tirsdag 24. februar 2009

Musikalsk Førstehjelp 38

Big Ben Hawaiian Band - Aloha Oe: Ja, da håper jeg alle har gjort hjemmeleksene sine? Grei ut om Aloha Oe, og ikke for tykk marg.

De hadde fine cover før i tiden.

Julie London - Mickey Mouse March: Da er det fram med høye coctailglass (ikke glem paraply og oliven, nei du kan ikke blande olivenolje rett i drinken, og konditorfarge er fusk), hvit smoking og lorgnett igjen, Julie London. De lager ikke slike damer lenger.


Ös i baljan - Runaway: Ös i baljan - Fyrtårnets favorittsvensker - kjører sleiva ned i baljen og øser opp den ene klassikeren etter den andre. Denne gangen Del Shannon's Runaway fra 1961. Og da det er smått med bilder av Ös i Baljan, får vi nøye oss med et bilde av Del Shannon.

Et bilde som beveger seg til og med.Daisy Dynamite - Botch-a-Me Ba-Ba-Baciami Piccina: En mann som ikke syntes det var noen stas å være mann der, altså. Men flott sang.


The Frivolous Five - Spanish Flea: Vakre damer, søt musikk, eller var det omvent?

Omvendt?

DeZurick Sisters - Hillybilly Bill: De jodlende søstrene fra Minnesota saler på hønene og rir igjen, eller noe slikt. Desverre må det sies at lyden på dette opptaket er noe skralere enn vi ville foretrukket, men skit au.

DeZurick Sisters

Sesame Street Fever - Rubber Duckie: En gammel favoritt der, Rubber Duckie, i en heller usmakelig discolight tapping. Fy og Pføy.

Fy Faen!

Enoch Light Singers - I Say A Little Prayer: Ingen kunne ta en allerede easy låt så elegant ned noen etasjer som Enoch. Så når Enoch Light gearer ned en slappfisk fra mesterene Burt Bacharach og Hal David, blir det naturligvis store ting. Jada, det var Dionne Warwick som hadde originalen, men denne står mye bedre til Dry Martini og sigarettmunnstykker i elfenben.

Christina Lindberg - Du Är Min Enda Kärlek: Christina Lindberg er nok mest kjent for skuespillerkarriæren sin. Blant annet hadde hun hovedrollen i filmen som er berømt/beryktet for den teiteste biljakten som noengang er festet til film, da tenker vi naturligvis på "Thriller - en grym film". En film som - til tross for en heller skral regi, noe under pari skuespillerprestasjoner og den nevnte biljakten, er vel verd å se. Vi får nemlig se MYE av Christina Lindberg der. Veldig mye.

Det er ikke bare i 'Thriller - en grym film' vi får se mye av Christina Lindberg.

Christina Lindberg

Jimmy Mitchell - Mack The Knife: Det har vært mange store croonere opp gjennom. Jimmy Mitchell var kanskje ikke en av dem. Ikke av de aller største. Men, skal noen bli størst, må det være noen mindre der nede, vi kan altså si at Jimmy Mitchell er mannen som gjorde Frank Sinatra til det han var.

Mary Hopkin - Quelli Erano Giorni: Og for den som orker en dose Those Were the Days til, på italiensk, kan jo nyte denne:
eller - for hardhausene - denne:Men da får det sannelig være nok.

Shirley Watts - Hawaiian War Chant: Mer lekseprøve.

Alberta Casey - Kisu Min Multe Besame Mucho: Fyrtårnets kunnskaper om Alberta Casey begrenser seg strengt tatt til dette bildet under her, og at det er mer enn vakker musikk.


The George Garabedian Players and the Awful Trumpet of Harry Arms - Up-Up And Away: Fyrtårnet får nostalgiske tårer i øynene av The George Garabedian Players and the Awful Trumpet of Harry Arms, det minner om den gangen Fyrtårnet spilte trompet i skolekorps.

Das Western Trio - El Paso: Tysk køntry. Det var - såvidt vi husker - Marty Robbins som hadde denne heller dvaske kloppetikloppeti låten her. Av og til hjelper det å oversette til tysk.

The Fevers - Juanita banana: Bare for å gravlegge smurfehelvetet (jamfør Musikalsk Førstehjelp 37) dypt og en gang for alle.

Disco Duck - Silly Love Songs: Eller rettere sagt Irwin the Disco Duck and the Wibble Wabble Singers and Orchestra. Originalen var like jævlig. Forøvrig tenker jeg vi sier så lite om som mulig om dette.

Pføy!

Ralf Bendix - Das Ging Noch Mal Gut: Minner ikke så rent lite om Paul Evans Happy Go Lucky Me, men ikke helt. Den som trenger mer Ralf Bendix kan grave seg tilbake til Musikalsk Førstehjelp, og spa frem Babysitter-Boogie der.

Jerry Adriani - Doi no coração: Faen, har rent glemt å finne ut mer om Jerry Adriani. My bad my bad. Da går vi videre.

Mavis Staples - Son Of A Preacher Man: Kanskje ikke den vakreste kvinnen i verden, men du verden for en røst! Bedre enn Dusty Springfield også dette.

Ikke av de vakreste syngedamene i verden.

Kaj Järnström - Long tall Sally: Oy Ab on erikoistunut yritysjohdon, päällikkötason ja asiantuntijoiden suorahakuun...? Faen vet, må være finsk. Og Fyrtårnet elsker jo finsk musikk. Av prinsipp.

Kaj 'Rock Jerry' Järnström

Loffe - Mdssan:

Not Found

The requested URL /features/loffe.php was not found on this server.

Nei her var det ikke mye å google heller. Så vi får gjette. Loffe er svensk. Sånn.

A.J. Marshall - There's A Lot Of Lovin' In This Old Boy Yet: Kan noen se til å ligge med det gamle skinnet såpass han holder kjeften sin?

En desperat mann

Legendary Stardust Cowboy - Crack Of Dawn: Onde tunger sier at det beste med The Legendary Stardust Cowboy er at låtene hans som oftest ikke er så lange. Slikt bryr vi oss ikke om her på Fyrtårnet, vi har kasettspiller med autorepeat.

Petula Clark - Hula Hawaiiana: Dette var, skal vi se, en britisk sangerinne som synger Hawaiimusikk på tysk. Eller Hawaiipolka som vi gjerne kaller det.


Petula hadde sine... fordeler.

BONUS!
Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

Hvordan kan jeg høre på denne?
http://1.bp.blogspot.com/_xxDRcHOe4s4/ScQr_kD0fZI/AAAAAAAABPs/DyvfLI3GJeU/s1600-h/07+Lounge+Brigade+-+Iron+Man.jpg

Adolph sa...

Da må du først inn på rett innlegg, som er musikalsk førstehjelp 41.

http://fyrtaarnet.blogspot.com/2009/03/musikalsk-frstehjelp-41.html