fredag 21. august 2009

Musikalsk Førstehjelp 53


Wilma - Kleiner Bingo: Fant teksten:

Kleine Bingo heißt mein lieber Teddybär.
Kleine Bingo, lieber Teddybär.
Geh' ich schlafen, muß er immer bei mir sein,
kleine Bingo, sonst bin ich allein.

Wenn ich 'mal erwachsen bin,
dann geb' ich Dich nicht her.
Immer hab' ich Dich im Sinn, kleine Teddybär!

Wenn ich Peter seh', sagt er, bitte komm und tanz mit mir.
Billy und Jack fragen, wann kann ich 'mal aus mit Dir.
Dann sag' ich, es tut mir Leid,
dafür hab' ich keine Zeit.
Bingo ist mein Freund, der es gut mit mir meint.

Kleine Bingo heißt mein lieber Teddybär.
Kleine Bingo, lieber Teddybär.
Geh' ich schlafen, muß er immer bei mir sein,
kleine Bingo, sonst bin ich allein.

Wenn ich 'mal erwachsen bin,
dann geb' ich Dich nicht her.
Immer hab' ich Dich im Sinn, kleine Teddybär.


Det er altså om en teddybjørn dette, sikkert til stor skuffelse for alle bingofans der ute (De vet, dette urkjedelige spillet der en dame med røykhoste hveser femti-ni, fem - ni, og så skal du svare BINGO!!)

Forøvrig en underlig tittel på den platen, Meine Kleine Herzensmelodie (mine syke hersensmelodier), hvis hun ikke liker dem kan hun da synge noe annet?

Alejandra Guzman - La Casa Del Sol Naciente: Mexicansk. Les sjøl

Tiny Yong - Mon Chien Et Moi: Thien Huong er født av vietnamesiske foreldre i Cambodia, vokste opp i Vietnam, flyttet til Paris (det er i Frankrike) i 15års alderen. Sånn.

Thien Huong

Bob & Bill - Hilly Billy Baby: Ah! Tysk popcountry! Alt for lite av slikt på riksdekkende radio.

The Postelfonia's BmG 223 - As Tears Go By: Og hvis noen lurer på hvorfor det var så vanskelig å komme gjennom på telefonen eller å sende et brev i Nederland i hine hårde dage, har man altså forklaringen her. De ansatte i post og televerket var for opptatt med å synge popmusikk til å gjøre det de var lønnet for. Her gyver de løs på låten Mick Jagger og Keith Richards skrev for Marianne Faithfull i 1964, As Tears Go By. Vi har hørt det verre.

Emmett Miller - Lovesick Blues: The Minstrel man from Georgia, dvs liksomnegeren fra Georgia, til glede for noen og irritasjon for de politisk korrekte.

Lovesick Blues finnes forøvrig med Floyd Cramer på Musikalsk Førstehjelp 08 og Peter Alexander (Der Himmel über der Prärie) på FYRTÅRNET må snart ha ny firmabil II.

The Girl Watchers - Music To Watch Girls By: Tja, ikke så mye å si om dette. Helt grei gjennomkjøring.

Floris VIb - Ahah Eem Kjilednie Em Nemen Ez: Må nok innom dette også. Nederlandsk versjon av Napoleon XIV (Jerry Samuels)'s !aaaH-aH ,yawA eM ekaT oT gnimoC er'yehT, som naturligvis er den baklengse utgaven av hans They're Coming To Take Me Away, Ha-Haaa!.

Tammy Faye Bakker - The Ballad Of Jim And Tammy: Tammy kan roe helt ned, Jerry Falwell er død og begravet, dvs i Helvete. Jimmy Swaggart lever såvidt vi vet enda, desverre. Bakgrunnen for denne låta er uhyggelig underholdende for oss garvede hedninger, men vi har ikke tid til å godte oss over dette nå. Men, så er Tammy død hun også, kanskje de er sammen der nede? Fare for det.

Melodien er Harper Valley PTA for de som ikke kan sin musikkhistorie.

BØ!!!

Grönwalls - Itsy bitsy: Det er mye ondskap i verden, og det ondeste av alt det onde er naturligvis svensk dansbandmusik. Slik elendighet skulle egentlig ha vært forbudt i et demokratisk samfunn.

...

Mona - I mitt liv: Heldigvis finnes det andre ting enn dansband i Sverige. Mona foreksempel. Om Mona vet vi ingenting. Annet enn at hun sang riktig vakkert på akkurat denne fengende poplåten.

Jerry Adriani - Tremendo de amor: Jerry Adriani.. ja. Må finne ut mer om denne karen.Legendary Stardust Cowboy - Shoutout On A CB Channel: Legendary Stardust Cowboy i et uvanlig rolig og lavrøstet hjørne. Nesten litt for rolig?

Billy Vaughn - Aloha Oe: Mannen som knapt lot seg avbilde uten en saxofon eller en pipe, med begge beina trygt plassert i den mer uinspirerte delen av underholdningsmusikken. Det er sjelden noen egentlig grunn til å sette på en Billy Vaughn plate, men når man først gjør det så... er det få som legger merke til det.

Hardtarbeidende likegyldighet?

Tokyo Kosei Wind Orchestra - Popcorn: Tokyo Kosei Wind Orchestra har gitt ut over 300 plater siden starten i 1960, og... faen heller. LES selv, den som gidder.

Exposito e Sua Orquestra - California Dreaming: Braziliansk. Naturligvis. Noen i kompet forsøker desperat å smugle inn noen sambalignende rytmer, uten hell. Mamas & The Papas behøver ikke å føle seg truet av dette.The Moonbillies - The Lectronic Brain: Hm. Innspilt tidlig på 60 tallet. Ellers da? Jo takk. Det går da, været er bra. Ja han er ikke så ille i dag. Osv.

Henry Mancini - Baby Elephant Walk: Det er ikke stort å si om dette heller, når mesteren står for framføringen av sitt eget verk kan det naturligvis ikke gjøres bedre. En klassiker.

Raymond Lefevre - Puppet On A String: Frankrikes James Last. Nei han var alt for god til det. Frankrikes Burt Bacharach. Nei så god var han ikke. Frankrikes Paul Mauriat. Nei, Paul Mauriat var også fransk. Frankrikes Nelson Riddle. Noe i den duren.

Midt på treet.

Eileen Fulton - I Wonder Who My Daddy Is: Vi anbefaler en tur innom eileenfulton.com, for å nyte noen av de grelleste hjemme-hos bildene på denne siden av Michael Jackson.

Gro Anita Schønn - Snart Går Solen Ned: En temmelig trist periode i norsk musikkliv det 60 og 70 tallet.


Kim Leakena and DJ Lux - Chang Sdap Bot Pleng Noe Neaq: Rap fra Cambodia. Sjelden vare her på berget. Kanskje like greit, morsomt med en låt eller to, men en hel plate av dette ville kanskje blitt ørlite i overkant?

The Gaylords - Yakety Yak: Liksomitalienske amerikanere? Nei, vi tusler oss videre.

The Real Pros - Teenage Queen: Song Poem, en kategori vi må se nærmere på. En dag.

Louis Gentile - Poor Hamster: Vi får håpe det er Charlie the Hamster som har blitt brukt som testdyr under forberedelsene til denne innspillingen.

BONUS!!
Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

4 kommentarer:

Tale sa...

Wilma:
Finnes det fortsatt bingoer nå etter røykeloven kom? Og da tenker jeg ikke på teddybjørnene. Husker det var de verste dugnadene hockeylaget fikk, å sitte bingovakt i tåken. Har lidet meg gjennom MANGE timer der. Det var til og med verre enn å gå å feie snusklyser i ishallen etter kamper...

Bob&Bill: Her må jeg nesten få legge inn protest!

Floris: Du, er det musikk eller språkleksjon vi har nå? Baklengs nederlandsk må da være for viderekommende??

Tammy: Uæææh! Jeg skal gjøre leksne mine, jeg lover!! *grøss*

Grönwalls: For en gangs skyld er jeg helt på bølgelinje med den allvitende fyrvokteren.

Mona: Men ikke så lenge...

Jerry Adriani: Ikke for min skyld!!

Tokyo ettellerannet: Melder meg ikke frivillig!

Raymond: Hæ?? Håper det der ikke dukker opp på noen lekseprøve. Marijonettdukka skal jeg nok klare, men ikke du mista meg på det der ettellerannets enellerannen. Må ikke gå så fort frem!

Eileen: Nå begynner du å bli lovlig sløv her, herr læremester! Først lenker du bare til wikipedia i hytt og pine, og nå gidder du ikke lage link en gang. Men på tanke på den stua var det kanskje like greit...ja...jo...okay, jeg trekker det tilbake.

Gro Anita: Alt norsk er ikke bra!!!

Kim Leakena: Ja, en smule..

The Gaylords: Slår følge

The real Pros: Gjerne en dag jeg er fraværende!

Louis: Ikke ditt akvarie-hamster de synger om håper jeg?

Adolph sa...

Hamster har akkurat fått seg en ny dorull, og jobber så bust og papir fyker nedi der.

Tale sa...

Du gir ham doruller med papiret på? den var ny.. Men godt å høre det står bedre til med ham enn med fetter'n.

Adolph sa...

Mye morsommere med papiret på. Da kan han flise det opp og lage seg reirmateriale selv.