fredag 5. august 2011

Musikalsk Førstehjelp 6501 David Carroll - Ducky: Og det var ikke videre pent. Kan kanskje være greit å sette på i bilen hvis man tar på haikere? Spørs om vi ikke må sette sammen en haikemusikkspesial.

Men coveret er det ikke noe å utsette på.


02 DeZurick Sisters - Peach Pickin' Time In Georgia: Begynner å gå tom for DeZurick nå. Til alt hell, betyr ikke det at kvaliteten går ned. Det finnes ikke dårlige DeZurick, bare dårlig smak som det står i skriften.

03 Wild Man Fischer - Frank: Og denne fæle Frankfyren, er naturligvis Frank Zappa. Kjeltringen som svindlet Wild Man Fischer, og stjal alle pengene Wild Man Fischer skulle ha tjent på plata si. Fordi Frank var sjalu på Wild Man Fischers talent. Eller hvordan det nå var.

Frank, Wild Man Fischer, og et stykke papir.


04 Gus Backus - Rote Lippen soll man küssen (Lucky Lips): Det beste man kan si om dette, er at Cliff Richard glimrer med sitt fravær. Det gjør imidlertid ikke Gus Backus, desverre.

Selvpinere finner mer av den karen på Musikalsk Førstehjelp 13, 18 og 32. Vi andre kan trenge litt musikk å roe nervene med.

05 The Templeton Twins - Our Way: Eller Ted Templeman. Mannen som oppdaget Van Halen, skaffet dem kontrakt med Warner Bros. og produserte de 6 første platene deres.

Men, Ted gjorde ikke bare ugagn.

Han hadde også fingrene borti ting som Tupelo Honey av Van Morrison og The Captain And Me av The Doobie Brothers, i tillegg til at han puslet sammen litt musikk på egen hånd. Som dette lille mesterverket her. Fra 1970.

Ted Templeman


06 Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Jungle Blues From Jupiter: Skal tro om de har fyrtårn på Jupiter?

I så fall skal vi sette opp en liten filial der.

07 The Pebbles - Hang Around:
Jaha, There are three bands named The Pebbles
1.) A belgian rock band from the 60's
2.) A Japanese all girl retro rock band.
3.) A British Jesus Music band from the late '60's.

Hm. Nr 3 kan vi stryke av listen med det samme, nr 1 har vi sjekket nøye på Youtube og går følgelig for nr. 2.

Sikkert disse her. Kanskje.

08 Caterina Valente - Kleiner Gonzales (Speedy Gonzales): Ándale Ándale! Arriba! Arriba! Hepa Hepa! Hepa! Yeehaw!


09 The Amazing Delores - Stand By Me: Du verden.

Du verden


10 Eddy - Kun tyttöjä katselen (Music To Watch Girls By): Music To Watch Girls By. Finsk. Det er tre ting på en gang det.

I alle fall hvis vi tar med en video.
-

Tom Gaebel

11 Steve Howe - Walk Don't Run: Slik skal det gjøres. Bortimot perfekt. Det eneste vi savner her er en moog-solo. Eller kanskje ikke.


Det eneste vi har å utsette på Steve Howe, er at han var med i Yes. De vet, dette dørgende kjedelige bandet med trippel live skiver, hvorav minst to av LPene var trommesolo. Men en fantastisk gitarist.

12 The Beatnix- Stairway To Heaven: Et australsk Beatles tribute band, som Vi er stygt redd for at det blir lite av på Musikalsk Førstehjelp.

Ikke ring oss, vi ringer Dem. Sic.


13 Shooby Taylor - I'm Busted: Shooby lærer Johnny å synge.

En av de store.

14 Enoch Light Singers - Hello I Love You: Tja, eller:Smak og behag.

15 Eileen - Die Stiefel Sind Zum Wandern (These Boots Are Made For Walking): En sprogmektig dame dette, Eileen Goldsen covret These Boots Are Made For Walking på engelsk, tysk (Die Stiefel Sind Zum Wandern), Fransk (Ces bottes sont faites pour marcher) som man forøvrig finner på Musikalsk Førstehjelp 17, og italiensk (Questi stivali sono fatti per camminare). Men noen Nancy ble hun aldri.

Joda. Søt pike dette. I sin tid.

16 Los Stop - Los Dos Tan Felices (Happy Together): Spansk, Barcelona, cover av The Turtles’ Happy together, og slett ikke en dårlig versjon heller. Mulig det blir mer Los Stop på Musikalsk Førstehjelp med tiden.

Ikke verst.

17 The Nutty Squirrels - Cool Canary: The Nutty Squirrels er - naturligvis - langt bedre enn Alvin og Chipmunkene hans, og de avskyelige små blå kloakkrottene som kaller seg smurfer... ja dem skal vi ikke engang nevne. Det er, for å si det slik, litt mer stil over The Nutty Squirrels.

Men bra er det jo ikke.

De beste av de verste?

18 Michael Quint - Don't Be Cruel - Teddy Bear Medley:
Q: Hva er verre enn en låt med Michael Quint?
A: To låter med Michael Quint naturligvis.

Vi beveger oss videre. Fort.

19 Stein Ingebrigtsen - Bare du (Only You): Skomaker bli ved din hest, som man sier. I Stein Ingebritsens tilfelle, er nok det Gamperæva eller Asylum Svarten er jeg redd.

Stein Ingebrigtsen & Inger Lise Rypdal - Yo-Yo (Vi advarer mot sterke scener, og fraråder på det sterkeste at noen forsøker å lytte til teksten da det kan føre til hjerneskade og helvetesild) :
20 Helge Borglund - Piken i Dalen: Og dette er skremt fra glemselen. Nei, frem fra glemselen var det. Det aller meste av det som ble presentert i den serien, har heldigvis gått tilbake dit det hører hjemme. I glemselen altså.

Og takk for det.

Vi kan se at selv Helge forskrekkes over hvor mye ulyd Rita er istand til å lage med munnen sin.

21 Kyo Sakamoto - Heartbreak Hotel: Det vil ikke være rett å påstå at Kyu Sakamoto er best kjent for Sukyaki, i alle fall ikke her i den vestlige verden. Strengt tatt er han utelukkende kjent for Sukyaki.


Ikke så her på Musikalsk Førstehjelp, vi har hatt med Kyo før. I Musikalsk Førstehjelp 47, hvor han synger om en bikini. Og dette her var ikke så ille. Vi har hørt det verre, for å si det slik.

22 Queta Garay - Mr. Barman: Cuando se habla de vocalistas pioneras del rock en México y en especial de Monterrey sin duda alguna que la primera referencia que viene a la mente es Queta Garay y Vianey Valdés (aunque nacida en el D.F.).

Hvorav vi kan slutte:

Queta Garay var en av pionerene i meksikansk rock, og at hun foretrakk tequila fremfor bassang. Og det var vel alt vi trengte å vite.
23 The 5.6.7.8's - Ah-So: Dette er så bra at vi tar en til med det samme.

The 5.6.7.8's - Bomb the Twist
24 The Roto Rooter Good Time Chri - Marianne: Og før hælene når helt opp til taket, roer vi ned med... noe helt annet.

Disse karene jobber så hardt for å være morsomme, at det ikke fungerer i det hele tatt. Grusomt.

Mfh.

25 London Symphonic Orchestra - Ruby Tuesday (Ft Marianne Faithfull): Og da er det bare bonusen igjen.

BONUS!Ask, and Ye Shall Receive:
adolph.preussen@hotmail.com

Ingen kommentarer: