søndag 31. januar 2010

Musikalsk Førstehjelp 59


The Brothers Four - The Tavern Song: Ja, det er den låta vi husker Wally Cox fremførte så rørende og vakkert i Musikalsk Førstehjelp 03, ikke så vakkert her men bevares. Vel verdt en lytt dette også.

OBS!! OBS!! HVIS man skulle slumpe til å snuble i en kasse hakkete, vindskeive LP-plater på et loppemarked, og klaske nesetippen inn i skrotplate der The Brothers Four tolker the Beatles... IKKE KJØP DEN! Livet er alt for kort til å høre på slikt.

66-33 - These Boots Are Made For Walking-Sunny Afternoon-Daydream: Husker ikke. Men; 3 på en gang. Etslags Kinderegg?

3 ting på en gang, sjokolade, plastegg og aluminiumsfolie.

Alice Babs - Twiedlie die: Nja, vi er kanskje ikke så begeistret for Alice Babs. Når hun synger. Og at hun synger på tysk hjelper kanskje ikke stort det heller. Men bevares, PEN var hun. I gamle dager. Lenge før dette bildet ble tatt. Vi er ikke så begeistret for TOY heller, igrunnen.

Alt var bedre før. Ikke minst Alice Babs.

Jumping Jewels - Zambezi: Nederlands svar på The Shadows. Til tross for at The Jumping Jewels stilte uten Cliff Richard, og altså burde ha en vesentlig fordel, ble de aldri like store som sine britiske forbilder.

Hva gjelder Zambezi, finner vi den med Bert Kaempfert på Musikalsk Førstehjelp 21 og med Cacka Israelsson på Musikalsk Førstehjelp 50.

Øhy!! Hvem har stjålet trommene mine?

Bonzo Dog Doo Dah Band - Give Booze a Chance: En sang med mening der. Skikkelig budskap er viktig. Bonzo Dog Doo Dah og varianter av samme er forøvrig noe man burde lytte mer til. Det finnes noen perler innimellom alt tøvet. Som denne her.

Greit å ha litt å velge i. Selv om det var mye udrikkelig skvip her ser vi.

Lloydie The Lowbites - Yum Yum Pussie: Jah, man! Reggae er en musikkform utviklet for venstreradikale dophoder som liker hva som helst bare det er laget av negere av slaveslekt eller utrydningstruede urbefolkninger. Det er ingen som egentlig liker reggae. Akkurat som terracota fra mellomamerika, søramerikansk billedvev og musikk fra Zimbabwe.

Fred Lowery - Far Away Places: Fyrtårnets husplystrer der altså.

Lalo Guerrero - Pancho Lopez: Eduardo "Lalo" Guerrero (24 Desember 1916 – 17 March 2005), Mexikansk-Amerikansk gitarist, sanger etc, regnet for å være "The Father of Chicano Music", men ellers ble han regnet for å være en trivelig kar.

Lalo Guerrero og gitaren hans.

Gregorian - Child in Time: Ondskap satt i system.

Her trenger vi motgift:
Katy Bødtger - Lille Sorte Stær: Oi. Vi er visst kommet inn i en stim. Vel, vi får gjøre det beste ut av det.

Katy Bødtger er født på Nørrebro i København og har en fortid i Danmarks Radios Pigekor.

Sånn.

Låten, Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep, finnes forøvrig på Musikalsk Førstehjelp 52 (Elektrik Cokernut) og Musikalsk Førstehjelp 54 (Ros Sereysothea), ifall det skulle slenge en og annen masochist der ute.

Jackie Trent - Downtown: Downtown er som vi vet skrevet av Tony Hatch, eller Anthony Peter Hatch som hans mor kalte ham når han ikke hadde gjort leksene sine. Mest kjent med Petula Clark naturligvis, men da Jackie Trent og Tony Hatch etterhvert gikk til det skritt å slå sine pjoltere sammen, eller hva det nå kalles, og giftet seg, gale som de var, er intet mer naturlig enn at også Jackie Trent leverte sin tolkning av verket.

Når sant skal sies, foretrekker vi Jackie Trents versjon her på Fyrtårnet. Glimrende til høye coctailglass med paraply og tykk sigarillosrøyk.

Jackie og.. det må da være Tony?

Jack LaDelle - Aloha Oe: Mjo, litt mer tempo hadde kanskje gjort seg? Like før det stanser helt opp her og der. Dog, det sies at Jack LaDelle spilte og sang absolutt alt på denne skiva her selv. Kanskje han måtte spille så langsomt for å rekke over alt? Mulig. Mulig.

Joey Heatherton - Crazy: Joey synger nok ikke på langt nær så vakkert som Patsy, til gjengjeld er Joey mye penere enn Patsy. Men, da dette tross alt er en musikkblogg, vinner Patsy. Walkover.
Alfredo Mendieta - Chicken Run: Slik ja. Fugledansen for mannfolk!

Wesley Willis - Vampirebat: Gammel helt som endelig begynner å få litt av den anerkjennelsen han fortjener. Den kanskje største musikeren USA har fostret siden Elvis.
Brownsville Station - The Martian Boogie: Et av de bandene vi neppe kommer tilbake til i Musikalsk Førstehjelp, et helt kurant rock&roll band dette, man skal lete lenge for å finne noe som matcher disse karene i dagens R&B-infiserte jalla&Joll populærmusikk, men det er ikke noe for Musikalsk Førstehjelp akkurat.
Leonard Nimoy - Both Sides Now: Det finnes bare en Mr. Spock, og kan man ikke stable Leonard på beina såpass Mr. Spock kan være med, skal man ikke spille inn mer Star Trek. Så enkelt er det.

Når det gjelder Leonard Nimoys musikalske utskeielser, er det ikke så enkelt. Noe er morsomt, noe høyst forglemmelig, og noe så øretorturerende jævlig at det ikke er mulig å glemme. Hvor man velger å plassere hans tolkning av Joni Mitchells Both Sides Now kan man saktens diskutere. Dog, den er vel så bra som Jonis egen innspilling.

Men så har vi aldri vært noen stor fan av Joni Mitchell heller.

Leonard Spock Nimoy

Hugo Strasser - (Just like) Starting over: Den tyske musikkmassakrøren og klarinettisten Hugo Strasser kaster seg skamløst over salige John Lennons minne med en tolkning som gjør Abrahamreligionenes fasinasjon for steinkasting forståelig selv for gode ateister.

Her har vi Hugo med klarinetten, da mangler vi bare en som er uten synd til å starte ballet.

Kanui & Lula - Tomi, Tomi: Hm. Fant et bilde av en av dem. Dette kan vi like, litt sånn bottleneckbluesaktig hawaii godspell feeling. Vi får se, mulig vi leter opp mer av dette.

Interessant.

Joe Harnell - Music To Watch Girls By: Vi mener bestemt å ha hørt denne låten før? Et eller annet sted... mjo. Mulig. Det er i alle fall brennsikkert at den dagen Fyrtårnet All Stars gir ut sin første skive, da vil denne saken her være med på den platen.

Ikke inne blant de 10-20 beste damekikkerene, men vel verdt en lytt. Eller 2.

Benthe Aaseth - Sprellemann: Norsktoppen. Norsk på Norsk. Samma hvem som synger. Eller hvem som rablet ned teksten.

Ikke bare det, vi har mer:Skal vi se, Benthe kom IKKE til den internasjonale finalen i 1967, derfor tok hun hevn på MGP ved å spille inn en ... versjon av Puppet On A String? Mulig. I alle fall ikke direkte usansynlig.

Jovens Tardes - Passo Do Elefantinho: Hva er Jovens Tardes egentlig for noe? Noen som kan gresk? Eller hva det er for noe?

Baby elefant som går.

Tatiana - Poupee De Cire, poupee De Son: Ja, vi har forsøkt å google Tatiana. Med et resultat som i hovedsak ikke er forenelig med denne unge damens alder.

Men:

Tatiana (9) - …Chante :
Label: Evasion
Catalog#: ECD 92217
Format: CD, Album
Country: Switzerland
Released: 1992
Genre: Children's, Pop
Style: ChansonBestiller HER. Eller ikke.

Collins & Harlan - Bake Dat Chicken Pie: Arthur Collins og Byron G. Harlan likte å kle seg ut som nigg... mener negere, og tullesynge sanger på negersk. Blant annet. De sang også irskesanger og gjorde narr av bønder. Og slike. Morsomme karer, dette.

Kimon & His Gang - Tutti Frutti: Το επίσημο club του Κίμονα και της Παρέας του!!!! Δημιουργήθηκε στις 17-09-2002. Μέλη: 5 Επισκέψεις:9210?

Nja, det er forsåvidt ingen grunn til å kjøpe denne saken her.

BONUS!!!


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

2 kommentarer:

Mokkaen sa...

Oooops! Nyskjerrigheten trakk meg inn hit likevel. Valgte ut 1 låt. Åpenbart tippoldebarnet til Mrs Miller. Tatiana har uten tvil tatt mange sangtimer hos Miller. Med tiden blir hun nok like dyktig.

Adolph sa...

Tatiana nærmer seg 30 nå, så vi får tro at stemmeprakten har utviklet seg omtrent til det nivået den skal utvikle seg til. Har ikke hørt noe mer fra henne, vanskelig å lete også når man bare har et fornavn og et bilde av en liten jente med krem på nesen. Jeg ser at den blå hunden også har fått kake.