søndag 15. januar 2012

Musikalsk Førstehjelp 70


01 Quartetto Cetra - Juanita Banana: Vi slutter aldri å forundre oss over at så mange mennesker over hele verden har valgt å spille inn akkurat denne låta her. Dette er en Italiensk vokalkvartett som etter sigende skal ha holdt det gående fra 1940 tallet til 1988. Akkurat det skal vi - av juridiske årsaker - la ligge.02 James Darren - Goodbye Cruel World: bla bla bla Gloria Shayne Baker bla bla bla mange versjoner bla bla musikalsk førstehjelp bla bla denne her.

Denne karen ser ikke akkurat patent ut, men synger helt greit. Slik til husbruk.

03 Shel Silverstein - A Boy Named Sue: Nei, det var ikke Johnny Cash som skrev A Boy Named Sue. Shel Silverstein derimot, han skrev A Boy Named Sue.
04 Helen Shapiro - Shop Around: Rart hår. Skulle shoppet mer. Hos frisøren for eksempel.

Kanskje noen skulle fortalt henne at shampooen skal ut av flasken før man har den i håret?

05 The Gadabouts - Stranded In The Jungle: Igrunnen den eneste låten The Gadabouts er husket for. Og når da de færreste husker at The Gadabouts har spilt inn denne, sier det seg selv at det ikke er så mange som har hørt om The Gadabouts. Eller husker dem. Så få er det, at når vi nå har nevnt The Gadabouts fem ganger i samme tekst, skulle det ikke forundre oss om vi dukker opp på førstesiden hvis noen av en eller annen grunn skulle finne på å google The Gadabouts. Seks.

Ser ut som et svensktopband fra nordre Toten. Fullt så ille er det dog ikke.

06 Mama Cass - Dream A Little Dream Of Me: En usedvanlig tam og flat fremføring av Dream A Little Dream. Selv til Mama Cass å være, en skrekkelig overvurdert artist, kjedelig stemme, The Mamas & The Papas absolutt svakeste ledd dette her.

Stemmen var vel også det eneste som var flatt på denne dama.

07 Emilie Simon - Space Oddity: Hvem i Helvete var det som fikk Emilie Simon til å tro at det var en god ide å lage en cover av Space Oddity? Gamle Erik? Faen Sjøl? Hin Mannen? Samme kan det være, når det gjelder Emilie har det seg slik at hun er pen. Så pen at vi nok skal komme tilbake til henne senere. Vi skal i alle fall forsøke å lure inn noen bilder av henne.

Trist at ikke stemmen står i stil til utseendet.

08 Siw Malmqvist - Slit Och Släng (Lucky Lips): OFF!! Hvem plukket ut denne? Til slikt som dette sier vi gjerne ting som at "Men på den positive siden, Cliff Richard glimrer med sitt fravær" eller lignende. Nytter ikke det når man blir konfrontert med ting som dette. Det blir kakebu og permnekt, for fæl var den når Cliff sang den og bedre ble den ikke av at Siw gikk til angrep med dødsforakt (eller var det dødslengsel?) og skarpslipte stemmebånd. Utilgivelig.

Men katten var ikke så verst.

09 Herb Alpert & The Tijuana Brass - Love Potion No. 9: Det er mulig dette er bra. Til Herb å være. Mer, det han være alldeles storartet dette her. Men ingen som har hørt Nancy Sit bryr seg med slike tredjerangs jallafremføringer som dette her.Det er ikke greit å være Herb. Her kommer han for en gangs skyld opp med noe som ikke er helt alldeles for jævlig, og så blir han gruset på det grusomste av en søt liten kvinne fra Asia.

10 New Jordal Swingers - Yakety Yak: NJS er et av disse bandene som kunne ha drevet det til noe. Hvis de bare hadde ordnet seg med et bedre låtmateriale, fått på plass en dugelig pianist og ikke minst en ordentlig vokalist, og kanskje løftet tommelen fra platetallerkenen? For fullt så treigt og jævlig skal det da ikke være? Skal det? Faen vet.

Naaah, tvilsomt!

11 Lafayette - Music To Watch Girls By: Nåja og ok, det må nesten være såpass.

Andy Williams 'Music to watch girls go by' (1967)12 Eartha Kitt - C'mon a my House!: Enslags armensk folkesang filtrert gjennom amerikansk showbiz der, altså.

Armensk folkesanger?

12 Kivikasvot ja Vuokko Piironen - Juanita Banana: Hm, det kan virke som om Kivikasvot er en gruppe eller et band. Og at Vuokko Piironen er en person som spiller med dette bandet eller orkesteret men på en måte befinner seg i en noe fremskutt posisjon i forhold til dem. Som Bill Haley (en mann) & his Comets (et band).

Sangen er grei, den handler om bananbondens datter, Juanita, som drar til byen for å livnære seg på skrik og skrål.

Brun smoking. Må være Finland. Har nok røde sko til også.

14 James Darren - Der Zirkus Hat Ein Ende (Goodbye, Cruel World): Noen som vet om Darren har sunget inn franske, italienske eller japanske versjoner av denne?

Flott koring på den tyske versjonen også.

15 Shel Silverstein - Father of a Boy Named Sue: Johnny Cash var ikke så tøff som mange tror...

Merle forklarer hvor tungt det må ha vært å hete Sue Cash. Nesten like tungt som å hete Sue Me.16 Georgie Fame & The Blue Flames - Shop Around: Vi kunne naturligvis hatt et bilde av Georgie her, og moret oss med å lage dårlige vitser om dette med å shoppe around egentlig var noe reellt alternativ, men så har vi altså dette platecoveret her da... Fy faen. Stort bedre blir det ikke.

...

17 Shorty Long - Stranded In The Jungle: Vi begynner å ane et mønster her.... dette er forøvrig den beste av Stranded In The Jungle variantene. Shorty ga ut bare to plater, hvorav bare det ene kom ut mens han var i live, vi anbefaler naturligvis begge.

Flott skive.

18 The Beautiful South - Les Yeux Ouverts (Dream A Little Dream Of Me): Dette burde vi naturligvis ikke ha likt overhodet. Men det gjør vi. For vi liker damer som snakker/synger fransk. Filmen var ikke bra den heller. Og den liker vi ikke.

Ikke stort å se på, denne gjengen her.

19 The London Symphony Orchestra - Space oddity: Dette her er akkurat en slik ting som får arvesynden til å fremstå som et forlokkende alternativ.

20 Illo Schieder - Dolly Dick (Lucky Lips): Javel. Jeg vet ikke. Kan jeg få en øl?

Bare for å vise at det ikke er snakk om noe arbeidsuhell:Illo Schieder

21 The Clovers - Love Potion #9: "Love Potion No. 9" is a song written in 1959 by Jerry Leiber and Mike Stoller. It was originally performed by The Clovers.

Greit nok, ikke dermed sagt at The Clovers har den beste innspillingen av Potion. Men, de får få for... ja hva skal de egentlig få for?

Karer som skal få. Kanskje.

22 The Coasters - Yakity Yak: En annen gruppe som også sang inn Love Potion No.9 var The Coasters. Som også, interessant nok hadde en annen Jerry Leiber and Mike Stoller låt som het Along Came Jones (Så kom helgenen frem som den het på norsk) i 1959, samme år som The Clovers sang inn Love Potion No.9 altså.

Det grelleste bildet så langt.

23 The Jones - Music To Watch Girls By: Skal vi se, The Clovers hadde Love Potion No.9 som også ble innspilt av The Coasters som også hadde låten Along Came Jones, hva er da mer naturlig enn å høre på noe av The Jones? Music To Watch Girls By for eksempel?

Nå er det vel like før vi blir ansatt i NRK P1 her...

24 Bette Midler - Come On-A My House: Man behøver jo ikke å høre på dette her. Man kan, hvis man ikke er så kresen, spole seg tilbake til Eartha Kitt her på Musikalsk Førstehjelp 70. Eller ta til takke med Rosemary Clooney på Musikalsk Førstehjelp 35 eller Della Reese på Musikalsk Førstehjelp 45. Stiller man høyere krav finner man jo Chiemi Eri på Musikalsk Førstehjelp 09 og David Seville selv, eller Ross Bagdasarian som han gjerne kalte seg, på Musikalsk Førstehjelp 18. Eller så kan man gå rett til topps og nyte Julie London på Musikalsk Førstehjelp 28.

Eh, nei.

25 Dickie Goodman - Batman And His Grandmother: Og den som har fulgt med i timen, forstår at vi nå skal ha litt Juanita Banana. Og akkurat det er det vi får her. Ørlite Juanita Banana.

BONUS!!!

Sylvie Vartan - Twist and ShoutAsk, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

Ingen kommentarer: