onsdag 17. oktober 2007

Musikalsk Førstehjelp 12


Hvorfor ikke begynne med vår alles kjære:

Anna-Lisa Ingemanson - Svarta Ögon: Det har ikke skjedd noe nytt på den fronten. Ikke så rart kanskje, Anna-Lisa er jo død. Hun rør inte på sej. Neida.

Tiny Tot Calvin - Only A Boy Named David: Denne plagede sjelen har vi også vært bortom før. Sikkert død han også, hvis han ble dømt i en av de statene som praktiserer dødsstraff.

April Stevens - Gimme a Little Kiss, Will Ya, Huh: Så da trenger vi noe vakkert. April Stevens, eller Carol LoTempio som hun kalte seg når hun skulle gå gjennom passkontrollen, og som i sine yngre år kunne få sevja til å piple fra furupanelet i gangen.

The Bobs - Helter Skelter: En av de få hørverdige tolkningene av Helter Skelter, de fleste som prøver seg på den er ræva hevy/metallband som forsøker å få den råere enn popgutta i The Beatles. Uten å lykkes. Men dette holder i massevis.

Billy Connolly - Rock And Roll Saves: Ikke så mye musikk her, men litt er det før Billy sporer av til det han egentlig driver med, standup/comedy. Forøvrig et av hans paradenummere dette. Og naturligvis meget morsomt.

Prussian Blue - The Snow Fell: Nazitvillingene fra USA tolker sjefsnazien og sjefs-Skrewdriveren Ian Stuart's sang om snøen som faller. Regnes av mange som den farligste låten i hele nazirockkatalogen, fordi den er... ja det er rett og slett en fantastisk låt. Hvilket vi ikke kan si om resten av Skrewdrivers produksjon, som varierer fra gjesp til øredøvende grusomt. For at det ikke skal bli for idyllisk her, valgte jeg da altså Prussian Blue, som ikke synger så alt for pent.

Cliff Carlisle - Shanghai Rooster Yodel: Hvis man blar seg tilbake til Musikalsk Førstehjelp 01, vil man finne en låt med DeZurik Sisters, Shanghai Rooster. Tenkte det kunne være morsomt med en alternativ versjon av den også. Dette er nesten like bra. Men kjedeligere jodling.

M.A. Numminem - In the Mood: M.A. Numinen, finskere enn sauna og vodka.

David Seville - Witch Doctor: Hvis man igjen blar seg litt tilbake, Musikalsk Førstehjelp 10, og lytter til Werner Hass og Oh Eh Oh Ah Ah, og deretter lytter til denne her, bør man høre visse likheter. Det er tross alt originalen dette, og det er nok Alvin som er heksedoktor ja.

Julie London - Light My Fire: Aaaaah! Eazy eazy. Akkurat hva man trenger når man kommer hjem fra jobb og siger sliten ned ved kjøkkenbordet for å tygge i seg de kalde restene av grandiosaen fra i går.

Butterbeans & Susie - I Wanna Hot Dog For My Roll: En meget gammel grisesang, fra 1926 eller 1927, finn fram den største kofferten du har, og lytt til teksten.

Wesley Willis - The Chicken Cow: Wesley har funnet et nytt dyr. Farlig er det også. Så hvis du ser en kyllingku bør tu ta deg i akt.

Danny Kaye - Oh By Jingo: Siden det ikke er mulig å spille inn slik musikk lenger, får vi nyte den politisk ukorrekte negermusikken vi tross alt har.

Die Beatles - Sie Liebt Dich: Det tyske taffelpopkvartetten Die Beatles der altså.

Georgia and August Greenberg - Georgia Sings Yes: Georgia Greenberg, med en tekst hun har skrevet sjøl. Og pappa har som alltid sørget for et bakteppe man... ikke riktig vet hva man skal si om.

Shooby Taylor - Tico Tico: Et av de absolutte høydepunktene i Shooby's karriære. Tico Tico ble (som alle vet, eller burde vite) skrevet av Zequinha de Abreu i 1917, og døpt Tico Tico no Farelo. Pussig nok byttet den navn i 1940, til Tico Tico no Fuba. Hvorpå den mistet Fubaen og ble bare Tico Tico da ingen ringere enn Donald Duck presenterte den for et amerikansk publikum i filmen Saludos Amigos. Som forøvrig ikke er en av Hr Ducks bedre filmer. Uansett, ingen synger Tico Tico som Schooby Taylor.

Humbards - Gathering Home: Familien Humbard, blodkristne og krampaktig glade, men akkurat her flesker de til med noe vi kan høre på. Dette er jo nesten vakkert.

Mrs Miller - The girl from Ipanema: Bossa Nova, det skal en Mrs Miller til for å slippe fra slikt svineri med æren i behold. Eller en Julie London. Eller en Ella Fi... greit greit. Mange fine utgaver av Antonio Carlos Jobims Menina que Passa (The Girl Who Passes by). Eller The girl from Ipanema som den ble hetende på engelsk.

Mary Schneider - Toselli's Serenade: Noe treig start, ikke noe skikkelig jodling før helt mot slutten.

Beasts Of Bourbon - These Are the Good Old Days: Mer fra Australia, og Australias tøffeste band, Beasts Of Bourbon. Dvs, de var tøffest på en plate, Sour Mash fra 1988. Utover det har de strengt tatt ikke gitt ut noe som er bedre enn middels.
Red Ingle & Natural Seven - Cigareets, Whusky And Wild, Wild Woman: Man skal la seg friste. Et godt liv det der.

Karina - Boneca de Cera Boneca De Som: Nei, det er ikke France Gall. Men sangen hennes er det. Om Karina var like søt som France vet jeg ikke, Karina er liksom ikke noe å google.

Spike Jones - Chloe: Jada, Leona Anderson sang denne på Musikalsk Førstehjelp 05. Stemmer det. Helt riktig.

Teddy Lasry - Tarzoon's March: Dette er hva jeg kaller hikemusikk, slik musikk du har liggende klar i bilen i tilfelle du får narret inn en hiker. Spilles så høyt anlegget klarer, skurring i slitne høytalere er som bonus å regne.

Apostle Arturo Skinner - GOD WANTS TO HEAL YOU: Jeg tør banne på at den godeste Arturo gjør i buksa minst 3 ganger i løpet av dette opptaket.

Se der ja. Ingen bilder i dag, får ikke lastet opp noe, mulig jeg oppdaterer når de har fått orden på systemet sitt.


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

5 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig, som vanlig! Numminen er jo konge. Jeg får virkelig utvidet musikkbiblioteket mitt, her.

Kan jeg forresten bry deg med et teknisk spørsmål? Må man betale for å ha musikk på den tjenesten du bruker?

Adolph sa...

Jeg gjør det, men du må ikke. Såvidt jeg husker får du 1Gb lagringsplass og 10Gb bånd pr. måned gratis. Jeg kjøpte derfor mer lagringsplass, så jeg har 5Gb på den kontoen her. Og fri båndbredde. Julemusikken vil etterhvert flyttes ut til en annen konto (gratiskonto på annen epost med andre ord), lurer på å legge all ny julemusikk dit med det samme.

Det fine med box er at de stiller med egen avspiller, så man slipper å kludre med avarter av WMP og QT og alt det andre surret. Dessuten kan folk i andre enden laste rett ned uten videre. Kan også kjøre film.

Anbefales.

Husker ikke hva det koster, men gå til box.net og sjekk. Det var ikke så dyrt, dollaren er jo på nivå med marianegropen for tiden.

Anonym sa...

Høres ut som om det er verd et forsøk.

Mokkaen sa...

Jeg klarte 2 x Anna-Lisa på èn dag. Puh, det var godt gjort.
Tiny Tot Calvin husker jeg fra tidligere førstehjelp, ja.
Shanghai Rooster yodel husket jeg også! Likte faktisk DeZurich-søstrene bedre.
Så det er smurfene som har gitt ut denne Witch Doctor-sangen. Javel.
Heite saker fra Butterbeans&Susie
Mrs Miller holder koken, vi har vel vært gjennom det meste av henne nå?
Apostle Arturo Skinner var skummel.

Adolph sa...

Slapp heeeelt av. Masse mer Mrs Miller å ta av. Ingen grunn til bekymring.

SMURFENE?!!! Det er David Seville som ga ut Witch Doctor, og så brukte han den igjen sammen med Alvin & the Chipmunks. Dette har da ingen ting med smurfene å gjøre.