fredag 30. mai 2008

Musikalsk Førstehjelp 27

Guitar Wolf - Satisfaction: Bandet som spilte så høyt at mastertapen smeltet, dette er ROCK. Dette er faciten. Slik skal det gjøres.

FAEN dette er flott.

Ray Stevens - Along Came Jones: Ray Stevens ja. Fyrtårnet er ikke så begeistret for Ray Stevens. Han hadde Hen House Five+, og det er bra. Og så naturligvis denne countrylåta under her da, låta er bra, teksten fantastisk, og videoen ræva.

Mississippi Squirrel Revival.
Alberta Casey - Aloha Oe: Hawaiimusikk på .. esperanto? Det er i alle fall vakkert sunget og tålelig musikk også.

Fyrtårnet har funnet verre damer i fyrvokterboligen. Men bedre og.

Wild Man Fischer - I'm A Truck: Lawrence Wayne Fischer, eller Wild Man Fischer for venner, bekjente, fiender og andre, hadde en egen evne til å skrive dype, poetiske tekster med viktige budskap for oss travle, moderne mennesker, ting vi burde ta oss mer tid til å filosofere og reflektere over.

De som er født med noe mindre håndbagasje som man sier, og ikke riktig får tak på Wild Man Fischers svakt Feuerbachinspirerte epistemologiske tekstunivers, kan jo nøye seg med å nyte den fengende populærmusikken.Fyrtårnet har stor sans for Wild Man Fisher. Mannen hadde guts.

Charley Jordan - Cutting My ABCs: Charley var ikke blind som de fleste av hans samtidige bluesmusikere hevdet at de var (dog, satte man en full og en tom brennevinsflaske på bordet foran dem grep de sjeldent etter feil flaske), til gjengjeld gikk han, eller hoppet han, på krykker. Hvilket hadde med nettopp brennevin å gjøre. Charley drev nemlig som bootlegger, noe Fyrtårnet har inngående kjennskap til, og ble i den anledning skutt i 1928. Etter det måtte han bruke krykker.
Fyrtårnet har også måttet gå på krykker pga hjemmelaget sprit.

Spike Jones - Nutcracker Suite: Spike med bjeller, plystrer, hunder, katter, dombjeller og bildekk, eller hva det er alt sammen.

Fred Lowery - Pagan Love Song: Fyrvokteren satt oppe på plattformen med ryggen mot glasset, i nogenlunde ly for sjødrev og vind, han såg ut på det bårutte havet, tenkte at i dag var det ruskutt å leggja ut på og kikket uinteressert på to måker som sloss om en ett eller annet langt der ute. Bølgene buldret tungt mot steinutte strender og vinden plystret... Hvorfor, tenkte fyrvokteren, er det nesten ingen som gir ut plater med plystring lenger? Fyrvokteren kom til å tenke på Fred Lowery. Og så bekymret han seg ikke mer for det.

Fred

Sakura and The Quests - Boom Boom: Sakura dundrer til med en fantastisk versjon av John Lee Hookers Boom Boom, ja hun er til og med bedre enn mesteren selv. Som man kunne forvente.


Fyrtårnet elsker Sakura.
I Balordi - Venqono A Portarci Via Ah, Aah!: Joda, det er Napoleon XIV's They're Coming to Take Me Away, Ha-Haaa, og den er Fyrtårnet lei av. Så han går for denne her nå.

Hans Blum - ...Und Dann Kam Jimmy Jones: Tror Hans er han her. Han til høyre.

Ser ikke helt frisk ut men...

Don Ho - Who Was The Lolo Who Stole My Pakalolo: En av de store store tekstene som er skrevet dette. Og hvis du ikke vet hva Pakalolo er, er det like greit. Driver visst med grilling og slikt nå. Klassisk. Og premie til den som kan avsløre hvem som stakk av med all pakaloloen...


Neste gang du er på Hawaii, stikk innom Don.

Wayne Brunner - Smoked Fish: Ja hva skal vi skrive om i dag da? Kjærlighet? Næh, mange låter om det. Biler kanskje? Nei. Sprit, damer, slåssing... neida. Det er haugevis av låter om alt det der. Hva med røkt fisk? Ja så pinadø! En sang om røykt fisk. Intet mindre.

Legendary Stardust Cowboy - Cactus: Kaktus.


Scarlets Feat. Lecia & Lucienne - She Taught Me How To Yodle: Mjoo, en grei versjon i og for seg, men kanskje ikke helt der oppe? Dansk musikk dette.

Key Brothers & The Quivers - ...Og Så Kom Helgenen Frem: Desto mindre vi sier om dette, desto bedre tror jeg det er. Hvor er Jones? Og hvor pokker kommer Helgenen inn her?
Living Marimbas - Music To Watch Girls By: Dette kan vi like. Easy så det holder, klassisk låt, frem med longdrinks, oliven og gin. OG så noe grønt å mixe med. Paraply.

Fyrtårnet vil nok ha med denne på sin første LP.

Rivingtons - Mama-Oom-Mow-Mow: Av alle gruppene som opererte i doo-wop genren, er det kanskje 2-3 som holder mål. Hvorav Rivingtons igjen er det klart ledende bandet. Enslags doo-wop pønk dette her. I motsetning til Papa-Oom-Mow-Mow som jeg bestemt mener er presentert tidligere, ble ikke denne noen hit.

Men vi kan i det minste lære oss The Bird.

Bill Walker Orchestra - I Walk the Line: Bill Walker er en hatet mann i køntrimiljøet. Sikkert fordi han moser de kjedelige arrangementene til Johnny Cash fullstendig med sine liflige tolkninger. Klart, det er hardt for menn og kvinner i svart å høre Johnny Cash bli satt så ettertrykkelig på plass.Gjesp.

Jonathan And Darlene Edwards - Ain't Misbehavin': Hvem andre kan finne på å gi ut en hel plate med halvsur, haltende og retningsløst pianospill? Høres ut som om han sitter hjemme, tar seg en flaske sprit eller to, og øver på piano. En underlig sak dette her. Men Darlene synger ikke.

Spark Plugs - Chicken: Kanskje mest kjent fra Cramps og deres legendariske LP A Date With Elvis, fra 1986. Den må man ha. Løp og kjøp.

Leona Anderson - Rats in My Room: Ja vi skal komme tilbake til Leona. Senere.

Roger Roger - Two Stop Local: Ja, han het Roger Roger. Takket være en far med humor. Pappa Edmund Roger. Samme det, Roger Roger har spydd ut låter, ikke alt like bra, men forbausende mye av det. Og som vi hører, gikk mye i filmmusikk, fjernsynsvignetter, radiomuzak og slikt. Det blir nok mer Roger ja.

Love is a heart-on - Frankie and Johnny: Da var den unnagjort, og vi går videre.

Mrs Miller - There Goes My Everything: Tenk å fått høre en duett mellom Mrs Miller og Elvis Presley... på denne her. De har nok slått seg sammen i himmelen, tenker jeg. Tiny Tim spiller ukulele til. Vakkert.

The Coasters - Along Came Jones: Originalen. Bare sånn for å sette ting på plass.

BONUS

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

5 kommentarer:

Tale sa...

Det begynte jo brukbart dette da. Gitar ulven var det i det minste ordentlig trøkk i. Men så gikk det fort nedover. Steike å mye køntri du hadde klart å samle sammen denne gangen!

Hvorfor har forresten Fyrtårnet måttet gå på krykker på grunn av hjemmelaget sprit? Blei den så dårlig at du fikk koldbrann av den?

Hvem som stjal Pakaloloene er vel ikke så vanskelig å regne ut. Den samme som pleier å stikke av gårde med den siste rullen med dopapir, siste ølen i kjøleskapet og som driver og tømmer bankkontoen, vel!

Jeg lurer mer på hvor det ble av doo-wop pønken. Det skulle jeg ha likt å vist hva er for noe.
Skal forresten Fyrtårnets første LP være et soundtrack til en James Bond film??

Adolph sa...

Pfh!!

Mye køntri? Det er ikke mye køntri her. Ærlig talt.

Tale sa...

Fornærmet?
Det må vel bare bety at jeg hadde rett angående krykkebruken, det. Eller var Fyrtårnets første LP jeg hadde rett angående?

Mokkaen sa...

Wild man fischer-underholdning var det jo. På en måte.
Sakura kan sine saker, jada.
Guitar Wolf- dæven hvor jeg skvatt!Nesten ikke falskt heller.
Alberta Casey-fantastisk
Spike Jones hadde skummel latter.
Fred Lowery-"kan du plystre Johan? Javisst kan jeg det" kom jeg til å tenke på nå.
I Balordi-hjelpe meg! Hva i alle dager er dette for noe? Gruusomt!
Hans Blom-hvem er Hildegaard og Charles, da?
Don Ho-Nei, vet ikke hva Pakalolo er for noe, minner meg om Bakalao. Like greit at han griller nå, så får han kanskje passet bedre på Pakaloloen sin.
Wayne-Det er sånn man kommer seg fram her i verden. Gjør noe som ikke alle andre gjør.
Ah, deilig med jodling igjen!
Spark Plugs- svingte dette, men løper såvisst ikke å kjøper,nei! Hmm..tror jeg tar kylling til middag i morgen
Duett mellom Mrs.Miller og Elvis Presley? *sukk* tenk så vakkert! Stemmene deres passer ypperlig sammen. Finnes det en gud, så synger de If I can dream i dette øyeblikk. Eia var vi der.

Adolph sa...

Det er Cramps, ikke Spark Plugs man skal kjøpe. A Date With Elvis, den skal man ha. Flott plate, Can your pussy do the dog, what's inside a girl osv.