lørdag 1. desember 2007

Musikalsk Førstehjelp 17

Greit.

Tony Randall - Willkomen: En låt det skal godt gjøres å finne en brukbar versjon av, og Leonard Rosenberg, eller Tony blant venner (og de fleste andre) gjør ikke letingen etter en god versjon noe enklere. Desverre.

Jackie Fantheree - First Man On Mars: En av de mange artistene som har en (ofte lei) tendens til å dukke opp på bizarre samleplater med halvdårlig 50-talls rock. Skal vi være ærlige, og det skal vi, er ikke dette her stort å skryte av, MEN, han nevner såvidt en gammel kjenning inni der, selveste Mr Purple People Eater, og dermed har Jackie Fantheree skaffet seg et ørlite hjørne på en bortgjemt plass i solen, for en stakket stund.

Sheb Wooley - The Purple People Eater: Og da må vi naturligvis hilse på den ytterst sjarmante skapningen. Ja til og med en elendig video her, dvs videoen er god nok den men FOR en slett kvalitet...For en filosofisk tilnærming til problematikken purple people eaters, sjekk ut Wikipedias glimrende analyse av fenomenet.

Vi tar teksten med det samme:

Well I saw the thing comin' out of the sky
It had the one long horn, one big eye
I commenced to shakin' and I said "ooh-eee"
It looks like a purple eater to me

It was a one-eyed, one-horned, flyin' purple people eater
(One-eyed, one-horned, flyin' purple people eater)
A one-eyed, one-horned, flyin' purple people eater
Sure looks strange to me (One eye?)

Well he came down to earth and he lit in a tree
I said Mr. Purple People Eater, don't eat me
I heard him say in a voice so gruff
I wouldn't eat you cuz you're so tough

It was a one-eyed, one-horned, flyin' purple people eater
One-eyed, one-horned flyin' purple people eater
One-eyed, one-horned, flyin' purple people eater
Sure looks strange to me (One horn?)

I said Mr. Purple People Eater, what's your line
He said it's eatin' purple people and it sure is fine
But that's not the reason that I came to land
I wanna get a job in a rock and roll band

Well bless my soul, rock and roll, flyin' purple people eater
Pigeon-toed, undergrowed, flyin' purple people eater
(We wear short shorts)
Flyin' purple people eater
Sure looks strange to me

And then he swung from the tree and he lit on the ground
He started to rock, really rockin' around
It was a crazy ditty with a swingin' tune
Sing a boop boop aboopa lopa lum bam boom

Well bless my soul, rock and roll, flyin' purple people eater
Pigeon-toed, undergrowed, flyin' purple people eater
I like short shorts
Flyin' little people eater
Sure looks strange to me (Purple People?)

And then he went on his way, and then what do ya know
I saw him last night on a TV show
He was blowing it out, a'really knockin' em dead
Playin' rock and roll music through the horn in his head

[Clarinet solo]

Tequila

Glimrende. Nå er jo dette en av de låtene som har skapt Fyrtårnet, så alle som kommer inn her kan denne på rams. Men det er jo greit å ha teksten foran seg i mer animerte stunder.

Al Hirt - I Love Paris: Ja nå skal ingen påstå at Al Hirt gjør en bedre versjon av I Love Paris enn Leona Anderson (Musikalsk Førstehjelp 15), men ok. Det får duge enn så lenge. Ikke at dette er dårlig, men det er nå ikke så stor stas som Leona da.

(hvorfor jeg ikke linker til de låtene som omtales: de vil komme i standardisert 128 når jeg slipper opp for plass, og deretter som rar filer, derfor altså)

Paddy Kingsland - Get Back: Paddy Kingsland, ja hva skal man si. Hva skal man si. Get Back, mjo..

Paddy (irsk?) har i alle fall skrevet vignettmusikk (sic) til en imponerende rekke BBC produksjoner, tjente sikkert til salt på grøten med det. Er det så mye mer å si da? Nei. Men en mer enn kompetent versjon der altså.

Tiny Yong - Huit Jours Par Semaine: Og etter Get Back, hvorfor ikke Eight Days A Week?


Tiny Young, eller Thien Juong Ton Hu Thi som hun het hjemme i Cambodia, var slett ikke så verst å se på. Ikke på noen måte, pruster Fyrtårnet tungt. I alle fall ikke i 1965, da hun sang inn denne. På fransk. Prrrrrr.

Dani - La Fille A La Moto: Ikke peiling, gidder ikke engang google Dani, men franske damer som sier wroome wrom... Ah. Slikt liker vi.

Sam Sacks - Yodel Blues: Mine damer og herrer: Sam Sacks, ord blir fattige, så vi overleverer dem til gjeldsofferaliansen og nyter i stillhet.

Eller ikke.

Hugh Roden & Roy Rodgers - Hogs In The Tater Patch: Roy Rodgers kjenner vi jo til, Hugh Roden er et ubeskrevet blad for Fyrtårnet, men de lager flotte dyrelyder så da så.

Og Fyrtårnet er mer opptatt av å spre god musikk enn av å fucke omkring med bullshit. Lytt, hør, dette er bra. Hold kjeft.

Ron Goodwin - Martians On Parade: Enda en filmmusikk komponist, og om slike er det sjeldent stort å si. De er generellt kjedelige mennesker. Ron kastet dessuten bort mye tid på symfoniorkestre og slikt gammeldags tull.

Fyrtårnet vet ikke mer enn det Wiki forteller, og det kan du lese sjøl. Dog, enhver mp3 spiller bør ha denne på playlisten.

Jake Concepcion - Misty: Filipinsk saxofonist. En halveasylistening instrumentalist høres det ut til, langt dyktigere enn de fleste saxofonister i den genren, og vel verdt en lytt. Det er nesten så det er synd at han ikke går over på skikkelig jazz. Dog, han ler seg nok skvatt ihjel på veg til banken tenker jeg. Og det må sies, faen så bra.

Reiko Ike - Ai No Kizuna: Ah, dette liker vi. Spilte i softcore porno filmer, løy på alderen skapte stor skandale i Japan tidlig på 70 tallet. For Fyrtårnet er enhver skuespiller, hvor ræva de enn er, som har vært med i en film regissert av Norifumi Suzuki, pr deffinisjon en god skuespiller. Så Reiko Ike er en GOD skuespiller. Ferdig med det. At hun også ble funnet verdig til å spille i Kinji Fukasakus Battles Without Honor and Humanity serie, som er verdens beste mafiafilmserie, og Graveyard of Honor... joda. Solid karriære der.

Som ikke blir dårligere av at hun trakk seg ut av bussinessen etter å ha blitt arrestret for dop og gambling. Kan det bli bedre? Ja naturligvis, et flykræsj hadde toppet karriæren og løftet henne HELT til topps, men jeg tenker det holder jeg. Hffffffff

Leonard Nimoy - The Ballad Of Bilbo Baggins:Jaja, har en bedre video av denne her, mulig jeg legger den ut senere.

Den fantastiske dansingen fortjener et bedre rip enn dette.

Marcy Tigner - Day By Day: Mammaen til Little Marcy, og som jeg nevnte allerede i Musikalsk Førstehjelp 01, var hun også kjent for ikke å kunne spille trombone. Hvilket skulle bevises.

Anna German - Solnechniiy den': Født i Urgench i Uzbekistan? Hm, interessant. Hennes far henrettet av Stalin? Her er vi inne på noe. Hennes mor giftet seg med en polakk som ble drept i andre verdenskrig? Ja... flyttet til polen i 1946... gjesp.

Så hvorfor drar Fyrtårnet inn dette kvinnemennesket i varmen? Jo, hun sang på polsk, russisk, engelsk, italiensk, spansk, latin og tysk... og det er ting vi liker ser du. Denslags gir muligheter. Skulle ikke forundre meg om Anna dukker opp på et senere tidspunkt.

Mickey Katz - Knish Doctor: Jamfør David Seville på Musikalsk Førstehjelp 12, Alvin & The Chipmunks på Musikalsk Førstehjelp 15, og Augie Colon på Musikalsk Førstehjelp 15.


The Supremes - These Boots Are Made For Walking: Jamfør Mrs Miller Musikalsk Førstehjelp 14 og Alan Tew Orchestra Musikalsk Førstehjelp 16.

Motown er kjedelig. Og av alle som opererte på Motown, var nok the Supremes de kjedeligste. Desverre.

Sakura and The Quests - Stupid Cupid: Sakura leverer varene, som alltid. En av Fyrtårnets favoritt artister der altså.

Celly Campello på Musikalsk Førstehjelp 16 osv

Jerry Colonna - Ja Daa: Om Jerry Colonna har wikipedia følgende å si:

Jerry Colonna may refer to:
Jerry Colonna (entertainer), American comedy writer and performer
Jerry Colonna (financier), New York City venture capitalist

Tenker vi går for den første, i mangel av
Jerry Colonna (shitty singer), Boring American "comedy writer" and "performer"
Men Ja Daa er det fare for at vi kommer innom siden, så vi sniker den inn her.

Per Myrberg - Trettifyran: Et kjapt søk på Hr Per Myrberg tyder på at Hr Myrberg i hovedsak er en svensk B kjendis, som ikke gjorde stort annet enn å vise seg i selskap med A kjendiser. Ikke så viktig, hvis noen gidder å fortelle meg hvor i Musikalsk Førstehjelp denne saken er presentert, go for it.

Gir litt faen, kjenner jeg. MEN, bedre enn Vidar Lønn. Det er da noe.

Hvis en av mine tre faste lesere fra sverige kunne oppdatere oss litt på Per var det en god gjerning. Fyrtårnet driver ikke bare opplæring, Fyrtårnet vil ha fakta. Input.

Big Daddy - Every Breath You Take: Det sies at Rock&Roll bandet Big Daddy ble bortført av aliens i 1959, og tilbakeført til jorden en gang på 80 tallet. hvorpå de øyeblikkelig gjenopptok sitt virke. Hvordan det nå enn er, Bend Over Police... en fantastisk tolkning.

Hvis ikke cr-politiet banker på epostkontoen, blir det mer Big Daddy her.

Incredible Bongo Band - Apache: Killer Watts drar denne på Moog i Musikalsk Førstehjelp 16, så hvorfor ikke. Fortsatt langt ned til The Shadows...

Som du kan se her:


Little Gerhard - Siste Mohikanen: Disse svenskene disse svenskene... musikk ligger liksom ikke helt... nei. Sverige og musikk er ikke akkurat synonyme begreper. :D

Robban - Oppopoppa: Nei ikke vet jeg. Bare for å understreke forrige låt. Og til Norwonks fortvilelse, ikke EN ABBA låt denne gangen. Og til svenskene, ja jeg har mye stygg norsk, men det tør jeg ikke legge opp selv, da en av de faste leserene har copyright på det meste av det...

Tim Wilson - 100 Things To Remember: Men denne er bra. Massevis av god livsvisdom skviset inn på 02:53, prinsippielle motstandere av Country kan dra til helvete.


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

29 kommentarer:

Adolph sa...

Forøvrig ser jeg helst at umusikalske ting taes på http://adolphpreussen.blogspot.com/

Greit?

Pathfinder sa...

Helt greit adolph. Bare slett kommentarene mine her, de var bare til opplysning. ;)

Anonym sa...

Hjelp! Jeg kommer på etterskudd her. Fraværet fra vgb har tydeligvis frigjort din tid til musikalsk opplysning. Aldri så galt...:)

Men Paddy Kingsland da, sådant noget gjør man da ikke! Du som har skrevet så tøff musikk til radioversjonen av "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" og allting...

Sam Sacks opererer nesten i Shooby Taylor-land. Ikke helt den samme feelingen, men vi setter pris på innsatsen.

"Hogs In The Tater Patch". Kan en tenke seg en bedre tittel, sjangeren tatt i betraktning?:D

Og ikke et vondt ord om Ron Goodwin. Han skrev musikken til "Where Eagles Dare", og tøffere blir det ikke!

Leonard Nimoy. Bilbo. Ja, ja... Ikke alt som kom ut på 60-tallet var like storslagent.

Alltid litt nifst å se The Shadows spille. Man vet aldri om sceneshowet vil ta helt av...

Og svenskene produserer møkk i alle kategorier. ABBA var bare tippen av isfjellet, skjønner vi...

Alt i alt en ny samling av høy kvalitet. Vi takker og bukker...

Adolph sa...

Mitt fravær fra vgb har ikke hjulpet et dugg, jeg er fortsatt laaangt bak skjema til 1 innlegg pr uke.

Paddy ja, jeg vet ikke, det er noe med at man skal ha noe å fare med for å gjøre cover av visse ting. Heidi Hauge kan fx glatt synge Yellow Rose of Texas, men hun kan ikke synge Crazy. Eller I Fall To Pieces. Vi snakker fallhøyde her. Dog, jeg synes Paddy ror denne greit i land.

Sam Sacks vil du ikke finne mer av her, han var en ren mrs miller profitør, en ikke-sanger som sang så røva han kunne for å selge plater, en fy og pføy etter Fyrtårnets moralbegreper, tatt med til skrekk og advarsel.

Er det bare jeg som liker ar damer sier Wroome wroome på fransk? Prrrrr

Hogs ja, Roy Rodgers har hatt mangt for seg... og dette er musikk folket hater med et fett glis om kjeften. Og når man blir i godt humør av musikk, ja da er det bra.

Ikke et vont ord om Ron Goodwin, bevares. Men det er ikke så mye av det han har gjort som egner seg for MP3 spilleren, dette er et untak i så måte,så derfor.

Leonard Nimoy, ja du verden. Dette er virkelig en av de fæleste låtene som er utgitt. Tett fulgt av andre grusomme Nimoy låter. Men, flotte damer, med bevegelser som får det til å kitle i underlivet. MEN, Star Trek var en flott serie, så det blir fort mer Nimoy skal du se.

Det eneste du kan ta deg faen på med the Shadows, er at det aldri tar av. Det ultimate easy listening die hard bandet, surf music uten bølge, det er shadows.

Men om svenskene ikke leverer denne gang, så har vi i alle fall Tim Wilson, som jeg regner med å måtte fjerne pga copyrightbullshit om kort tid, så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid...

Mirabai sa...

Jeg syns Tony hadde en hyggelig åpning på MF17 jeg, koselig å bli ønsket velkommen.

Jackie hadde også en kul låt syns jeg. Jeg hører bare på den rocka musikken jeg.....

Spise lilla mennesker? Har aldri sett lilla folk før....

Al Hirt var jo ganske kult da, jeg likte den.

Paddy var litt psykedelisk å høre på......

Tiny Yong synger beatles på fransk......(nå driter jeg meg sikkert ut, men jeg håper jeg ikke bommer på at det er The Beatles)

Dani synger sånn at jeg bare blir liksom hoppende. Sitter og hopper med pc'en på fanget.....ikke imponerende.

Sam likner på bestefar, synger ikke som ham. Dette er jodling jeg IKKE liker :D

Dyrelyder og fele passer jo utmerket godt sammen, selv om denne var i lengste laget :D Jeg har hatt gris og de skriker fælt, bare til opplysning.

Fælt så mye smurfegreier du har, denne havner IKKE på mp3lista mi.

Jake Concepcion var utrolig behagelig og deilig å høre på. Jeg oppdager stadig nye sider av min musikkinteresse her. Hadde aldri trodd jeg skulle like å høre på saksofonspill. Og mens jeg lytter ser jeg jo at neste på¨lista er den stønnende puppedama fra Japan, jeg gleder meg....

Det hadde jeg jo god grunn til også :D Begynte jo bra....lurer på hva hun synger, i og med at det liksom passer så godt med den stønninga i tide og utide :D

Bilboballaden var FÆL. Huff, jeg grøsser. JA, han var en tapper liten hobbit, men kjære vene da.....

Hvorfor kan ikke Marcy spille trombone? Jeg syns det virker som hun kan det jeg.....jeg syns ikke det var pent, men det er det andre grunner til.

Anna German var jo...eh...spennende. Hvilket språk synger hun på her? Jeg hadde tippet polsk (hadde polsk lærerinne). Jeg kan forresten god morgen på polsk :)

Boots på fransk funker, selv om hu synger med en litt liten entusiasme. Jeg er ikke fullt så begeistra for fransk som deg jeg da....

Sakura har litt kul raspete stemme når hun tar i litt. Bedre enn Celly.

Jeg har hørt Ja Daa før, men ikke med Jerry, og den liker jeg. Den er koselig. Hvor kan jeg ha hørt den, minner om en tegnefilm....

Alt er bedre enn Vidar Lønn Arnesen, som barn pleide vi å se på Da Capo. Jeg var sikkert den eneste på skolen som så på Da Capo og gjerne i reprise :D Sikker noe av grunnen til at jeg ikke hadde så mange kule venner....

Big Daddy var kjedelig!

Apache høres ut som en kul låt i utgangspunktet, men denne var litt...hva skal jeg si? Stilløs syns jeg. Litt treig liksom.

Little Gerhard skulle sikkert høres ut som en indianer, men det hørtes mer ut som en ape. Men jeg syns svensk er fint da. Jeg liker svensk jeg :)

What? Robban var rare greier.....

Tim Wilson har tydeligvis levd livet :D

Sånn! Da har jeg gjort som jeg sa, jeg har hørt i dag også. Hvis jeg får hørt neste i kveld blir jeg nesten a jour igjen :)

Adolph sa...

Tony hyggelig? Vel...

Jackis låt er ikke så verst, men jeg tror dette er den eneste han har...

The Purple People Eater er en av de viktigste låtene som er skrevet. Uten den hadde ikke denne bloggen eksistert, for eksempel.

Tiny synger beatles på fransk ja. Opprinnelig på Beatles for sale i 1964.

Fyrtårnet liker damer som sier wroome wroom på fransk.

Sam Sacks forsøker å synge så stygt han kan, altså er han IKKE morsom.

Jeg har mye smurfemusikk ja, bare vent...

Nimoy vinner rett som det er avstemminger om verdens styggeste låt med denne. OG dummeste video.

Marcy kan ikke spille, dette er på nivå med skrale skolekorpsutøvere, ufattelig at hun fikk gitt ut en plate.

Jeg kan ikke polsk, eller russisk, sikkert et av de språkene, men vet ikke.

Fransk er fint, når det praktiseres av damer. Menn som snakker fransk... eh. Håndveske og stiletthæler.

Big Daddy er morsomt!

Mirabai sa...

Tror nok våre smaker er totalt forskjellig kjære deg....min er dårlig.

Da får jeg være glad for at Purple Peole Eater ble laget, for hva hadde vel verden vært uten Fyrtårnets musikalske fostring?! Kjedelig!

Jeg kan jo fortelle at snuppa mi digger noe av dette, og danser mens hun går rundt og rundt bordet :D Ler og danser....det blir nok noe av henne ser du :)

Adolph sa...

Bare du ikke hører på Kent, U2 og Coldplay er det håp.

Mirabai sa...

Jeg banner i Fyrtårnet og ærkjenner at jeg innimellom hører på Coldplay :P Jeg gruer meg til tilbakemeldingen, men jeg skal ha kred for å væra så gruelig ærlig :D

U2 er jeg ikke fan av.

Adolph sa...

Coldplay er forferdelig kjedelig. Forferdelig kjedelig. Dørgende kjedelig. Zzzzzz.

Mirabai sa...

Ja det er de, men de har en sang som jeg liker å høre på innimellom. Jeg liker alt mulig, og kan høre på kjedelig musikk innimellom også, men som regel vil jeg ha noe med trøkk i.

Adolph sa...

Zzzzzz, Zzzzzz, Zzzzzz

Mirabai sa...

Døh, ikke snork når jeg prater :D Jeg syns jeg er tøff som innrømmer det jeg, og HER da.....

Hvis du skal anbefale ETT album her i verden, hva er det?

Adolph sa...

Mrs Miller, Greatest Hits.

Mirabai sa...

Er du seriøs? Jeg orker da ikke et helt album med den kvinnen, jeg orker knapt å høre de sangene du presenterer her.

Adolph sa...

:D

Mirabai sa...

Og jeg som tok deg seriøst, nå fikk du deg en god latter tenker jeg.....jeg går rett på. Driver stadig og tenker på å kjøpe meg Pantera da, IKKE Mrs Miller :P

Adolph sa...

Hvis jeg skal anbefale ett, og du kan ha andre i tillegg, kan nok Cowboys From Hell av Pantera være et godt kjøp, likeså The Great Southern Trendkill HVIS du finner den med bonusCDen, som inneholder de låtene Pantera spilte live på den tiden.

Rage Against The Machines Rage Against The Machine har du jo?

Mirabai sa...

Jeg har lyst på det, men har det ikke, men må jo anskaffe meg det....

Jeg har fortalt gubben hva jeg vil ha til jul :D Jeg ønsker meg samleplata til Led Zeppelin, og Pantera. Jeg syns egentlig det er så pinlig med sånne samleplater, for det er liksom laga for sånne som har hørt en eller to fine låter og vil ha albumet deres. Jeg har vokst opp med LZ, men har ingen album, så jeg går for den pinlige varianten. Har aldri brukt mye penger på musikk så derfor har jeg aldri prioritert (fryktelig egentlig) dem.

Adolph sa...

Av zeppelin blir det sjeldent satt på noe annet enn 1,2 og 4 her i heimen, har de andre også men det er ikke hvert år jeg setter på en av dem.

RATM før Zack de la Rocha glemte at det var musikk de drev med er stort. JEg tror at førsteplata deres er den jeg har spilt mest av det jeg har. Fullstendig blottet for dødpunkter.

Hva gjelder Pantera er det viktig å glemme alt som kom før Cowboys, det er rett og slett elendige greier, dårlig 80talls glamheavy. Grusomt.

Mirabai sa...

Jeg setter (desverre) sjeldent på musikk, og kommer neppe til å sette på hverken Zeppelin, Pantera eller RATM ofte, men det er allright å ha det når man vil høre på noe. Desutten vil jeg ha et barn som kan noe annet enn bare det som går på radioen nå og i oppveksten, for det er mye rælete møkk.

Adolph sa...

radioen har alltid vært ræl, 70 tallet for eksempel. BonyM, Baccara, Inger Lise Rypdal og Hans Petter Hansen... jøje meg.

Mirabai sa...

Baccara ja :D Mamma hater Baccara og BonieM Har jo jeg fått med meg også....fytti griseræva for noe ræl. Men siden jeg vokste opp på 80-tallet er jeg offer for mine omgivelser, jeg elsker 80-tallspop, selv om den har visse kvaliteter ved seg som er ganske patetisk :D Jeg eeeelsker Prince bla. Men NÅ er det jo enda dårligere musikk, syns jeg da, og jeg vil at snuppa skal vite om noe mer enn IdolGunnulf og den gjengen der.....

Adolph sa...

Mye fælt på 80tallet også. Jørn Hoel, for å nevne noe.

Mirabai sa...

Jørn Hoel har jeg ikke hørt så mye på, men klart det var mye drit på 80-tallet.....men jeg elsker en sang av ham. Nå ler du deg sikkert ihjæl, men "Ælsk mæ sakte" syns jeg er fin. Hørte den en gang for mange år siden, så det er mulig jeg ikke lenger syns det......

Adolph sa...

Vet du... den sangen.. husker jeg rett og slett ikke. Sikkert fordi alt var like kjedelig.

Mirabai sa...

Morsomt....at jeg nevner en sang du ikke husker :D Den er sikkert helt ræva. Hørte den da jeg var 13 eller noe sånt.....

Mokkaen sa...

Purple people eater: DER var det hvertfall smurfer!?
Dani- wroome wrom; den må jeg øve på. Så det er sånn man drar mannfolk altså? Greit å vite.
Det var jo synd Big Daddy ble tilbakeført til jorden. De hadde nok gjort større suksess på Mars.

Adolph sa...

Der var det ikke smurfer nei. Det var en enøyd, enhornet flygende lilla menneskeeter det.

Wrooome wroome, prrrr

På Mars? Der er det bare ørken. Ikke noe publikum der.