onsdag 21. november 2007

Musikalsk Førstehjelp 16

Robin Workman - Waterloo: Moog. Dette fasinerende kaoset av knapper, taster, brytere, ledninger og ... lyd. Over et eksempel på en ekte dampsynth fra gode gamle dager.

Alan Tew Orchestra - These Boots Are Made For Walking: Fra 1966? Alan Tew ser ut til å ha livnært seg ved å lage tema-sanger til TV programmer og slikt. Kanskje ikke den spenstigste Boots dette, men skit au.

Three Tobacco Tags - Yodeling Mule: Ja hva skal man si? Siterer fra Hillbilly-Music.com:

About the Group

Sorry to say we don't have anything here for you to read about Three Tobacco Tags. That's either because we haven't got it finished or we haven't found anything about this artist yet.

If you have any information you can share with us such as news or magazine articles, books, song folios, photos, etc., send it along!

Vet ikke de så vet ikke jeg. Men fint er det.

Andre Williams - Sweet Little Pussycat: Om denne sier skriften "Sweet Little Pussycat" is a sleazy cut from the late 60's showing the funkier and dirtier face of Andre Williams, with explicit sexual lyrics.
Javel? Er det så sleazy dette da?

Telstars - En Liten Snobb: Mja, mjo, hvorfor ikke litt Kinks istedet for dette svenske.... ja jeg tror det. Jeg tror nok det ja.


Bruce Low - Die Legende von Babylon: For en stemme på den mannen... Fra 1978, samme år som Boney M ga ut Rivers of Babylon, har ikke sjekket hvem som var først da Fyrtårnet aldri setter sin mus på en link til Boney M.

Nouvelle Vague - Too Drunk to Fuck: Si ikke det, si ikke det... Slike damer blir aldri for fulle til å få sex med Fyrtårnet. ALDRi!!

Darby and Tarlton - Birmingham Jail: Joda, DeZuriks sang denne (MF04), og langt bedre også. Men Darby and Tarlton er så svart en hvit country/folk singer kunne bli, uten å bli lysjet i nærmeste tre.

DeZurick Sisters - Roll Along, Jorden: Og hva er da mer naturlig enn litt DeZurick Sisters?

Little Jimmy Dickens - May The Bird Of Paradise Fly Up Your Nose: Fyrtårnet foretrekker Mrs Miller (MF07)

Her i godt selskap, Bob Dylan, Victoria Spivey, Len Kunstadt & Big Joe Williams

Victoria Spivey - Dope Head Blues: Dop er ikke noe nytt, som vi hører.

Lena Zavaroni - (You´ve Got) Personality: Den som ikke spiser dør, og Lena Zavaroni spiste ikke. Så hun er død, 1999 skjedde det. Da var hun 35. Mat må vi ha. Og personality.

Litt trist, vrælte ikke så aller verst den dama.

Erroll Garner - Misty: Misty insisterer. Og da Erroll Garner tross alt skrev Misty får det gå for denne gangen. Også.

Alvin And The Chipmunks - My Sharona: Alle dårlige punkband og skrale rockere på 80 og 90 tallet hadde My Sharona på spillelisten, så når Alvin skulle gå punk, hey... Litt trist, det er en bra låt.


The George Garabedian Players and the Awful Trumpet of Harry Arms - Winchester Cathedral: Lurer på å tvinge ungene inn i skolekorpset? Ikke gjør det.

Celly Campello - Estupido Cupido: Brasiliansk Stupid Cupid, og en god en også. Fyrtårnet liker søte damer, men Celly Campello går greit hun også. Sånn til hverdags.

Flink til å klappe er hun også.

Mrs Miller - Moon River: Kom plutselig på at jeg ikke har tatt med Mrs Millers kanskje beste tolkning, Moon River. Herved gjort.

Komponert i 1961 av herrene Johnny Mercer & Henry Mancini for drittfilmen breakfast at Tiffany`s. De vant vel Oscar for denne, tror jeg.

Electronic Concept Orchestra - Mah Na Mah Na: Ja det er Moog (som vi kanskje tror vi liker) som spiller Muppets, som vi liker. Eller ikke. I alle fulle fall, dampsynth på sitt beste. Eller verste. Alt etter som.

Killer Watts - Apache: Enda mer MOOG!! :D
til dennes forsvar skal det sies at Fyrtårnet har hørt det verre. Shadows, for eksempel.

Bill Patton - Fairies Wear Boots: Black Sabbath som har røykt tobakk Ozzy har pustet på? Morsom det første minuttet, så blir det liksom nok...

Peter and Alex - Wir Wollen Nach Haus: Heh, Fyrtårnet fikk plutselig behov for å sett på litt EKTE Beach Boys.

Denne for eksempel:Die Sonny Boys - Happy Jodel Cowboys:
Tyske cowboyer. Som jodler. Og tyskere er som vi vet dyktige jodlere. Sånn generellt.

Leona Anderson - Yo Ho the Crow: Hvordan kan en låt som heter Yo Ho the Crow være dårlig? Nei, den kan ikke det. I alle fall ikke når den fremføres av en virtuoso som Leona Anderson.

Jim & Tammy - God Is Watching You: Best å passe seg, altså.

The Korea Kids - Super Trooper: Og siden vi startet med Abba, hvorfor ikke avslutte med Abba også? Noen koreanske unger, med rikelig trafikkstøy i bakgrunnen, folk som prater, kan da umulig være et kor?

Jaja, tenker det holder for i dag, det er grenser for hvor mye kultur den gemene hop kan fordøye på en gang.


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

7 kommentarer:

Norwonk sa...

ABBA er til og med fælt på Moog... Og Telstars får meg til å ta mitt standpunkt til dødsstraff opp til ny vurdering.

Fanken Adolph, har du forlatt/blitt kastet ut av vgb? Nå synes jeg den intellektuelle standarden der inne begynner å bli faretruende lav! Eller er det bare meg som har misforstått?

Godt å se at du fremdeles fortsetter folkeopplysningen her inne!

Adolph sa...

Moog kan ikke ha vært det enkleste instrumentet å ha med seg på turne. Det pussige er at når man ser på oppsettet er det slett ikke de mest imponerende veggene av bryterpaneler og sentralbordpluggpaneler som gir mest og flest og best lyder, så det spørs om det ikke er mye det samme som med trommesettene til disse glamgutta, 35 trommer hvorav 5 var i bruk.

Vgb? Vil de ha meg inn der igjen får de ringe.

Mirabai sa...

Uff, jeg er etter igjen. Og jeg som lova at jeg skulle lytte for himla mange uker siden. Jeg har dårlig samvittighet.

Jeg hater ABBA, dette var enda verre!

Alan Tew skulle kanskje holdt seg unna denne, jeg liker den originalt. Jeg liker å høre på andres tolkninger altså, men denne var vel litt skivebom....au!

Jeg liker som vanlig jodling, og til og med jodlende esler funker....jeg kjenner en gryende bekymring for at jeg liker Hillbillymusikk.

Angående søte små pusekatter....det går en kjempesøt pusekatt rundt husveggene her og jakter på mus. Syns ikke det er så sleazy.....

Jeg likte bedre The Kinks' versjon enn den svenske....

Bruce Low....jeg er ikke akkurat fan av Bonnie M, men om jeg MÅTTE velge (truet på livet eller noe sånt), ville jeg valgt Bonnie M. Æsj, kjente jeg lvalm av å si det, men jeg likte Bruce altså enda mindre.

Birmingham Jail var trivelig å høre på. Husker den faktisk ikke fra MF04, men jeg tipper jeg elsket den, siden jeg elsker DeZurickene

Jeg liker DeZurick søstrene veldig godt, men denne syns jeg virkelig var litt kjedelig. Koselig, men litt kjedelig.

Mirabai foretrekker IKKE Mrs. Miller.....

Victoria var stemningsfull(på tross av tema). Liker sørstatsblues.

Lana Zavaroni sang den bedre enn Alan i allefall, for HAN husker jeg.

Hu Misty insisterer vel mye til å være et perfekt kvinnfolk syns jeg, men det har jeg sagt før.

Det Youtubeklippet, er det den originale My Sherona? Jeg erkjenner at jeg ikke har lagt merke til den før, men den var jo kul. Ikke ekornversjonen altså, men den på YouTubeklippet.

Jeg har aldri hatt sansen for korps, enda mindre skolekorps, og den satt den siste spiker i kista for å sende snuppa i korps når den tid eventuelt måtte komme. Fytti!

Fint bilde av Cally Campello, nå fikk jeg lyst til å tegne. Fin sang forsåvidt også.

Det er vel ikke mulig å komme unna Mrs Miller.......behagelig når hu ikke synger.

Bare for å forstå(ja, jeg har tungt for det), er Moog dampsynth? Jeg vet ikke om jeg liker det så godt, men jeg likte denne Muppetslåta, men det holder liksom i massevis, når den når slutten.

Killer Watts hørtes veeeldig kjent ut, eller Apache da. Jeg er ikke så god til å kjenne/høre igjen skjønner jeg, men den høres veldig kjent ut.

Jeg syns egentlig Bill Patton var trivelig å høre på jeg, men det var greit at den slutta da den gjorde det.

Heller ekte Beach Boys enn Peter and Alex, selv om jeg ikke er stor fan av dem.

Mannen min er ikke sååå begeistra for jodling :D Det er jeg. Men er det tyskere som er gode til å jodle? Trodde nemlig det var sveitserne som jodla så masse jeg.....

Leona Anderson har en grusom stemme, jeg sitter bare og flirer når jeg hører på a. Akkurat som Olga Marie, til og med kråka syns det er fælt å høre å :D

Så hyggelig sang om at Gud ser alt du gjør. Jeg driter i det, men det er da ikke noe koselig....

UÆÆÆÆÆÆ, blæ, jeg HATER ABBA. Ikke noe bedre med koreansk barnekor(!) som synger dem. Barnkor er en forbanna drittoppfinnelse. Hvem fant ut at "ah, vi lar barna synge, DET blir pent", jeeeez, det er jo det styggeste i verden. Det hjelper ikke, når de ikke kan teksten heller.......

Adolph sa...

Hva er det med deg og Abba? Enslags skapfan på veg ut av skapet? Omtrent som disse homohaterene som reiser til Thailand for å beligge små gutter?

Dette er ikke den verste utgaven av boots, takket være en viss Steve over i UK, har jeg en riktig avskyelig liten lekkerbisken liggende...

Da kan vi fastslå, innen all rimelig tvil, at antiråneren Mirabai egentlig, innerst inne, er en ekte redneck.

Og den som synes disse pusekattene er slazy har en meget skitten fantasi.

Telstars er faktisk noe av det jævligeste jeg har hørt. Alt er galt her, feil stemme, slapt komp, omtrent som om kringkastingsorkesteret skulle backe Sissel Kyrkjebø i Anarchy in the UK.

Bruce Low... FOR en stemme.

Darby and Tarlton har aldri vært noen store jodlere, og det sies at de ikke tålte trynet på hverandre heller. De jobbet sammen fordi det lønte seg økonomisk.

Selv DeZurick har svakere låter, og det er ikke så fryktelig mye mer å ta av, desverre.

Mrs Miller er MYE bedre enn Jimmy!

Victoria Spivey er en av de nesten glemte, kommer lett i skyggen av Billie Holiday, Bessie Smith og Ma Rainey, for å nevne noen. Men, vel verdt å trekke frem nå og da.

Alan danser bedre enn Lana Zavaroni.

Så lenge Misty insisterer på flott musikk, får det passere.

Det er nok originalen ja, og det flyter av gode versjoner av denne der ute, ikke minst trykket japanske trashpønkere denne til sitt spinkle bryst, og det er en viss fare for at det kommer flere Sharonaer. Eller Salona, som hun heter i Japan. De er ikke så glad i R der borte.

Harry Arms... jeg har litt sans for ham. Jeg har da spilt trompet selv, langt bedre enn Harry, men det jeg ikke forstår er at han klarer å spille så falskt og jævlig og samtidig får med seg fingrene... han kan spille. Er det en blåsebass mann som tar opp trompeten? Gud vet.

Stupid Cupid slipper vi ikke unna. Greit å like den med det samme.

Mrs Miller er konge. ferdig.

Dampsynth? Nei man bruker ikke damp for å drive en moog, man bruker strøm. Mye strøm. men vi kaller det gjerne dampsynth for å tydeliggjøre at dette er ursynthen. Damplokomotiv, flytoget. Jada, nerder på området kjenner naturligvis til 150 forskjellige tidlige varianter som er eldre, men det var moogen som slo gjennom. Den vant.

Apache var en av The Shadows største hits, så den har du hørt ja. Enten du vil eller ikke.

Beach Boys er ikke det første du skal prøve deg på når du starter band. Ja det er enkelt, men veldig avslørende. Peter und Alex gjør det ikke så ille egentlig.

Sveitsere er sørtyskere. De vil bare ikke innrømme det.

Leona ligger minst TO divisjoner over Olga.

Du kan trøste deg med at før Gud kan passe på alt, må han oppstå. Gud finnes ikke, så problemet eksisterer ikke.

Se der ja, Mirabay innrømmer at hun kan teksten på Super Trooper godt nok til å høre at disse koreanerene synger feil. HA!!

Mirabai sa...

Det siste første og siste jeg tenker er FAEN. Jeg digger IKKE ABBA, jeg gjør ikke det :D Æresord! Men har da hatt skolefester og ei stesøster (som jeg delte rom med) som elsket ABBA. Så har da man UFRIVILLIG fått med seg både den ene og den andre pling-plong-ABBAdritten. Så JA, jeg hørte at det var feil tekst :P

Er Mrs Miller egentlig en mann med veldig fæl stemme? Konge?

Skal se om jeg får hørt gjennom neste førstehjelp i morgen. Det var jammen koselig å blogge litt med deg igjen :)

Mokkaen sa...

Imponerende instrument du hadde bilde av der. Ikke sånn veldig pent å høre på, da men.
Three Tobacco Tags- jodlende esler? Nå har jeg hørt det òg.
Andre Williams- FY for en grisete tekst. Sjokkerende!
Victoria Spivey høres ut som hum har tatt godt for seg av litt av hvert.
Lena Zavaroni var ikke verst i det hele tatt. Mye bedre enn han Allan fyren, men han har jo en styrke i dansingen.
Errol Garner- så dette er originalversjonen av Misty? Liker den melodien.
Alvin and the chipmunks (ikke smurfene?) Den videoen virket ikke her, det var jo synd.
Ah Mrs Miller, dagen er ikke den samme uten. Har jeg forstått nå.
Akkurat som jodling. Må ha det, bare må ha det :D

Adolph sa...

slike analoge monofoniske instrumenter blir gjerne litt volumiøse av seg... ahrm.

Lana Zavaroni hadde sikkert drevet det langt hun, hvis hun ikke sluttet å spise.

Det er nok ikke originalversjonen av Misty, hvis vi med det mener første innspilling, men det er i alle fall komponisten. Men, i den genren er det ikke vanlig å snakke om originalversjoner likevel så pytt.