fredag 7. desember 2007

Musikalsk Førstehjelp 18

Dennis Linde - Burning Love: Nei, Elvis ville ikke ha snudd seg i graven til dette. Dennis må tross alt lov til å fremføre sin egen låt. Selv etter at The King (thou shalst have no King but Elvis etc) har gjort sin versjon av den.

David Seville - Come On A My House: Dæven, trodde denne var presentert for lenge siden... så feil kan man ta. I alle fall, Chiemi Eri fremførte den på Musikalsk Førstehjelp 9, og det skal være minst en versjon til der etsted men Fyrtårnet har feber og orker ikke lete. Dette er i alle fall originalen, med Chipmunk David, eller Ross Bagdasarian som det sto i passet hans, uten pipestemme.
Her ser vi David, på gulvet etter å ha ramlet ned en trapp i huset sitt. Rulleskøyten skulle indikere at han oppbevarte Alvin og de andre chipmunkene hjemme.

Tic & Toc - Jibba Jab: Austin "Tic" Powell og Big Nick "Toc" Nicholas der altså. Ikke stort å si om dette, uten å si for mye (vanskelig å begrense med andre ord) men en flott sang, såpass kan vi fastslå.

Angela Durand - Hula Hop: Tysk hawaiimusikk? Hvorfor ikke?

The Gaylords - Witch Doctor: Vi tar med alle de heksedoktorene vi kan, ikke minst italienske heksedoktorer. Eller heksedoktorer som synger italiensk.

Bert Convy - The Gorilla: Mjo, Mjei, vet ikke. Ok låt dette, men det blir ikke mer Bert her så vi lar ham ligge. TV vert, forstår jeg, og birolleinnehaver i noen filmer.
Bert.

Sons Of The Pioneers - Cigareetes & Whusky: Grunnlagt i 1933, og forsåvidt på en måte fortsatt aktive, om enn ikke med de samme medlemmene. Låten kan man nyte på tysk i Annie Cordy's versjon i Musikalsk Førstehjelp 9 og på engelsk i Red Ingle & Natural Seven i Musikalsk Førstehjelp 12.

Oppskriften på det gode liv:

Cigareets and whuskey and wild wild women

They'll drive you crazy they'll drive you insane

Cigareets and whuskey and wild wild women

They'll drive you crazy they'll drive you insane


Once I was happy and had a good wife
I had enough money to last me for life

I met with a gal and we went on a spree
she taught me to smoke and drink whusky
Cigareets and whuskey...

And now I'm feeble and broken with age

The lines on my face make a well written page

I'm leavin' this message how sad but how true

On women and whusky and what they will do


Cigareets and whuskey and wild wild women
They'll drive you crazy they'll drive you insane

Cigareets and whuskey and wild wild women

They'll drive you crazy they'll drive you insane


Write on the cross at the head of my grave

For women and whusky here lies a poor slave

Take warning dear stranger take warning dear friend

Then write in big letters these words at the end


Cigareets and whuskey and wild wild women
They'll drive you crazy they'll drive you insane

Cigareets and whuskey and wild wild women

They'll drive you crazy they'll drive you insaneOs Conchas - Oh Carol: Heh. Side opp og side ned om disse to, men på portugisisk. Portugisisk er like informativt som gresk. Men, det er i alle fall Neil Diamonds mislykkede frieri til Carol King, for om Fyrtårnet ikke kan lese så har han ører.

Sakura and The Quests - Rock'n Roll Yodeling Guy: Sakura kunne jodle også. For en vidunderlig liten skapning!!

Gus Backus - Sauerkraut Polka: Sauerkraut og Polka. Blir ikke mer tysk enn det. 1961 dette. Så kan man spørre seg, ville DU kjøpt Sauerkraut av denne mannen?

Ser så glatt og sleip ut at han ville blitt kastet ut av Vikingarna. Men han synger bedre enn dem, det skal han ha. Tross alt.

Paddy Kingsland - Cecilia: Skrev nok om ham i Musikalsk Førstehjelp 17, det har ikke skjedd noe nytt.

John Dowie - British Tourist: Og denne ble en hit hvor? Ja naturligvis, i Nederland ja. I 77. Hvilket skulle bevises etc. Litt rart at den ikke toppet listene i Danmark.

Memphis Jug Band - Cocaine Habit Blues: Å jada, de hadde kokain i 1930 også. Det ble ikke betraktet som særlig farlig heller, når hvite folk brukte det. Problemet var at negrene brukte det, og negre på kokain voldtar hvite kvinner så man forbød det. Akkurat som med Cannabis. Tenk det, narkotika er forbudt fordi hvite menn var redd for at dopede negre skulle bedekke konene deres.

Det eneste egentlige medlemmet i MJB ser ut til å ha vært Will Shade, da de øvrige kom og gikk i et forrykende tempo, og det var lassevis av fintfolk innom nå og da. Memphis Minnie For eksempel. Her er det Hattie Hart som trakterer mikrofonen, og da kan det jo ikke gå galt.

Kamuran Akkor - Sevgi nedir hic bilmedim: Tyrkisk? Låta er - på sett og vis - en slags Let My People Go, og det ligger maaaassevis av Kamuranklipp på Youtube for de interesserte. Men Fyrtårnet beveger seg et hakk videre.

Baron Lee and the Blue Rhythm Band - Reefer Man:

This fine big band was originally formed by drummer Willie Lynch as the Blue Rhythm Band in 1930 and as the Coconut Grove Orchestra, provided backup to Louis Armstrong on some records. In 1931, Irving Mills became their manager and the group was renamed the Mills Blue Rhythm Band. Lynch's departure later that year resulted in Baron Lee fronting the band until Lucky Millinder took over in 1934.


Sier de. Og det stemmer sikkert.

Reefer Man er dog mer kjent med Cab Calloway, som på sin side er mest kjent for den yngre og ignorante garde for sin fremførelse av Minnie the Moocher i John Landis' Blues Brothers fra 1980. Minnie the Moocher får vi heller komme tilbake til...


Her for eksempel. Dette er Cab, Minnie og Betty Boop. Betty Boop var regnet for å være det mest sexy kvinnfolket innen cartoon inntil Jessica Rabbit entret scenen....


Deep River Boys - Kjærlighetsbrev I Sand: Fra den gangen negere var populært i Norge, særlig hvis de sang forferdelige sanger på norsk... Jeg tenkte på å ta Anne Knutsdotter men den ble for jævlig.

Litt trist at karer som Deep River Boys skulle synke så lavt som dette.

Dean Milan - A Night Of Sin: Musikk for viderekommende.

Richard Thompson - Oops I Did It Again: Det er et stykke fra Fairport Convention til Britney, men en god artist kan gjøre underverker med selv det skraleste råmaterialet. Om noen skulle være i tvil om det.

Mr Fab - Cannibal Zombie Mom: Vet ikke, men godt er det.

Bob Brookmeyer - Misty: Misty insisterer.

Jerry Lawler - Memphis Tennessee: Gammel wrestler? Faen vet, Fyrtårnet er opptatt av kunst og kultur, ikke simpel underholdning for mentale katastrofeområder. Men det skrangler ordentlig avgårde dette, minner litt om sent 60 tall japansk garagerock.

Sammy Marshall and The Party Crashers - Rock And Roll Boogie Beat: Yu-hu som det swinger.... Mener å huske at jeg fant denne på en song poem samling for en tid tilbake.

Los Xochimilcas - Quiero Estchar Tu Mano: Mexikansk? Spansk? De vil i alle fall holde oss i hånden, og det får de ikke lov til.

The Rolling Scabs - Were the Scabs: Øving er oppskrytt, man kan bli representert på Musikalsk Førstehjelp uten å kunne spille eller synge en eneste ren tone. Man trenger ikke engang ha en tekst. Eller en melodilinje. Ingenting, bare litt guts.

John R. Butler - God Will Fuck You Up: Litt religion nå, før helga tar av med drikk, hor og banking av kjerring og unger. Vi som ikke har kjerring og unger, og er for blakk til sprit og hor, får surfe videre etter musikalske mesterverker som sjeldent eller aldri kommer på radio.

God will fuck you up; praise the Lord.BONUS
The Boswell Sisters
Heebie Jeebies (1932)Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

24 kommentarer:

Anonym sa...

Julie London's versjon av "Come On A My House" finner du her -

http://www.myspace.com/wildcooljulie

Adolph sa...

Den finner jeg på hardisken også, men tenkte å vente med den en stund.

Cajnik sa...

Hi, just found your page. Great. Is there any chance for packet download of all the songs in one series - one by one takes a lot of time. I'd rather spend it listening. :)

Adolph sa...

canjik

Ill think about it. But remember, all songs are presented here for educational purposes only, and its Strictly Forbidden to listen to any material on this page for pleasure.

Mirabai sa...

Første var kul, men jeg fikk ikke hørt hele.

Den andre hørtes veldig kjent ut, men den var da veldig kort.

Jibba Jab var kul.

Hula Hop var ikke helt i min gate....

The gaylords synger en sang jeg iallefall har hørt før, men som jeg ikke klarer å feste når eller hvor. Skjer ofte her i grunnen.

Bert var i det minste søt og hadde en flott frisyre.

Holder Sons of the Pioneers på enda? Trivelig å høre på :)

Sakura igjen....men hun jodler jo fint :)

Om JEG skulle kjøpt sauerkraut, hvilket er høyst usansynlig,ser jo han ganske søt ut......mamma er forøvrig født i 61...

Minnes at jeg ikke digga Paddy i MF17, dette var ikke helt i min gate dette heller. Det er liksom litt koselig, men litt psykedelisk instrument. Er et moog(nå føler jeg meg dum altså)?

Hvorfor ble John Dowie hit i Nederland? Han har jo ikke noe pent å si om dem....

Hattie Hart synger bra. Læreren min fra Tyskland fortalte om sin barndom da det var kokain i både cola og sjokolade. Morsomme fortellinger.....

Ååååå jeg eeeeeeelsker tyrkisk (snakker de arabisk?) og arabisk. Denne likte jeg, deilig :)

Jeg liker gammel musikk kjenner jeg. Koser meg med Baron Lee og Reefer man. Trompet og hele pakka.

Kjeeeeeeeeeedelig kjærlighetsbrev I sand.........

Jeg er helt klart ikke viderekommen innen musikk, for han Dean tok meg litt på senga :D

Ooooooo, jeg likte denne myyyye bedre enn Britneys versjon. Nå var den jo kul.

Hjæææælp, hva er dette? Mr Fab? Jaaavel! Der fikk jeg ikke høre mer. Jeg får høre resten senere.

Masse fint og lærerikt der du. Takk for opplysningen for i dag :)

Mirabai sa...

Mr Fab synger jo helt jævlig, dette er ikke hyggelig å høre på. FÆLT!

Denne kan jeg skjønne hvorfor Misty insisterer på, den var behagelig. Og siden jeg er så sabla trøtt nå, risikerer jeg og sovne....mmmm.

IIIIIIIK! For en overgang :P Det var riktignok noe kult over det syns jeg, når man har hørt litt på det.

Tipper the Party Crashers krasjer skikkelig på fest også.....nydelig!

ÅÅÅÅ, dette er kjent, men jeg husker ikke hvem som har den egentlig. Hjelp meg! Husker selvfølgelig "I wanna hold your hand" da.....liker bedre originalen :D

Sexy scab? Jeg vet ikke hva scab er jeg tydeligvis...trodde det var skabb, men jeg måååå jo ta feil. Jeg er vel ikke helt overbevist....

Rart hvordan de høres ut disse Gudesangere, liksom så veldig nasale. Halleluja :D

Så søte de Boswell søstrene var og så pent de sang. Enda mer jeg har gått glipp av i den musikalske verden. Jeg har mye å lære.....

Det klippet med Betty Boop har jeg sett masse hos bestemor som barn, så koselig å se det igjen. Jessica Rabbit har jeg aldri sett, trodde hun var en kanin, så jeg har aldri skjønt helt hvorfor hun liksom var så foxy ;D

Adolph sa...

Den første er den siste store hiten Kongen hadde, her fremført av mannen som skrev den.

Come On A My House er det opptil flere varianter av her ja.

Witch Doctor er det også noen av. Her og der.

Bert har ikke utmerket seg som musiker, han holdt på med for mye til å bli god forstår jeg. Han var nok først og fremst kjendis.

SotP skal - etter hva jeg hører - fortsatt møtes nå og da for å konsertere, men det er naturligvis ingen av gamle gamlegutta med nå.

Sakura er flott. Mer av det.

Gus ser ut som en bruktbilselger. Sleip og ufyselig, men synger rimelig bra.

Litt usikkert akkurat hva Paddy benyttet, litt moog naturligvis, og Hammond, husker ikke hva han lekjer med på denne.

Syng en sang om nordmenn, og du har en hit i Norge. Hvis du ikke er svensk. Samme med Nederland.

Richard Thompson er en levende legende, selv jeg som ikke liker FC har respekt for ham.

Mr Fab? Fælt? Nei gi deg!!

I wanna hold your hand er naturligvis en Beatleslåt ja.

Har du ikke sett Who Framed Roger Rabbit? Det er den eneste GODE mixen av reallife og cartoon som er laget. Se den.

Mirabai sa...

Jeg tror ikke jeg har sett mye som du syns jeg bør ha sett. Litt lengre på vei nå selvfølgelig, men langt fra bra nok i dine øyne tipper jeg. Jeg kom på det akkurat i det jeg så svaret ditt, at det var the Beatles. Flause :D

Skal se om vi får sett ....oi, gubben har sett den sier han nå. Jeg skjønner at jeg henger etter altså :P JEG får se å se den altså. Jeg lover å prøve :)

Adolph sa...

Det er en film i Oscarklassen dette, så ikke forvent deg dyp handling, store skuespillerprestasjoner eller noe du kan ta lærdom av. Det er platt og grei underholdning. Helt greit til pizza, øl og pissepauser.

Mirabai sa...

Jeg skjønner det da, blir neppe mange piza og øl, men kanskje litt julekaker og julebrus....

Mener du at filmer i Oscarklassen ikke er bra?

Adolph sa...

Oscar er vennetjenester (Clintern fikk fx Oscar for den dårligste filmen han har hatt noe som helst med å gjøre, fordi man syntes det var på tide med en Oscar til ham nå), bussiness, hype og rendyrket korrupsjon. En Oscar sier ingen verdens ting om kvaliteten på filmen.

Mirabai sa...

Jøss, jeg blir, blåøyd som jeg er, overrasket. Det er jo innmari dumt da, at vi som er godtroende og sauete av oss, blir lurt så opp i stry og stoler på at oscar betyr bra. Jeg har aldri gått etter oscar jeg altså, men jeg har jo trodd at det var litt kvalitet over det da. Jaja, jeg lærer noe nytt hver gang du sier noe :)

Adolph sa...

Dessuten har de bare EN pris for utenlandsk, dvs ikke Hollywoodfilm, og de beste filmene nå til dags lages jo utenfor Hollywood. Japan, Korea, Frankrike etc.

Mirabai sa...

Ja det er jeg enig i, det er tåpelig. Det er mye bra fra utlandet og Hollywood har sjeldent noe skikkelig bra å by på. Jeg har aldri fulgt med på oscarutdelinger og sånt, så jeg har aldri fått med meg hvem som får og hvilke land som er med osv. Jeg liker det jeg liker uavhengig av oscar og andre utdelinger, ha sikkert en ræva filmsmak, men den er nå min da.....

Adolph sa...

Amatørene velger film etter hvilke skuespillere som er med, de mer viderekommende går etter regissør, vi filmnerdene er mest opptatt av hvem som er stuntkoordinator og har hovedansvar for lyssetting og slike ting... hvis du velger film etter Key Grip er det på tide å ta filmpause.

Mirabai sa...

Jeg er litt(bittelitt) viderekommen amatør jeg da.....flaut å innrømme, men sånn er det da. Jeg går mest etter hva jeg har lyst til å se jeg, ikke skuespillere eller regissører. Jeg ser mange dårlige filmer :D

Adolph sa...

Men, film tar vi på

http://fyrtaarnetiv.blogspot.com/

Greiest slik.

Mirabai sa...

Sorry, men du begynte...jammen har du mange blogger :P

Adolph sa...

Neida, du begynner bare på

http://adolphpreussen.blogspot.com/

Så er disse andre bare underbruk av den.

Mirabai sa...

Ja, jeg har sett den, men der skjer det lite. Jeg prøvde de andre flere ganger, men da var det ikke noe der. Ser at nå har du lagt ut noe, så nå får jeg titte litt Doug. Skal prøve å holde meg til tema på de ulike blogger.....

Mokkaen sa...

Dennis Linde- niks og nei. Var det han som skrev Burning love, altså?
De italienske heksedoktorene lignet ikke på smurfene hvertfall.
Oh Carol husker jeg ble sunget på norsk òg. Da tror jeg den het Å Kari! Herregud.
Vet ikke om jeg hadde kjøpt sauerkraut av Gus. Er det sauekraft? Høres ikke godt ut.
Betty Boop var jo artig å se igjen. Likeså who framed Roger Rabbit.
Dean Milan- for viderekomne? Jeg har lang vei å gå skjønner jeg.
Richard Thompson- Oops I did it again. Haha I`m not that innocent, nei det tror ikke jeg heller.
God will fuck you up- DEN har jeg jo hørt før. MÅ ha vært hos Fyrtårnet, kan aldri tenke meg at det er noen andre steder.

Adolph sa...

Dennis må få lov til å synge sin egen sang, kjære vene.
God will fuck you up har nok vært innom på andre fyrtårn også ja.

Liker ikke Mokkaen Sakura?

Mokkaen sa...

Naturligvis liker jeg Sakura. Jeg har da lært noe hos Fyrtårnet. Ble bare helt stum av beundring. Nydelig jodling og alt og det.

Adolph sa...

Da kan du glede deg, det blir mye mer Sakura.