søndag 2. mars 2008

Musikalsk Førstehjelp 22

Trio Sourire - (I Can't Get No) Satisfaction: Det er fransk, det er en coverlåt. Det er en kvinne som synger. Og mer vet vi ikke.

Donny Osmond - Puppy Love: Mannen med den kanskje styggeste stemmen i verden. Høres ut som det sitter en enorm buse i nesa hans. Så hvorfor plage oss gjennom dette? Jo, fordi:

Nils Tibor - Puppy Love / A White Shade Of Pale: Nesten så vi må kalle dette mishandling av hammond orgel. Nils Tibor ga ut i haug og dynge av elendige plater på 70 tallet, den ene verre enn den andre osv, men Fyrtårnet lar seg fasinere av koblingen av låter. Hvordan i all verden finner man på å slå sammen Puppy Love og A whiter shade of pale?

Nicoletta - Les Orgues D' Antan: Og den som ikke liker A whiter shade of pale, vil slite med denne førstehjelpen... fransk igjen naturligvis.


Rock Olga - Barnvaktsboogie: Svenskenes første forsøk på å lage en svensk Elvis der altså.

Ös i Baljan - Proud Mary: Mer svensk rock. Ös i baljan var fra Landskrona, ga aldri ut en komersiell plate (tenk det...), men det sirkulerer to samlinger på nettet. Greatest Hits Vol. 1, og Greatest Hits Vol. 2.

Begge er verdt å sjekke ut for elskere av svensk Rock & Roll.
De har enslags hjemmeside her

Rockfolket - Satisfaction: Og når vi er i Sverige, Knugarna av Jocken' Joll, Rockfolket med smått legendariske I cant get nå-hån, sætisfæksjån.

Store i sverige.

Mambo Kurt - Bombtrack: Det er ikke så mange som har laget cover av Rage Against The Machine. Heldigvis har vi Mambo Kurt, og hans husorgel.


Mambo Kurt er ikke redd for å gå løs på Slayer heller:


Lil Green - Why Don’t You Do Right: Og denne har vi hørt før, med Jessica Rabbit i Musikalsk Førstehjelp 18. Lil Green var nok ikke så sexy som Jessica, men hun sang bedre. Den korte tiden hun var aktiv. Døde i 1954, bare 34 år gammel. Og for en bluessanger er ikke 34 år mer enn det tar å bygge opp en brukbar stemme.

Ralf Bendix - Babysitter-Boogie: Ville DU overlatt DITT barn til denne mannen?


Mongo Santamaria - (I Can't Get No) Satisfaction: Litt latin jazz kanskje? Med bongotromme? Joda.

Van Morrison - Want A Danish: Van Morrison på Musikalsk Førstehjelp?

Jo, Fyrtårnet liker naturligvis - som alle vettuge mennesker - Van Morrison. Men på Musikalsk Førstehjelp? Vel, saken er den at Van hadde kontrakt med Bang Records, fikk bedre kontrakt med Warner, men hadde ikke spilt inn alt det materialet han hadde lovet Bang. Så hva gjøre? Jo det blir å sette seg til med gitaren, noe godt å røyke og god drikke til. Og så improvisere nok låter til at Bang har fått det de har krav på.

Forøvrig det samme The Rolling Stones gjorde med Cocksucker Blues. Den med refrenget "Oh where can I get my cock sucked? Where can I get my ass fucked? I may have no money, But I know where to put it every time" som heller ikke ble utgitt før det var så mange bootlegs av den at de bare måtte slenge den med på en samleplate av noe slag.

Robin Workman - S.O.S: Abba på moog der altså. Er så fint at.

DeZurick Sisters - go to Sleep my Darling: Her er det meste sagt, og vel så det.

Cab Calloway - Reefer Man: Reefer man finner man på Musikalsk Førstehjelp 18 med Baron Lee and the Blue Rhythm Band, men ingen gjorde denne som Cab Calloway.

"Man whats the matter with that cat there?"
"must be full of reefer"
"full of reefer?!"
"yea man"
"you mean that cats high?!"
"sailing"
"sailing"
"sailing lightly"
"get away from here
Man is that the reefer man?"
"thats the reefer man"
"I belive hes losing his mind"
"I think hes lost his mind!"

Oh have you ever met that funny reefer man reefer man
have you ever met that funny reefer man reefer man
If he said he swam to china, and he sell you south carolina
then you know your talkn to that reefer man
Have you ever met funny reefer man reefer man
Have you ever met funny reefer man reefer man
If he said he walks the ocean, any time he takes the notion
then you know your talkn to reefer man.

Have you ever met this funny reefer man reefer man
oh baby baby baby reefer man reefer man
If he trades you dimes for nickles
and calls watermellons pickles
then you know your talkn to that reefer man
Have you ever met funny reefer man reefer man
Have you ever met funny reefer man reefer man
If he takes a sudden mania
he'll want to give you pennsylvaina
oh you know your talking to the reefer man

Have you ever met funny reefer man reefer man
Have you ever met funny reefer man reefer man
If he said one sweet is funny
because he wont sell me atlantic
then you know your talkin to that reefer man


Tex Ritter - Rock And Rye: En meget full Tex Ritter der altså. Over 70 westernfilmer på baken, de fleste høyst forglemmelige naturligvis, og det samme må sies om hans musikalske prestasjoner. Dog, han har da noen. Denne, Blood on the Saddle og High Noon for å nevne noen.

Y Bhekhirst - Every Time I: Bare for at det ikke skal bli FOR lett og lyttervenlig her. En glimrende artikkel om Y. Bhekhirst på Wikipedia

Mrs Miller - Memphis: Mrs Miller tolker Chuck Berry. Og som alltid en fryd for ørene.

Boston Pops, Arthur Fiedler - Misty: Misty insisterer.

Julie London - God Bless The Child: Julie drar til med noe litt tyngre stoff enn vi er vant med fra den kanten.

Cab City Combo - Indiancorn: Indianerversjonen av Popcorn. Ingen grunn til å lete etter mer CCC, dette er det eneste de har som er verdt å lytte til.


The Gaylords - Personality: The Gaylords synder Personality på italiensk med svensktop saxofon.

Munich Machine - A Whiter Shade Of Pale: Munich Machine, eller Giorgio Moroder, med en av de jævligeste av alle Whiter Shade Of Palene. En viktig mann i disco, tekno og alt annet som er vondt miljøet dette. Bør unngåes.

The Quiet Jungle - Satisfaction: Vet ikke fyrtårnet noe som helst om.

Buzz Clifford - Baby Sittin' Boogie: Se der ja, originalen. Og da var vi ferdige for i kveld.


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

7 kommentarer:

Mirabai sa...

Den første var fæl, fransk er ikke min greie.

Hadde egentlig tenkt å vente med MF22 til jeg hadde laget og spist mat, men da jeg så navnet Donny Osmond måtte jeg utsette maten. Er det dette som er mannen med den styggeste stemmen i verden? Jeg er ikke enig, men jeg må si jeg har alltid trodd det var ei jente i fjortisalder som sang den der :D Også Puppy Love da, ah! Beautiful....

Vet ikke om jeg har hørt A Whiter shade of pale originalt (noe høres kjent ut), men dette var STYGT! Da takker jeg meg heller til mannen med verdens styggeste stemme og puppy loven hans.

Huff, hva har jeg begitt meg ut på? Men nå kjenner jeg iallefall igjen sangen, jeg kjenner den med Eurythmics jeg. Denne var iallefall penere enn den første franske "sangen", ikke fullt så kråkete.

Barnevaktsboogie? Den ville jeg aldri skadet snuppa mi med....

Herregud så mye rart du har dratt frem denne gang da. Du pleier å ha mye rart den Ös i Baljan tror jeg tar kaka for min del.....

Satisfaction hørtes ikke ille ut i det hele tatt faktisk fra kjøkkenet, men så kom jeg jo inn hit (i stua hvor PC'en står) og da hører jeg jo en jævlig raspestemme.

Nå ble jeg helt paff, ordfattig. HVEM ødelegger og voldtar Bombtrack på den måten? Orker ikke høre hele.....At noen orker å dra på konsert med den fyren er et under.

Nå kommer jeg på at jeg har nå endelig sett "Who framed Roger Rabit", ikke helt min filmgreie, men det skal jeg ikke snakke om her. Lil Green hadde en....hva kan jeg si...søt og trist stemme. Koselig å høre på.

Næmmen i helvete så mye fæle sanger og NEI, jeg ville ikke overlatt snuppa mi til Ralf Bendix, hva gjør han under den dyna? Creepy!

Mongo (!) Santamaria var noe av det bedre for denne gang.

Nå fikk jeg veeeldig lyst på sandwich :D Huff og huff.

SKIP!!!!

Ah, DeZurich. Endelig noe man kan høre på og nyte. Siden det er med her i MF lurer jeg nok på om du ikke er så begeistret for jodling....

:D Det var morsomt, det er noe med stemmene. Skikkelig stemningsfull sørstatsblues (sånn som det høres ut for en uvitende som meg). Får så god fredagsfølelse av sånn musikk, så bra at det ER fredag :) Nå ble jeg i skikkelig godt humør :)

Tex Ritter er kanskje sørpe full, men for en tøff jakke han har.....høres litt lei ut mot slutten der, lattermild og lei :D

Der tok hyggen slutt med en jævlig semmer Bhekhirst. Pristildelt (?) for å være en dadaistisk musikker......jeez, at noen orker å høre på dette for å lytte på god musikk.

Nå var det faktisk hyggelig å høre Mrs. Miller, og det sier det meste.....

Misty igjen? Denne var behagelig, men litt langtekkelig.

Julie London er bare behagelig.

Så noe som er blanding av megamerkelig og ganske kult. Jeg elsker sånn type indianermusikk, men dette var jo rart. Også om å poppe popcorn!?

Ok, nå må jeg spørre for kanskje du vet. Jeg har alltid, virkelig alltid lurt på hvorfor noen velger å kalle sitt barn Gaylord. De der er kanskje bare gladlords, men det finnes jo folk som heter det. Ikke var de så veldig gay i mine ører, bare slitsomme. Da tar jeg heller personligheten selv, Alan med dansinga si any day.

Munich Machine...ooooo, digge digge :D

Det er liksom to gjengangere her denne gangen....men det kan vel ikke kalles en stille/rolig jungel det der? Jeg har ikke vært i jungelen, men jeg tror ikke det høres sånn ut.

Jeg ville ikke overlatt snuppa mi til Buzz heller jeg, han ser litt for søt og snill ut til at det kan være sant. Det er noe mystisk med han, ikke på en bra måte.

Oppsummering: Mest grusom musikk, og den desidert verste MF. To fine sanger verdt å høre på. Det var nok babysittermusikk og satisfaction for en dag.

Adolph sa...

MAMBO KURT ER KONGE!!!

Mokkaen sa...

Donny Osmund- synes du han synger så stygt? Helt grei stemme , etter min mening.
Nils Tibor- Mishandling av en nydelig sang.
Nicoletta- huff, enda verre! Fy skam!
Rock Olga- synd at ikke Olga kunne latt det stakkars barnet synge i fred.
Svensk aften her, eller? Jaja da er det vel en stund til neste gang.
Mambo Kurt så ut som en skikkelig snill gutt. Det samme kan ikke sies om stemmen.
Da var det en befrielse å gå over til Lil Green.
Ralph Bendix- dette barnet ser nå ut til å kunne hamle opp med litt av hvert.
Ble virkelig overrasket over å høre Van Morrison her, ja. Men skjønte jo det, da.
DeZurick blir bare bedre og bedre, merkelig nok.
Everytime I-dette må være det verste jeg har hørt. Hittil. Og det lengste, han ble jo aldri ferdig.
Heldigvis kom Mrs Miller å lettet stemningen.
Julie London var fin den.
Cab City Combo-Hæ? Wanna fuck some corn? Neitakk, tror ikke det.
Munich Machine- ble kind of sjøsyk her.
Den originale babysitteren hørtes riktig så koselig ut.
Arne Bendiksen- den har du ikke kommentert? Men så sier han jo det selv.

Adolph sa...

Donny Osmond har en FORFERDELIG stemme.
Nils dundrer gjennom TO sanger. Hør etter!!
Mambo Kurt er stor i tyskland.
Lil Green er en av de store ja. Levde desverre ikke lenge nok til å markere seg skikkelig.
Har mye mer Morrison av dette slaget... det manglet mye på kontrakten hans ser du.
Julie hadde en fantastisk stemme, som hun stort sett brukte på ren plankekjøring. Dette er et unntak.
Det er wanna pop some corn, ikke fuck. Grisejente.
MM er tecno. Så man kan ikke forvente stort bedre.
Arne skal ikke dukke opp i Google, så nei. Han er ikke kommentert...

The In Crowd sa...

"Finner ikke siden
Beklager, men siden du ser etter i bloggen FYRTÅRNET tar musikalsk fostring seriøst , eksisterer ikke.
Gå til bloggens startside"

Hello - - Such a fun discovery, I'm LOVING what you do! Thanks so much!

Any chance of a RE-UP for #22? :)

Adolph sa...

The In Crowd: OK, should be ok for now. But you better work fast...

The In Crowd sa...

Wow, a speedy response! Thanks much, I got it!