onsdag 31. oktober 2007

Musikalsk Førstehjelp 14

Mange av oss beveger for lite på oss.

Alt for lite.

Fyrtårnet også. I Fyrtårnets tilfelle, skyldes det - liker man å tro - for lite passende musikk å bevege seg til.

Fyrtårnet vil danse, men ikke tango, masurka, kols og marimba eller hva det nå heter alt sammen.

Fyrtårnet vil ha noe nytt! Kan dette være noe mon tro? The Touchy?

Luie Luie - The Touchy: Nja, mjo, nei igrunnen ikke. Men den teorien om vill trompet faller i smak. OG Luie Luie spiller alt selv. Det er da også noe.

Dirty Red - Mother Fuyer: Det var full forvirring i heimen da denne saken kom i hus. Hva i helvete er en fuyer? For ikke å snakke om en Mother Fuyer? Jaja, kanskje det var noe snop, smågodt eller noe, de solgte i amerika før i tiden, på 30 tallet, da motherfuckin' Red Nelson spilte inn dette her. Kjeks kanskje?

Tin Tan - Personalidad: Spansk. Så over til noe helt annet:

Tim Wilson - First Baptist Bar & Grill: Yiii-Haaaa! Litt country må vi lure inn her også. Den dramatiske historien om en kirkebrann i .. Texas? Noe slikt.

Bob & Eddy - Peggy Lou: Vi har jo hørt om Peggy Sue, og vi har fått greie på at hun giftet seg også. Men, at hun flyttet til tyskland og tok navnet Lou var nye opplysninger for oss. Noterer i den gule notisboken. Kan være greit å huske på.

Donald Duck og venane hans - Tico Tico: Nevnte at Donald Duck var m-and-en som lærte amerikanerene å sette pris på Tico Tico, ja så da får vi nyte Hr Ducks fremføring da. Skulle bare mangle.

Gå Runt Show - Juanita Banana: Los Tamara (MF04), Billy Mo (MF11), og nå altså Gå Runt Show. Vi kan trygt slå fast at det går nedover. Fort.

Acker Bilk - Misty: Hadde det ikke vært for alle de metallklaffene, hadde klarinetten vært veldig godt egnet som opptenningsved. Et av de mest ubrukelige instrumentene i verden.

Men, når man først har en av dem, og en mann som Acker Bilk hengende gjøresløst omkring, og notene til Misty allerede ligger på notestativet... ja så til helvete. Spill for faen.

Salma & Sabina Agha - Ho Jayegi Badnami: Ho Jayegi Badnami? Vet ikke, er ikke så sterk i hindi, men det har sikkert noe med penger å gjøre.

B.O.M.B. (Big One Man Band) - This Durn Band Aint Getting Me Laid: Bruce Humphries med en sjokkerende selvinnsikt der, altså. Men, dette er et one man band, og ja det er fremført live. Hjem og øve.

Leroy Pullins - I'm a Nut: Huff ja, har forsøkt å unngå denne her så lenge som mulig men... Øystein Sunde har vært her (også) og rappet tekst. Beedle-dee-bah, beedle-dee-bah, beedle-dee-ree-pa-dom...

Kerry Christiensen - Jodel Cassanova: Ah, litt kvalifisert jodling, i high end referanseklassen. Den som jodler slik som dette, og ikke drar masse damer må ha en virkelig fæl personlighet.

Over til noe helt helt annet;

Alice Babs - Gjøkuret: For dette er IKKE jodling, dette er bare noe oaoaoa-greier fra sverige. For å få frem kontraster her.

Plastics - Good: jamfør samme låt med Pizzicato Five i MF13. Det morsomme her, er hvor likt dette er norsk nyveiv fra tidlig 80 tall.

Connie Francis - Robot Man: Greit det Connie, du er en gammal røy nå likevel. Kos deg med robotmannen din du.

Kirk, Mark, & Lopez - Jointful of cannabis: Nåja, kanskje like greit å la denne passere ukommentert.

DeZurick Sisters - Big Ball In Texas: En av utallige varianter av Nobody's Business, og en veldig 'hvit' en. De mer saftige negerutgavene flyter i blod, vold, hor og faenskap. DeZuricks nøyer seg med en liten dans, tekkelige damer det der.

Julie London - Lover Man: En av de låtene man kan høre nonstop i dagevis. Uten å få samme artist to ganger. Altså en såkalt standardlåt, og en av de beste. Det ryktes at da Charlie Parker spilte inn sin versjon var han så dørgende full at det måtte stå en mann bak ham og støtte ham. Så han ikke falt. Han falt ikke, og leverte den beste utgaven jeg har hørt, men Julie er ikke så verst hun heller.

Arthur Alexander - Burning Love: Elvis lever, hvilket ikke forhindrer ham fra å rotere i graven.

Memphis Minnie - Dirty Mother For You: Dirty Mother For You, Dirty Mother Fo Ya... Dirty Mother Foya, kan dette ha noe med Dirty Red å gjøre?

Joe Raphael - Papier, Papier: Hva skulle vi gjort uten papir?

Landser - In den Arsch: Rød skrift her altså, ikke noe for den politisk korrekte, gå videre, ingenting å se eller høre. Men for den som våger seg forbi overvåkningspolitiet og "antirasist" demonstranter er nok dette en skikkelig allsang.

Jonathan and Darlene Edwards - Boulevard Of Broken Dreams: Det som er så fasinerende med Jonathan and Darlene Edwards er at det egentlig ikke er så ravende galt, balanserer helt på grensen til kjedelig, men har det lille ekstra som løfter det opp til klassikerstatus. Som om mor og far skulle ha slått seg løs i kjellerstua etter noen flasker vin.

Killer Watts - The Good, the Bad and the Ugly: OG det er, Moog naturligvis. Dette får selv oss som ikke riktig vet om vi skal elske dette bemerkelsesverdige instrumentet, eller gjøre som alle andre og avsky det, til å lure på om vi ikke for en gangs skyld skal følge flertallet.

Spike Jones - Farandole & In The Hall Of The Mountain King: Sånn i anledning Grieg-året.

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

7 kommentarer:

Mirabai sa...

Fin forklaring på Touchy, mot slutten. Tydeligvis veldig stolt :D

Jeg likte veldig godt Acker Bilks klarinettmusikk jeg da. Syns det var veldig deilig og avslappende.

Jeg eeeeeeeeelsker hindu, og deilig indisk musikk, men ikke når de synger drittstygg ABBA. Abba synger dårlig plingplongmusikk, blæ! Bortsett fra en, (siden jeg ikke kan fransk...) "Voule Vou"....

Ah, jodling og gjøkur. Jeg elsker det uansett. Nyyyyyter gjøkuret jeg :)

Likte mye bedre Plastics versjon av Good. Nei, omvendt.....Pizzicato.

Jeg tror jeg levde på DeZurick Sisters tid i mitt forige liv.....det er så kjent og deilig å høre på.

Jeg vet ikke om det er kjempepinlig at jeg aldri har hørt "lover man", men det har jeg altså ikke. Den var jo vakker. Hun skulle vel visst at han befinner seg "her"?

Tenk å lage en sang om papir?!? Booooooring.....

Den rompesangen, hvilken sang er det jeg tenker på egentlig? En norsk versjon tror jeg, men jeg blir litt forstyrra, så klarer ikke helt tenke samtidig :D

Du er flink til å sette sammen sanger med ulike tempo slik at det blir fin veksling. Blir litt som trening, man kan ikke trene beina med mange like beinøvelser etter hverandre, veksle mellom armer og bein.....samme prinsipp for øra.....hvis du skjønner hva jeg surrer med :D

Jeg likte Killer Watts......kult instrument :)

Huff, for en avslutning.....

Adolph sa...

Den rompesangen er en marsj, husker ikke hva den heter (for marsj ikke noe skikkelige folk hører på). Sikkert Sousa eller noe sånt.

Anonym sa...

Nok en gang kan vi slå fast at ABBA er like fryktelig på alle språk. Finnes ingen fonemer noe sted i verden som kan redde dem.

Men Touchy burde ha potensiale til å bli den nye fugledansen. Og så fint med en grundig innføring i melodiens bakgrunn og grunnleggende prinsipper. Alt for få artister som analyserer verkene sine.

Ellers må det sies at man aldri før har hørt en så glødende hyllest til papir. Og det er kanskje gode grunner til det?

Tralala-la-la...

Admiral_Gullars sa...

Frekke shorts :-)

Adolph sa...

Russisk nammenam fra stalintiden det der. Relativt velfødde fruentimmer.

Mokkaen sa...

Lørdagskveld og tid for god musikk igjen.
Luie Luie fikk det til å rykke i dansefoten her.
Mother fuyer-Dirty Red har nok en talefeil stakkar.
Hoppet høyt i stolen når Juanita begynte å synge.
Misty var veldig fin, den likte jeg.
Du er nok sterkere i hindu enn du tror; dette luktet penger lang vei.
Kerry kunne jodle, ja. Alice var også flink å jodle på refrenget.
Men ekspertene er jo DeZurick søstrene.
Guuud!! Han burde skamme seg å ødelegge Burning love på den måten
Memphis Minnie lider nok av samme talefeil som Dirty Red.
Og hvor er Mrs Miller og Anna-Lisa??

Adolph sa...

Mrs Miller og Anna-Lisa har fri i dag. Avspasering.