tirsdag 7. juni 2011

Musikalsk Førstehjelp 64


01 Luis Aguile - Juanita Banana: Tenker vi får starte med noe kjent. Luis Aguile kjenner vi riktignok ikke, men Juanita Banana kjenner vi jo. Los Tamara på Musikalsk Førstehjelp 04 For eksempel. Og så skal vi ikke glemme Billy Mo på Musikalsk Førstehjelp 11, og forsøke så godt vi kan å glemme Gå Runt Show på Musikalsk Førstehjelp 14. The Peels originalversjon ligger på Musikalsk Førstehjelp 15, mens de heslige små skadedyrene som kaller seg smurfer ler seg gjennom noe de kaller Laughing Smurfs på Musikalsk Førstehjelp 37. Men det er Juanita det også. Vi har Fevers på Musikalsk Førstehjelp 38 og Moacyr Franco på Musikalsk Førstehjelp 43. Hooligans leverer en ok gjennomkjøring på Musikalsk Førstehjelp 44, mens Mercy Castafiore setter årsverste på Musikalsk Førstehjelp 49. Nevner vi da Cocktail Trio på Musikalsk Førstehjelp 50 og Henri Salvador på Musikalsk Førstehjelp 63 skulle... Hva? Har vi ikke flere? Det må vi gjøre noe med.

En skandale.

Luis & Juanita

02 Elton Britt – She Taught Me How To Yodel: Det er alt for lite jodling her i verden. Elton Britt er kanskje ikke helt der oppe blant de store jodlerene, 600 platesider (de kaller det det når det er 78 plater skjønner dere) og 60 LPer tiltross. Vi har hørt det bedre. Vi tok ham med lell, kanskje mest fordi vi tenkte å lage noen Elton John vitser her. Men så kom vi på at vi holder oss for gode til lytehumor. Vi lar det være.

She Taught Me How To Yodel Ligger det opptil flere av på Musikalsk Førstehjelp fra før.

Elton Britt

03 Kenny Roberts - She Taught Me How To Yodel: Vi nevnte at Elton Britt kanskje ikke akkurat satt sentralt i den fremste utbrytergruppen opp de tøffeste stigningene i Tour de Yodel, hvilket skal bevises:

Tøffere enn Elton.

04 Pirkko Mannola - Maailman paras levy (Who Put the Bomp): Finsk er alltid morsomt. Hvis en låt er skikkelig dårlig, kan man alltids forsøke å finne en finsk coverversjon. Eller en tysk. Og da blir det litt morsomt lell. Når låta i utgangspunktet ikke er helt forjævlig, og dama ligger etsted mellom pen og guddommelig, ja da har vi en hit. I alle fall lokalt på Fyrtårnet.

Tung rotasjon på denne.

Ikke så verst denne heller:
Pikku pikku bikinissä (1961)
05 Der Wienerschnitzel - Music to Watch Girls By: Aldri en dag uten å kikke på damer. Og en dag uten musikk er naturligvis utenkelig. Hva er da bedre enn musikk skrevet for å kikke på damer til?


06 Matty Matlock - Tip Toe Through The Tulips With Me: Julian Clifton "Matty" Matlock (April 27, 1907 – June 14, 1978) was an American Dixieland jazz clarinettist, saxophonist and arranger born in Paducah, Kentucky står det på Wikipedia.

Nuvel, selv en Dixielandklarinettist kan slumpe til å lage musikk nå og da.

Og dette her var slettes ikke så verst.

Til en klarinettist å være.

Matty Matlock, torturpinnen hans, og Lester Young.


07 Lea Laven - On ja ei (Can the can): Det var da en utrolig slapp produksjon da? Må da kunne gå an å legge litt mer trøkk inn i en låt som dette?Skulle være relativt greit å se hvem som er forbildet for denne unge damen.

08 Bruno Bertone - The house of the rising sun: Den som makter å holde seg våken gjennom mer enn 45 sekunder av dette her, trenger psykologhjelp.

Videre.

09 Bill Hayes - Die Ballade Von Davie Crocket: Vi forsøker vanligvis å holde så stor avstand mellom oss selv og både Country og Western som mulig, men det finnes unntak. Tysk køntri. Alt for lite tysk køntri på norsk radio.

Bill Hayes


10 Werner Müller - Heartbreak Hotel:
Werner hater musikk. Det finnes ikke noe i verden Werner hater mer enn musikk. Werner ser det som sin store oppgave her i livet, sin borgerplikt zo zu zagen, å ødelegge så mye musikk som overhodet mulig. Til det formål har han laget seg et stort orkester. Med kor.


Her på Fyrtårnet bruker vi gjerne Werner Müller plater når vi bygger jonsokbål.

Fra fjordårets rituelle mittsommernattsbrenning av Werner Müller og James Last plater.

11 Manolo Muñoz - Un gran pedazo de amor (A Big Hunk Of Love): Mexikansk Rock & Roll. Alt for lite av denslags på norsk radio. Vi vet ikke riktig hva som må til for at folk her i nisseluerøysa skal få øynene opp for kvalitetsrock fra Mexico.

Mulig vi får sette sammen en spesial med progrock fra Paraguay, det burde skremme vannet av de fleste og pense dem inn på rett spor.

Vi får se.

Manolo Muñoz

12 Herb Alpert & The Tijuana Brass - A Walk In The Black Forest: Og den som ikke blir sulten nå, den skal stå. Uten persilledusk. Den som ikke forstår hva det skal bety, er for ung til å ha stemmerett.


Da har vi egentlig kommet gjennom alle de låtene vi hadde tenkt å høre på i dag. Hva er da mer naturlig enn å snu bunken som man sier, å begynne på nytt?


13 Meie Mees - Juanita Banana: Nja... ? Vi får slenge den inn på B-lista så lenge. Så får vi se.

Til vurdering

14 The Scarlets - De Lærte Os At Jodle (She Taught Me How To Yodel): Det er ikke bare i statene og i Sveits de driver med jodling. Også på det danske høyfjellet ...

mjo. Vi vet sannelig ikke.

Dansk populærmusikk fra 60 tallet

15 Frank Ifield – Variation on “She Taught Me How To Yodel”: Denne karen har vi hatt med før, med samme låt. På Musikalsk Førstehjelp 01. Hvis man beveger seg over til FYRTÅRNET må snart ha ny firmabil II finner man den der også. Da på tysk.

Tar man til takke med andre artister, eller fremførere som noen av dem må karakteriseres som, kan man forsøke Family Tree's utskeielser på Musikalsk Førstehjelp 04 eller Con's Combo på Musikalsk Førstehjelp 04. Eller naturligvis den blodkristne omarbeidelsen av Princess Ramona på Musikalsk Førstehjelp 04.

Da kan det kanskje passe med litt tekst? For den som vil glede sine omgivelser og synge med?

I went across to Switzerland
Where all the Yodellers be
To try to learn to yodel
With my yodel-oh-ee-dee
I climbed a big high mountain
On a clear and sunny day
And met a yodellin' gal
Up in a little Swiss chalet

She taught me to yodel
Yodel-oh-ee-dee
Diddly-odel-oh-ee-dee
Diddly-odel-oh-ee-dee
She taught me to yodel
Yodel-oh-ee-dee-ay-dee
Yodel-oh-ee-dee-yodel-oh-dee

[more yodelling]

Well now I'm gonna teach you
How to yodel just like me
It's easy when you're singin'
To go yodel-diddly-oh-oh-dee
First you take a deep breath
Then it's K.O. one, two, three
And then you'll hear a yodel
If you listen close to me

Yeah, this is how to yodel
Yodel-oh-ee-dee
Diddly-odel-oh-ee-dee
Diddly-odel-oh-ee-dee
This is how to yodel
Yodel-oh-ee-dee
Diddly-odel-oh-ee-dee-yodel-oh-dee


16 Pirkko Mannola - Bam-Schi-Bam (Who Put the Bomp): Tysk er alltid morsomt. Hvis en låt er skikkelig dårlig, kan man alltids forsøke å finne en tysk coverversjon. Eller en finsk. Og da blir det litt morsomt lell. Det aller beste er å finne en finne som synger tysk naturligvis.
Når låta i utgangspunktet ikke er helt krise, og dama ligger etsted mellom pen og guddommelig, ja da har vi en hit. I alle fall lokalt på Fyrtårnet.

Tung rotasjon på denne.


Ikke så verst denne her heller, låta er så som så men her er det TO pene damer. Så da så.

Pirkko Mannola & Brita Koivunen - Rahan kahinaa (1963)
-17 The Ventures - Music to Watch Girls By: Det sies at musikkformen surf oppsto for å gi middelmådige musikere anledning til å posere i unaturlige stillinger på platecovere. Hvilket vi på ingen måte ser bort fra kan ha noe for seg.

Det er - med få unntak - en begredelig hengemyr av kjedelig instrumentalmuzak.

Oiii... så morsomt det er å leke apekatt!

18 The Mike Samms Singers - Tip Toe Through The Tulips With Me: Å herregud. Har ikke disse menneskene noe bedre å ta seg til? Kan noen lære dem å tvinne tommeltotter? Eller å studere beis som tørker på innsiden av dassdøra?

Musikk til å bli i dårlig humør av.

Denne dagen er spolert. Fullstendig.

19 Anne Overath - Can The Can: Hm. Dette er hva vi fikk når vi googlet Anne Overath:

Faen vet hva det der er, en kryssning mellom en fotball og en boksehanske?

Men dama synger greit nok hun.

20 Boris Brown - Es Steht Ein Haus Im Westen (the House Of The Rising Sun): Av og til er det slik at man må glemme originalversjonen når man hører en coverlåt. Sammenligner man dette med The Animals.... faller det sammen som et hus bygget av gjennomvåte tarotkort. Det er bare en Eric Burdon. Men sammenlignet med de fleste andre innspillinger av House Of The Rising Sun derimot, er det slett ikke ille.

Vi antar at det er denne Boris Brown som synger her.
21 Os Brasas - Pancho Lopez (Ballad of Davy Crocket): PERFEKT!! Akkurat hva vi trenger når naboen holder en hagefest vi ikke er invitert til, og vi har båret anlegget ut på terassen. Glimrende.Den som behersker gresk, kan sikkert lese mer om disse karene her

22 Albert Pavão - A casa da Ení (Heartbreak Hotel): Det hender at vi ikke finner ord. Hvis vi er riktig heldige skjer det samtidig som Ord blir fattige. For fattige ord har vi ikke noe bruk for.

Brasiliansk rock skal vi forøvrig komme tilbake til. I rikt mon.

Slik blir øynene når man ikke får nok søvn.

23 Hubbas - A Big Hunk Of Love: De mortuis nil nisi bene. Så vi skal tie om Jörgen ”Hubbas” Andersson og alt hans vesen. Og uvesen.

Hysj.

24 Bobby Crush - A Walk in the Black Forest: Helt grei gjennomkjøring. Sammenligner vi med slike karer som Werner Müller, James Last og Richard Clayderman blir det bent fram vakkert. Glemmer vi slike karer som Werner Müller, James Last og Richard Clayderman blir det en helt annen sak. Det får bli en annen gang.

Det finnes verre ting enn denne karen.


Da har vi egentlig kommet gjennom alle de låtene vi hadde tenkt å høre på i dag. Hva er da mer naturlig enn å snu bunken som man sier, å begynne på nytt?

25 Franck Pourcel - Juanita Banana: En noe uvanlig låt for et orkester av Franck Pourcel's art kanskje. Men så har nå aldri den godeste Franck Pourcel akkurat vært så nøye på hvilke låter han har valgt å skjende heller.

Dersom Juanita er død, roterer hun i graven. Dersom hun ikke er død, er vi stygt redd for at hun graver seg ned ene og alene for å kunne rotere i fred.

ser ut som en tanntekniker fra Tynset, og høres ut som... et bor?

BONUS!!

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.comIngen kommentarer: