onsdag 15. juli 2009

Musikalsk Førstehjelp 51


Ronnie Cord - There's a tawern in the town: Om noen skulle være i tvil, ja de har smurfelignende skadedyr i Brazil også. Vi ser dem rett som det er når båter fra Sør-Amerika går på Luringen utafor her. Ja med de overføringene det er til fyrvesenet i våre dager, må man livberge seg så godt man kan. Og mens man studerer tegningen av et slikt Sør-Amerikansk uhyre under her, kan man spole seg tilbake til Musikalsk Førstehjelp 03. og høre Wally Cox fremføre denne låta slik den SKAL fremføres.

Rattus Smurius Brazilikum.

Alberta Casey - Rozojn Sutis Mi Rozem Kaisu Istabinu: Tja, noe for kultureliten kanskje? Disse snobbene som later som om de liker skrikende feite kjerringer som dør halvtimesvis i slengen hver bidige kveld mens det står en hel haug remjende korister og bråker bak dem, uten at noen så mye som plukker opp mobilen og ringer etter sykebil til henne?

Slit det med helsa.

Feit kjerring dør. Igjen

Teddybears - Jeg Kjente Deg Da Du Dansa Rock'n'roll: Noen synes kanskje vi har vært slemme med svensker og dansker. Særlig svensker. Dratt fram ting de har brukt all sin kollektive hukommelse til å fortrenge. Vi har vårt på denne siden av kjølen også. Bettan. Ja henne får vi dele på. Så har vi Bjelleklang. Ikke har de bjeller og ikke er det klang i dem som Ivar Hoff skal ha uttalt etter et fuktig nachspiel i Bergen en gang i tiden. Anne Grete Preus, selveste månens by, der noen millimeter med gater er nok. Av og til. Vi har aldri dristet oss til å lytte til de tekstene hennes. Kan umulig være godt for helsen. New Jordal Swingers. Vi skal ikke engang begynne. Og, ikke minst The Teddybears. Etslags utvannet New Jordal Swingers. Husmorrock for bestemødre som ikke hadde tid til å være unge på 50 tallet, og liker å minnes tiden som aldri var. Jo jo. Skal vi si norges svar på Rockfolket?

Jock 'n' Joll

Trigémios Vocalistas - Baiao De Sucu Sucu: Det hoper seg opp med Sucu Sucu'er i arkivet. På tide å skyfle unna noen. Og Trigémios Vocalistas er et greit sted å begynne skyflingen. Selv om det begynner å bli vel mye brasil her nå. Pytt, bare vi slipper samba og lettkledde damer, skal vi nok stå an av som det heter der nordpå.

Wild Man Fischer - Taggy Lee: Hvorfor heter låta Taggy Lee når han klart og tydelig synger Rhonda?

Wild Man sjekker at mønsterdybden på skjegget er i henhold til loven.

DeZurick Sisters - Yodel Lady: Ah! Klassisk hønejodling. En av disse om dagen, er godt for magen. Minst.

Tiny Tim - Tip Toe To The Gas Pumps: Variasjon over et kjent tema der, rettere enslags... nja. Tiny Tims Tip Toe To The Tulips ligger i alle fall på Musikalsk Førstehjelp 04.


Tiny Tim - Living In the SunlightJean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Electronic Can-Can: Åja, vi må nok ha noen vakre, interessante og fengende elektroniske lyder i dag også. Hvis det er noen som kan denne arkaiske dansen, og føler seg kallet, er det naturligvis fritt fram. Men ikke oppe på plattformen.

The 5.6.7.8's - Three Cool Chicks: Japansk tolkning av Jerry Leiber og Mike Stollers - ja vi kan forsåvidt kalle det en klassiker. Ikke en av de aller aller største riktignok. Det var The Coasters som hadde originalen av denne. Som vanlig i japansk garagerock har man ikke kastet bort tid på å pugge tekst og andre slike bagateller. De fleste tekstlinjene kommer med, men det er litt hipp som happ hvor de havner når The 5.6.7.8's skrangler seg gjennom. Det er som det skal være.

Referanse:

Three cool cats
Three cool cats
Are up on the corner in a beat up car
Spitting up a lift of candy bar
Talking all about how sharp they are
Those three cool cats

Three cool chicks
Are walking down the street
Swinging their hips
Splitting up a bag of potato chips
And three cool cats did three big flips for
Three cool chicks
Yeah, three cool chicks

Well up popped that first cool cat
He said: man look at that
Man, do you see what I see?
Well I want that middle chick
I want that little chick
Hey man save once chick for me

Well three cool chicks
Three cool chicks

Well they look like angels from up above
And three cool cats really fell in love
But three cool chicks made three fools out of
Those three cool cats
Three cool cats

Well up popped that first cool cat
He said: man look at that
Man, do you see what I see?
Well, now I want that middle chick
I want that little chick
Hey man save once chick for me, yeah

Three cool chicks
Three cool chicks

They look like angels from up above
And three cool cats really fell in love
And three cool chicks made three fools out of
These three cool cats
Three cool cats
Three cool cats
Three cool cats


Langley Schools Music Project - I'm into Something Good: "This is beauty. This is truth. This is music that touches the heart in a way no other music ever has, or ever could."
John.Zorn

Javel, hvis John Zorn sier det, da er det bra da.

Painkiller, John Zorn på sax.Jerry Adriani - Vira lata: Jerry Adriani ja. Må huske å finne ut mer om ham. Når vi får tid.

Love Pigs - Rubber Duckie: ?

Love Pigs?

Peter Kraus - Tutti Frutti: Peter Kraus var tysklands svar på Elvis Presleys dødfødte tvillingbror. 36 hitlåter og over 12 000 000 skiver de første 4 årene han var aktiv. Men vi lar oss ikke imponere. Tyskere er slik. James Last for eksempel, har solgt nok plater til å holde selv Michael Jacksons kirurger med plastikk i minst 4 år, likevel skal det godt gjøres å komme over noe som helst av svineriet i platesjappa i dag. Slenger en og annen best of, hvis du har uflaks.

Østerisk far, tilbrakte ungdomstiden i Wien, say no more...

Woody Phillips - In The Hall Of The Mountain King: I anledning Grieg-året. Eller noe slikt. 150 år siden han lærte å masturbere? Faen vet, men fet låt.

Ed Grieg.

Buzz Busby - Talking Banjo: Jyyiiia-haaaa.

Vesa Enne - Nuori rytmi: Finske rockere er ikke som andre rockere.

Vesa Enne - Jöröjukka-rock (1960)


Det er antakelig kommet et EU-direktiv som forbyr denslags dans for barn i våre dager. Man kan jo falle og slå seg.
Charles Steven Page - Suddenly: Før alle sammen løper avgårde for å spille inn denne fengende poplåten, HUSK at Charles Steven Page har copyright på den. Kanskje de lengste 3 minuttene og 54 sekundene på denne siden av Chitty Chitty Bang Bang.

The Peanuts - Good Luck Charm: Japansk naturligvis, tvillinger, Hideyo og Tsukiko Ito, det burde ikke overraske noen at vi her snakker seriøs tung rotasjon på Fyrtårnet. Sommerlåta 2009.

Singelsamling ute nå, løp og kjøp.

Sylvie Vartan - Te Voici: Vi tåler glatt en søt dame som synger Elvis til. Når det gjelder Sylvie Vartan tåler vi det meste. Vakre kvinner som synger fransk, kan man aldri få for mye av.

Ye-ye.

Gil Trythall - Nashville Moog: Soga om da Gil Trythall forsøkte å slå gjennom på Grand Ol Opry. Jaja, alle plater må nødvendigvis ha et ledd som er svakere enn de andre.

Kerry Christensen - Norwegian Yodel Saranade: Vet ikke hva det har med Norge å gjøre, men det er jodling, det er Kerry Christensen, og da tåler vi litt forvirring.

Annette Funicello - Hawaiiannette (Hawaiian Love Talk): Vi var såvidt borti denne unge damen i Musikalsk Førstehjelp 23, da sammen med The Beach Boys. Anette STOR istatene, og... ja fanden vet om noen her til lands hadde hørt et ord om henne. Fordi:


Dette er altså på en måte bestemoren til de andre Mickey Mouse Club bimboene. Britney Spears. Justin Timberlake. Christina Aguilera. For å nevne tre. Teak.

Los Locos Del Ritmo - Nena No Me Importa: Åja. Det var dem igjen ja. Har vi ikke sagt at Tore skal stenges ute fra arkivet?

Led Zeppelin - Rare - Youre so SquareElvis Presley - (you're so square) Baby I Don't CareSånn.

Mrs Miller - Renaissance of Smut: Mrs Miller ser seg omkring i samfunnet, det sosiologene kaller dagens samfunn. Det er det de bruker å si like før de forteller at de trenger mer penger. For å forske på ett eller annet vi andre gir faen i.

Dionne Warwick - Geh Vorbei: I disse tider, når hvem som helst kan kalle seg konge, er det lett å glemme de virkelige kongene. Burt Bacharach, er en slik glemt Konge. Det vil si, han er oversett, men LÅTENE han har skrevet, vil bli husket så lenge musikk består av lyder. Man kan like dem, elske dem, hate dem, men du slipper aldri unna dem. Vi vil nok komme med en egen Burt Bacharach Spesial om en stund. Burt Bacharach har skrevet røffly 30% av alle låter som er skrevet. Lennon/McCartney har skrevet omtrent like mye. Av de resterende 40% har Henry Mancini rasket til seg halvparten (han skrev jo nesten all filmmusikken på 60 tallet, så mye av den at det ble rapportert om hungersnød blant komponister i Hollywood på den tiden), dvs 20% av totaliteten. Innovasjon. Da er det altså 20% igjen, som alle de andre kan dele på.

Bethoven og denslags.

BONUS Mrs Miller - Open Ended Interview

Jepp, her kan DU SELV intervjue selveste Mrs Miller. Kun fantasien setter grenser.

BONUS!!!


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

5 kommentarer:

Mokkaen sa...

Huff vokalisten i Teddybears har ikke helt fått dreisen på vibrerende stemme. Kanskje han burde snakket litt med damene på Kondomeriet?
Rhonda: her brøt jeg reglene totalt! Jeg knakk sammen i latter. Sorry.
Tiny Tim?? Er det en mann? Stemmen hans/hennes gikk meg på nervene!
Om det var damene eller kattene som var kule er vel ikke så nøye? Lo godt her også dessverre :)
Vira Lata..nei vet ikke hva jeg skal si..
Peter Krauz: Høres veldig aktiv ut ja, skyndte seg gjennom sangen sånn at vi kan fortsette på neste. *knis* Elvis Presleys dødfødte tvillingbror :)
Vesa Enne: Jepp sikkert strengt forbudt å danse så halsbrekkende danser for barn. Men verre var det med de to grisene som stod å kikket der bak.
Suddenly: hehe høres ikke ut som om noe som helst skjer plutselig der i gården, nei:)
Sommerlåten, eh javel.
Ååå jeg hadde glemt hvor mye jeg savner Mrs Miller :)Jeg spilte Mrs Miller samtidig med Elvis, låt ikke helt verst, de burde absolutt gjøre en duett sammen :)Mister Miller var en snill mann som betalte regningen!

Tale sa...

Smurferotter? Så kuult. Kan du skaffe meg en sånn?
Men siden du driver å bekjenner Norges musikksynder så bør du vel kunne en og annen tekst også? Eller har Adolph glipper i sin musikalske utdannelse? Store som brevsprekker?

Men den der jodlingen; er du ikke snart tom nå? Vær så, vær så snill??

Han der Kraus-fyren er da forresten bedre enn Elvis, er han ikke?

Adolph sa...

Mokkaen

Det er ikke så mye MRs Miller igjen nå, hun spilte ikke inn så fryktelig mye da ser du. Og ja, det er sommerlåten 2009. Fantastisk låt.

Tale

Nei, de utyskene der har ikke noe som helst i norsk natur å gjøre, så vi utrydder dem etterhvert som vi kommer over dem. Det er heldigvis ikke så ofte.

Tomt for jodling? Ingen fare. Rikelig å ta av.

Tale sa...

Hvor mye jodling kan det finnes i verden?

Adolph sa...

Ikke nok, desverre. Men vi går ikke tom på mange år enda.