fredag 19. juni 2009

Musikalsk Førstehjelp 49

The George Garabedian Players and the Awful Trumpet of Harry Arms - Georgy Girl: The George Garabedian Players regnes for å være, eller var, state of the art innen sitt felt i hine hårde dage. Slik sett kan man si at det er en gåte at de skulle menge seg med slike som Harry Arms. Men, det var bra at de gjorde det. Med Harry Arms er det morsomt, uten Harry Arms var det bare elendig musikk. Konklusjonen må dermed - foruten at Harry Arms er enslags... ikke Konge men mer Krabbe hva trompet angår - bli at feltet The George Garabedian Players var state of the art innen var et særdeles svakt felt. Får litt sånne Vebjørn Rodal vibber her...

Charlie Byrd - My Way: På grunn av liknende navn kan han forveksles med saksofonisten Charlie «Bird» Parker. Men Charlie Byrd var en mye bedre gitarisist enn negeren med horn på.

(Men hva i Herrens navn er dette? Ok, fra nå av er vaktmesterassistent Tore ute av researchgruppa, og utestengt fra arkivene MED MINDRE han er i følge med en voksen)

Reijo Taipale - Sateenkaaren Tuolla Puolen: ALT blir flott på finsk. Selv tarvelige svisker så bløte at homsepatruljen og Ari Behn ville vrengt seg i avsky allerede før introen er ferdigspilt. På finsk... fabelaktig.

Reijo Taipale, et bilde mest for kvinnfolkene dette.
Eddie 'One String' Jones - Rolling And Tumbling Blues: Skomaker bli ved din lest, som man sier. Eddie 'One String' Jones holdt seg til sin streng (hva faen skal man med flere?), en plank til å feste strengen på, en whiskeyflaske til å justere tonen med og en kjepp. For man må ha noe å daske til strengen med også. Holder lenge det.

Eddie.

Sounds Orchestral - A Walk In The Black Forest: Så var det foringstid igjen. Denne gangen med Sounds Orchestral, under kyndig og stødig ledelse av John Schroeder. Kanskje ikke verdens spenstigste orkester dette, men så er da heller ikke god spenst noe man legger videre vekt på innen easy listening. Da er det viktigere å ha et flott cover. Og flotte covere hadde de, Sounds Orchestral.


E. Tubb & R. Foley - Too Old To Tango: Er dette Sunshine Rubys (Musikalsk Førstehjelp 47) to slemme onkler?

Natalia de Andrade - Caro nome 1: Så var det disse gamlingene som vil ha opera og slikt igjen da. Vi andre kan trygt hoppe over dette her.

Mercy Castafiore - Juanita Banana (Dance Floor Mix): Jøje meg...

Mme St Onge - Demain: Fint.

Lone Star - Nuestra generacion: Spansk? Noe slikt. Det er i alle fulle fall My Generation. Lone Star er ikke noe å google heller. Har en vag teori om at dette er columbiansk, men vil ikke sette så alt for mange kronene på akkurat det.

De har gitt ut opptil flere plater ser vi.

The Roto Rooter Good Time Christmas Band - Purple Haze: Utenfor sesongen kanskje, men så er det ikke mye jul å spore i denne saken her heller. Det får våge seg. For denne gangen. Flott saxofonspill på denne.

The Roto Rooter Good Time Christmas Band

Wild Man Fischer - Oh Linda, No Laurie: Wild Man Fisher forsøker å rydde opp i kjærlighetslivet. En ikke ukjent problemstilling det der, desverre. Vanskelige diss kvinnfolkene.

Alberta Casey - Haj-Lili Haj-Lo Hi Lili Hi Lo: Esperantopop. Eller noe slikt.

Woody Herman - Light My Fire: Nei, det er ikke Woody Phillips bror. En av de virkelig store innen jazzen dette, like fra 1930-40 tallet frem til utpå 80-tallet en gang. Ikke helt slik jazz vi spiller mest av på Fyrtårnet kan hende, men denne her sitter godt.

Ikke Woody Phillips

DeZurick Sisters - Trail Headin' Cowboy: DeZurick Sisters skal man ikke forsøke seg på å lage cover av. Hvilket skal bevises:

New Cackle Sisters - Birmingham Jail:Fy.

Spike Jones & His City Slickers - Oh! By Jingo: Denne har vi hørt med Danny Kaye i Musikalsk Førstehjelp 12. Desverre må det sies at Danny går seirende ut av kampen om unge vakre Oh! By Jingo.Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Baroque Hoedown: En til da. Før vi tar pause. Denne låten ble da brukt i et dataspill en gang i tiden? Nesten helt sikker på det.

London Symphonic Orchestra - Sympathy For The Devil: Av og til er det slik at man bare må spørre seg selv... hvorfor i Helvete? Og hvis man da er et relativt fornuftig menneske kan man ikke svare. Så man spør noen andre. De ser bare dumt på en. Eller later som ingenting. Men NOEN måtte da ha kjøpt dette. Nytt. Ikke tusket det til seg på loppemarked eller bruktbutikker, men faktisk kjøpt dette. Nytt. Ellers hadde det ikke dukket opp på loppemarked.

Du verden.

Melvin Smith - Looped: Traust og kjedelig sak, men liker måten han synger looped på. Melvin Smith ble født i Atlanta 19 mars 1936, sønn av Samuel (lastebilsjåfør) Smith og Minnie (stuepike på hotel) Smith, nummer 4 av 9 unger. Samuel stakk av fra bråkerungene og kjerringa på 40 tallet, hvoretter Minnie måtte oppdra hele... ærlig talt. Vi gir faen.

Big Daddy - Dancing in the Dark: Gutta som kapret en UFO i 1959 og la ut på leting etter Magrathea. Eller noe slikt.

Gil Trythall - Poke Salad Annie: Tony Joe Whites klassiker, kanskje mer kjent i Kongens tolkning?

Kongen:


Ja vi tar med Tony Joe White, når vi nå først er i gang. (Det er en svartkledd mann der også).Julie London - Youd Be So Nice To Come Home To: Ja det er naturligvis Cole Porter som har skrevet dette her, men det vet vi jo. Ingen vits i å nevne det. Skrevet til filmen Something to Shout About i 1943, det vet vi også. Og så er det Julie London som synger. Mer er det ikke å si om den saken.

Julie.

Mrs Miller - Granny Bopper: En av Mrs Millers mest kjente schlägere, dog langt fra en av de beste. Tvert imot.

Portsmouth Sinfonia - From The Nutcracker Suite: Riktig en festkveld for elskere av klassisk musikk dette, både opera, symfonimusikk og vi vet ikke hva. Du store allverden.

Tumasi Quissa - Niaquvinialuit: Inuitt-musikk, eller... munnharpe var kanskje ikke så vanlig der oppe i nord. Bluegrass spilt av eskimoer er kanskje mer presist. Samma faen, en fantastisk låt er det uansett. Og naturligvis, TUNG rotasjon på Fyrtårnet.


BONUS!!!
Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

4 kommentarer:

Tale sa...

1) Vebjørn Rodal-vibber? God bedring!
2) Heia Tore!
3) Finsk fjernsynteater også??
4) Det er ikke strenger man skal daske på, og ikke med kjepp heller.
7) Takk!!
12) Skjønner ikke..?
18) Ikke skyldig!!
Du maser stadig om kongen men jeg ser jo ingen...?

Adolph sa...

1) Han vant fordi de som var gode ikke gadd delta.
2) Bah.
3)Finsk fjernsynsteater er Konge.
4)Er De grov?
7)Får gå for denne gangen.
12) Tenk så fint det ville vært her i verden hvis dere bare gjorde som dere fikk beskjed om.
18) Nei Tale var jo bare bleieungen da dette kom ut.

Tale sa...

4) Nei, selvfølgelig ikke. Tale er gift, ikke grov.
12) Jeg gjør da nesten alltid som jeg får beskjed om. Riktignok prater jeg mye med meg selv, men jeg er ganske lydig.

Adolph sa...

26) Da så.