mandag 18. februar 2008

Musikalsk Førstehjelp 21


HVORFOR IKKE?


The Trashwomen - Date's on Me: Håhåhå!! Hvis noen lurte på hva ROCK er for noe, dette er rock. Spill en gang til, med mer volum. Denne har såkalt tung rotasjon i fyrvokterboligen.

Stuff Smith and His Onyx Club Boys - You'se a Viper: En meget populær sang dette, på 30 tallet. Her 1936. Samme låt ligger på Musikalsk Førstehjelp 20, da med Fats Waller (The Reefer Song (If You're A Viper)).

Mireille Mathieu - Bravo Tu as Gagne: Jo, mja, tjo-ho. Noe usikker her, interesserte kan ta en kikk på spetakk- sakene under her. Fra YouTube.
Big Mama Thornton - Summertime: En av de virkelig STORE låtene som er skrevet, Fyrtårnet mener nå bestemt at ingen så mye som nærmer seg Miles Davis' 1958 versjon, men denne her er helt klart godkjent.

Billy Stewart - Summertime: Hvilket vi ikke kan si om denne, som i tillegg til å være den styggeste innspillingen av Summertime Fyrtårnet noengang har hørt, også er en av de styggeste innspillingene noen gang. Dette er så fresende stygt og forjævlig at Fyrtårnet enda ikke har maktet å høre gjennom hele i en økt.

The Osmonds - Tweedle Dee: Ikke at denne her er så flott heller, man kan si at vi foretrekker lyden av en full katt som ramler ned en trapp med en stekespade innsmurt i sennep opp i... nåja. Antar at det er Lille Jimmy som står for ... eh, "vokalen," her. Alternativet ville være Donny Osmond, som har en av verdens absolutt styggeste stemmer og altså er lett å kjenne igjen. Det er ikke han.

VIDERE! VIDERE!!!

Cactus Pryor, with Ralph Kies and his Piano - Tweedle Dee: Se der ja. Det var en meget mer dannet fremførelse. Fra sent 50-tall vil jeg tro? Originalen (Laverne Baker) kom såvidt Fyrtårnet kan erindre i 55? Slikt kan vi like.

Bert Kaempfert - Zambesi: Tysk orkestral easy listening på sitt kanskje beste. Litt mer sus over Bert enn James, for å si det på den måten. Bert har gitt ut nok plater til at HVIS du legger alle sammen etter hverandre, vil du måtte haike med Pioneer 10 for å få lagt ut de siste.

Og da snakker vi ett eksemplar av hver.

Cab Calloway - Zaz Zuh Zaz:

Fyrtårnet ELSKER gode tekster:

Now, here's a very entrancing phrase,
It will put you in a daze,
To me it don't mean a thing,
But it's got a very peculiar swing!
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay!

Now, zaz-zuh-zaz was handed down
From a bloke down in Chinatown;
It seems his name was Smoky Joe,
And he used to hi-de-hi-de-ho.
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay!

When Smoky Joe came into town
And he kicked the gong around,
Any place that he would go
Minnie the Moocher she was sure to go,
With her zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay!

It makes no difference where you go,
There's one thing that they sure do know:
There's no need for them to be blue,
For the zaz-suh-zaz will always see them through!
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zaz,
Zaz-zuh-zaz-zuh-zay!


Og når den fremføres av Cab Calloway... wo-hooo yess, vi har en vinner.

Helen Shapiro - I Love You: Snakker om tekst ja. Denne er kanskje ikke helt... der oppe?

Anbefaler å lytte nøye til denne.

New Creation - Calvary: Det ser ut som om dette er ett eller annet baptist greier ting, som man ikke skal høre flere ganger etter hverandre.

Vi har syslet med en liten Beatlesspesial, og tenkte det var tryggest å få denne ut av veien.

August Greenberg - Itchy itchy hay hay: August Greenberg synger sin egen komposisjon Itchy itchy hay hay, fra begynnelse til - the end. Greit å vite når nok er nok.

Det er faen ikke alle som gjør det, BONO!!

Jack Clement - My Voice Is Changing: Denne mannen skal etter sigende ha vært den som oppdaget Jerry Lee Lewis, og sto for de første innspillingene med samme. Han skal ha produsert plater med Elvis, Johnny Cash, Billy Lee Riley etc, En legendarisk mann i Memphis dette, desverre har han også hatt med det begredelige irske puborkesteret U2 å gjøre.

Big Daddy - Billie Jean: Vi var innom dette bandet i Musikalsk Førstehjelp 17, hvor de tok for seg The Police og Every Breath You Take, i Musikalsk Førstehjelp hvor Lucy In The Sky With Diamonds får en overhaling, og her lager de musikk av Michael Jacksons Billie Jean.

Enoch Light Singers - Harper Valley PTA: Her til lands best kjent med Inger Lise ett eller annet, men det finnes naturligvis flere dusin GODE innspillinger, og akkurat denne er... i alle fall til Enoch Light å være temmelig slapp? Må ha vært et hastverksarbeid dette. Får finne noe bedre Enoch Light til neste gang.

Floyd Robinson - Jesus Loves the Little Children: Charlie The Hamster, Fyrtårnet minner om at musefeller virker på hamstere også. Rottegift og hammer har aldri slått feil. En katt, plastpose, bøtte med vann, hva som helst.

BARE FÅ DEN HELVETES GNAGEREN TIL Å HOLDE KJEFT!!!


The Four Seasons - Don't Think Twice, It's All Right: Skrevet av Bob Dylan. Vi siterer fra Wikipedia: The Four Seasons released a cover of the song as a single in 1965 (with the title "Don't Think Twice") under the pseudonym The Wonder Who? Their "joke" version reached the #12 position on the Billboard Hot 100 chart and eventually sold one million copies.

HAHAHA!!

Gypsy Boots - These Boots Are Made For Walking: Ryktes å være verdens første Hippie. Det skulle ikke forundre meg. Det skulle virkelig ikke forundre meg.

Dette skal være Gypsy, Gud vet.

The Storey Sisters - Bad Motorcycle:
Wounn Woonn Bwoonn.


Eddie Cleanehead Vinson - When I get drunk: Mer klassisk jazz, som vi ikke sier noe mer om. Det er sent nå. Og det er ingen som gidder å lese slikt likevel.

Fin hatt.

Jodle Birger - Peter lå i telt: Fyrtårnet har presentert svensk musikk. Til og med finsk musikk. Så hvorfor ikke litt popmusikk fra Danmark? Ja De vet, dette landet befolket av øldrikkende hasjrøykere, litt sør for sivilisasjonen. Dette er, ser det ut til, deres svar på Åge og DDE.

Shirley Ellis - Name Game: A verse can be created for any name, with X as the name and (X-1) as the name without the first consonant sound, as follows:

(X), (X), bo-b(X-1)
Banana-fana fo-f(X-1)
Fee-fi-mo-m(X-1)
X!

And if the name starts with a b, f, or m, that sound simply is not repeated. (For example: "Billy" becomes "Billy Billy bo-illy"; "Fred" becomes "banana fana fo-red"; "Marsha" becomes "fee fi mo-arsha".)

Playing the game with names such as "Alice," "Dallas," "Tucker," "Chuck," "Buck," "Mitch," "Helen," "Art," "Bart," "Rich," "Richie," or "Maggie" results in profanity.

Står det i Wikipedia, Fyrtårnet nøyer seg med å slå fast at dette er en av de mest enerverende sangene han vet om. Hvis Fyrtårnet skulle bli sittende litt vel lenge på nachspiel, sett på denne og han går hjem. Tvert.

For masochister:
Freddy Quinn - La Paloma: Stor i Tyskland. Og Østerike. Sikkert Sveits også.

Nervous Norvus - StoneageWoo: Hva? Har jeg ikke hatt med Jimmy Drakes Ape Call? Jooo..? Må være en feil et sted. Uansett, her er han i alle fall med den udødelige StoneageWoo. Som man sier i sportssendingene, denne karen vil vi nok høre mer fra i fremtiden.

Jacqui Naylor - Lola: Som bare er en dårlig unskyldning for:Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

8 kommentarer:

Mirabai sa...

Mens jeg scroller meg nedover bryter jeg ut i latter og gleder meg villt til å høre sangen med helvetes gnager som bør holde kjeft :D

Hører alltid på Youtubeklippene først jeg, banana-navnsangen var jo....engasjerende :D (Og JA, jeg hoppa over ABBAdriten.)

Jeg syns de trashwomen'ene var veldig slitsomme og skrikete jeg. Ikke sånn skriking som rock liksom kan/skal være, men sånn masete og slitsom jentehyling.

Deilig overgang til noe behagelig med Stuff Smith (er det et navn?). Den likte jeg.

Hopper glatt over Mirielle der. Vet ikke om jeg har nevnt det før, men jeg hater ABBA. Dersom jeg ikke har sagt at jeg hater ABBA, sier jeg det nå, at jeg hater ABBA, bare så du vet at jeg hater ABBA.....

Vet ikke om jeg har hørt Summertime før, men den kan jeg gjerne høre på. Høres jo kjent ut da.

Mens jeg hører på Big mama, leser jeg neste låttekst, og gleder meg villt til å høre Billy Stewarts versjon :D Herregud som jeg gleder meg.....

Begynte fantastisk :D Men dette er grusomt pinlig, for jeg tror det er denne jeg har hørt før :D Denne kjenner jeg igjen. HAH!Hørte gjennom hele, uten store problem egentlig.

Og så må jeg bare si at over halve moroa med MF er dine urkomiske skriblerier. Jeg ler meg skakk av å lese tekstene til sangene altså.

Han som synger Tweedle Dee høres en smule ung til å synge om det han synger om......Dette var verre enn Billys Summertime, helt klart. Sjeldent jeg skipper, men nå....

Oh Lord, ja han Cactus Pryor hørtes jo Happy as can be ut....gud så depressivt.

Bert var såpass kjedelig at jeg "morer" meg med å tenke at etternavnet høres ut som "Skamfert".....

Zaz Zuh Zaz har vel vært brukt i en gammel Disneyfilm? Den har jeg hørt noe liknende til i en "skummel" tegnefilm i allefall.

"Like the apples, our love will grow" :D WOW! Kan hjerter svømme?

"Baptist greier ting" :D Vet ikke om jeg er trøtt eller hva det er jeg......

August Greenberg høres VELDIG ung ut. Høres veldig søt ut da, nusselig. "The End", så søtt.

Over til noe som ikke er søtt i det hele tatt, så brutalt, AU! HVEM i helvete fant ut at det der var en GOD IDÉ til en sang? HÆ?

Big Daddys versjon av Billie Jean var så dårlig at jeg nesten ikke kjente den igjen(ikke at det er det viktigste da). Det var ikke mye pent. NEXT!

Kjedelig, gleder meg bare til å høre på gnageren.....

Jeg vet liksom ikke hva som er verst med den sangen jeg.....gnagerne, boing-boinglyden i bakgrunnen, musikken eller teksten. Alt bidrar på hver sin måte til å skape en kjempefæl låt.

Uff, det var da ikke mye bedre med the four seasons da.

Ååååå, herregud, det var stygt :D For enkelte fungerte drugs som en forsterker for deres kunsteriske side, men det virker som det har gått motsatt vei for Gypsyene......Veldig også!

Bad Motorcycle? Huff, så ubehagelig. Skip!

Jeg leser jo! Men det var fin jazz, deilig å høre på, spesielt etter så mye ræl.

What?! Fytti helvete så jævlig. Dette må vel være et bittelite hakk verre enn DDE til og med. Jeg liker jodling og satt i sted og lurte på om det ikke skulle komme noe av det i denne versjon, men dette er ikke noe jeg orker å utsette mine kjære øre for. Peter lå i telt.....

Banansangen har jeg kommentert, og jeg syns den var litt kul jeg.....

Skip ja! Får nok dårlig dansemusikk fra rånerne i byen og de som kjører forbi her.....

Gleder meg til å høre mer fra Nervous Norvus.....skikkelig! Jeez....

Er det The Kinks som har Lola originalt? Den er iallefall finere. Ble litt for keyboardy for meg denne her. I tillegg syns jeg det er så urteit å covre en sang som er sunget originalt av en mann, uten å endre teksten, når du er kvinne.

Adolph sa...

The Trashwomen er skikkelig røff rock, slik rock skal være. Litt sånn Cramps over det. Da jeg hørte den første gangen holdt jeg på å kjøre av veien. FANTASTISK!!

Summertime? En klassisk standardlåt. Janis Joplin har også en god tolkning av den.

Billy Stewart er direkte pinlig ja.

Jimmy ung? Ja jeg vet ikke hvor gammel han var der, men ikke gammel nei.

Cactus er fantastisk, helt enig.

August var - såvidt jeg husker - 4 år da han skrev og fremførte denne.

Big Daddy er bra, helt klart.

Charlie the Hamster har faktisk verre ting, deriblant en 10-15 minutters analyse av de ti bud. Med den forpulte pipestemmen. Den er til å bli ravende gal av. Tror ikke at noen har kommet seg gjennom hele den.

Synes The Four Seasons er morsomme jeg.

Kan legge ut mye mer Gypsy Boots, har hele plata.

Man kan si mye om Jodle Birger, men FOR et navn!!

Lola er en Kinks-låt, men den beste versjonen jeg har sett/hørt er Ray uten resten av bandet.

Mirabai sa...

Takk for at det første jeg faktisk tenkte på i dag da jeg våknet var banananavnsangen. Jeg våknet og fikk den på hjernen i det jeg slår opp øya. Har aldri opplevd makan, ikke så moro.

Blir det Hamsterfortolkning av de ti bud neste gang da eller? Hadde vært moro, jeg skulle pint meg gjennom seansen jeg :D

Adolph sa...

Charlies gjennomgang av de ti bud, blir ALDRI å høre på musikalsk førstehjelp. Ikke faen.Mulig jeg klipper den opp i ti deler. Vi får se. Tviler.

Mirabai sa...

Er det lov å spørre forsiktig hvorfor? Du har det med å pirre nyskjerrigheta mi til det ytterste og så bare si NEI. Stakkars meg.....

Starlett sa...

Jeg er virkelig imponert over alle førstehjelpsinnleggene dine, men jeg innser at jeg bare klarer å høre på litt om gangen.
I skrivende stund har jeg hørt på de syv første.
Innleggene dine er krevende for lytteren. ;)

Den siste versjone va Summertime var direkte gyselig.
Men tekstene dine er fantatiske! :-)

Jeg tror at det må være noe galt med linje mi, for klippene stopper opp hele tiden, så jeg ikke får hørt det i sin helhet.

Men jeg har lyst til å høre på alle sangene du presenterer i løpet av våren.

Jeg begriper bare ikke hvor du kommer over dem.

Mokkaen sa...

The Trashwoman- jeg, eh, det var helt grusomt.
Billy Stewarts Summertime var ikke pen, nei.
Osmonds var riktig festlig, synes jeg.
Cactus, stakkar, hørtes ikke videre lykkelig ut.
Helen-Åå tenk å bli elsket høyere enn eplene! *sukk* OG fiskene. Det blir rent for mye.
New Creation- trodde det var en norsk gruppe på 80-tallet?
August Greenberg hadde nok stort potensiale som låtskriver. Hva i all verden skjedde med ham?
Jack Clements stemmeskifte-sang er sikkert veldig pedagogisk riktig for pubertale guttevalper.
Floyd Robinson-hehehe stakkars (eller heldige?) barn som hører dette, de kommer jo ikke til å tro på budskapet.
Gypsys var en smule monotone.
Populært med syngende søstre, visst, ja.
Jodle Birger- skjønner ikke dansk men synes så tydelig han sang at Peter lå i telt med Anna-Lisa?
Nervous- ja, det ble jeg òg.
Ha en fin 17. mai:)

Adolph sa...

Det er relativt tydelig at du fortsatt har mye å lære.