torsdag 13. mars 2008

Musikalsk Førstehjelp 23


Guitar Wolf - Route 66: AAAAAHHH!!! Verdens kanskje tøffeste låt med verdens tøffeste band, Guitar Wolf er ikke så nøye på om teksten er... pinlig korrekt, bare det går fort og er høyt. Og tøft. Japansk naturligvis, fra Harajuku.Bass Wolf gjør seg klar til å forlate denne verden, han trengte ikke bassen sin der han kom. RIP.

Blind Willie McTell - A To Z Blues: Og om noen trodde at voldelige tekster var noe hip hoperene fant opp? Langt i fra. A to Z blues er noe av det råeste tekstmaterialet utgitt på plate. En meget detaljert beskrivelse av grov konemishandling der.

Anders F Rönnblom - Stygg Stygg Whisky: Hm. Dette er, en Stygg Stygg Låt. For å vise hvor skralt det står til med svensk musikkliv, sakser vi fra noe de der borte kaller nöjestorget:

"Under 70-talet var han en av Sveriges första singer-songwriters. Under 80-talet kallades han för Sveriges bäste rockpoet. Under 90-talet jämfördes han med Dylan och Cohen. Numera leder han ett band som av lyriska recensenter beskrivs som en blandning mellan Grateful Dead och Crazy Horse..."

Du verden, og jeg som tok med dette som et eksempel på hvor mye elendighet Fyrtårnet må plage seg gjennom på jakt etter GOD musikk.

En av disse er Anders F Rönnblom, og Fyrtårnet bryr seg lite om hvem.

Don Redman - Reefer Man: Noe tamt i forhold til Cab Calloway, som vi hørte i Musikalsk Førstehjelp 22, men det får duge.

Lord Antics & the Lyons Band - Big Bamboo: Grisekalypso fra Jamaica, flott som allsang i mørke kjellerlokaler der romen flyter i strie strømmer og røykeloven er et fremmedord.


Mel Blanc & the Sportsmen - Woody Woodpecker: Når Mel Blanc ikke sørget for stemmene til alle figurene i Warner Brothers cartoons, eller spilte inn plater med disse, sørget han blant annet for at Woody Woodpecker ga lyd fra seg. Og naturligvis, sang og pratet inn plater med Woody. Hvorav det meste er like dørgende kjedelig som platene med Bugs, Daffy og de andre Warner karakterene.

Men denne her kan man godt plage livet av naboen med. Nådde andreplass på listene i 1948, og lå der i fem uker. Blant medlemmene i The Sportsmen skal det ha befunnet seg en viss Thurl Ravenscroft, som det skal undre meg mye om vi ikke kommer tilbake til.


Eksempel på Woody Woodpecker

Mme St Onge - C'est si triste que je voudrais pleurer: Joda, det blir MYE mer av henne. Slapp av...

Helen and Dick Bouchard - Nobody Wears A Frown In Tweekertown: Heh. Som vi hører, er dette en themelåt til en TV serie av noe slag for barn, ifølge WFMU en tegnet sådan. OG der stanser alle spor. Men, flott er det.

Hugu Tugu - Fino A Ieri: Et inntil nå ukjent band for Fyrtårnet, men det kan vi ikke si om låten. Det er Somebody to love, Jefferson Airplane fra den tiden Jefferson Airpolane var verdt å høre på.

Noen filmbiter av skjeggete italienske menn med kjedelig bakgrunnsmusikk, som kanskje er Hugu Tugu her:Har en liten mistanke om at de har etpar andre låter Fyrtårnet er interessert i. Plassert på hold-utkikk-listen så lenge.

DeZurick Sisters - A Spanish Cavalier: Desverre lyd fra Helvete, men vi hører jo at dette var storslagent i sin tid. Det er å håpe at noen rensker opp og gir ut disse damene på nytt.

James Last - Fireball: Tysk trompetist, arrangør, orkesterleder, komponist og griserik easy listening konge gyver løs på selveste Deep Purple. Jo, forsåvidt.. interessant.

Mer James? Javel javel...Orchester G. Gollasch - Es Steht Ein Haus In New Orleans: Dette er også tysk. Hm. Rart.

Cat - Meow: Er dette samme cat som hadde den dritskumle versjonen av Hit the road Jack i Musikalsk Førstehjelp 20? Vet ikke. Spraker og knitrer skikkelig, men det kan Fyrtårnet leve godt med når musikken er så bra som dette.

Da Yoopers - Diarrhea: En ubeskrivelig barnslig sang, bæsjehumor på sitt mest banale. MEN, vi tar det med likevel.Video til og med.

Harlem Hamfats - Weed Smoker's Dream (Why Don’t You Do Right): Omtrent samme låt som Lil Green hadde på Musikalsk Førstehjelp 22. Med vekt på omtrent.

Mary Schneider - Yodel Overture: Nå skal ingen komme her og si at Fyrtårnet ikke presenterer klassisk musikk! Denne må spilles høyt.


Annette Funicello with The Beach Boys - The Monkey's Uncle: Annette Funicello var tydeligvis mest kjent for å være uvanlig ordinær på alle måter. Så helt vanlig ut, sang greit, hadde nogenlunde låtmateriale osv.

Slo seg opp (gjesp) Britneyveien (eller omvent blir det vel) gjennom Mickey Mouse Club osv osv.Blir vel mer av henne,tenker jeg.

Da Vinci's Notebook - Internet Porn: Kjent og kjært fenomen der, altså:

Back in the not too distant past
When I would need a quick repast
Or a temporary break from my agenda

Up to the bedroom I would head
Pull out the Playboy from 'neath the bed
And sneak a peak at all the portraits of pudenda

My alternatives were slim
If I tried to find another source for sin
I'd have to hang out with the losers in the backroom of my local video store

But last month I finally made the call
I got a brand new cable modem installed
And it opened up the floodgates of a whole new universe of INTERNET PORN

Internet porn: Roman orgy scenes
Internet porn: Dominatrix queens
Internet porn: Girl on girl on girl on girl on girl on guy on sheep

Internet porn: Gross anatomy
Internet porn: Pam and Tommy Lee
Internet porn: When you're given so much to choose from who has time to sleep?

Honestly honey, I dunno how the link got on there!

After my girlfriend goes to sleep
And I get out of bed and down the hall I creep
So I can hunker down and wallow in depravity until 3 or 4

You'll always find me in that same tableau
Silloueted by my monitor's warm glow
And absorbing all the bounty from the cornocopia of INTERNET PORN

Internet porn: Barely legal teens
Internet porn: Naughty figurines
Internet porn: Geriatric German grandmas spanking Spanish men

Internet porn: Erotic Asian art
Internet porn: Guys with extra parts
Internet porn: I don't think I'm ever going to see the sun again!

Internet porn: Male-in-love.com
Internet porn: There's my neighbor's mom
Internet porn: Bikers wearing diapers chasing nurses dressed like smurfs

Internet porn: Massage le crevage
Internet porn: Oh de' toi menage
Internet porn: Every kind of smut from every corner of the earth!


Legendary Stardust Cowboy - Who's Knocking On My Door!: Det er så vakkert at Fyrtårnet får tårer i ørene. Dududu, dududu, dududududududu.

Cowboyen i godt selskap.

The Powder Puffs - You Can't Take My Boyfriends Woodie: En ikke allverden låt, av et heller skralt band, som vi ikke bryr oss med å google engang. Men, med litt skitten fantasi blir det en... morsom tekst.

Frivolous Five - Tijuana Taxi: Ja det trasker igang sånn nogenlunde, men på ett eller annet punkt, skjer rare ting, og vi har en klassiker. Dårlig kondis?

Søte damer.

Jacqui Naylor - Summertime: Litt ferskt for Fyrtårnet, men når en vakker dame synger Summertime av Gershwins til The Allman Brothers’ Whipping Post, sier Fyrtårnet løp og kjøp. Resten av platen er nesten like bra. Så bra at vi nesten kan tilgi at hun rører sammen det irske pubbandet U2 og Miles Davis.
Søt dame.

Mrs Miller - Mary Jane: Hvem skulle trodd at gamle Mrs Elva Miller sang sanger om marijuana? Ikke Mrs Miller selv i alle fall. Ikke før platen var ute. Og da var det for sent. Men en fin låt og som alltid: Praktfull fremføring.

Mississippi John Hurt - Frankie (and Johnnie): Om Mississippi John Hurt kan man si at navnet nok er det beste. Han kunne toppet det, og kalt seg Blind Mississippi John Hurt, eller noe slikt, hadde vært enda tøffere, men akkurat denne låten bør man merke seg.

The Templeton Twins - Light My Fire: Av alle merkelige innspillinger av Light My Fire, er dette ikke den merkeligste, men det er faen ikke langt unna. Det er i alle fall ikke den beste...

For det er denne:Og med det ønsker Fyrtårnet en riktig god natt. Eller dag. Eller hva det nå er.


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

2 kommentarer:

Mokkaen sa...

Guitar Wolf-Route 66: ser skikkelig "Bad boys"-aktige ut, de der.
Woody Woodpecker- artig å se sånne gamle tegnefilmer. Minner meg om en sang vi gaulet på når vi rav..eh promenerte sene lørdagskvelder på 80-tallet engang.
Da Voopers-Diarrhea- Trodde nesten det var selveste Fyrtårnet som kom kjørende der:)
Blind Willie McTell-litt vanskelig å fange opp teksten, men fikk med meg noe om å ikke "mess with me". Sikkert et lurt råd.
Anders F Rønnblom- dette må drikkes pent. En annen dag.
Mme St Onge-liitegranne falskt, men ikke verst alt-i-alt.
Hugu Tugu- huff MÅ vi høre mer av dette?
DeZurick-synd det var så dårlig lyd, men hørte likevel den karakteristiske kaklingen.
Orchester G.Gollasch-(slektning av Gullars?) veldig rart, men det kom seg utover låten.
Cat-djevelsk musikk. De sang jo baklengst! *kaster salt over venstre skulder*
Mary Schneider-akk, den som kunne jodle som henne!
Da Vinci`s Notebook- grei innføring av mannfolks største hobby. Denne tror jeg du har hatt før?
Legendary Stardust cowboy- hahaha tårer i ørene, du?
Mrs Miller- bare ler av kommentaren din :D
Merkelig versjon av light my fire der.
Flott avslutning.

Adolph sa...

Guitar Wolf er de tøffeste av de tøffe.