fredag 29. mai 2009

Musikalsk Førstehjelp 47

Wild Man Fischer - My Name Is Larry: Men.. denne har vi da hatt med før? Spør man seg kanskje. Og klør seg diskret bak øret. Eller hvor man nå bruker å klø seg i slike situasjoner. Og det har man litt rett i. Men vi har ikke hatt med denne utgaven av My Name Is Larry før. Så da så.

Lawrence Wayne Fisher. Geni.

Trio Esperança - Não Me Abandone: Braziliansk acapella. Og det er ikke første gangen heller. Men det kan fort bli den siste.
Kyo Sakamoto - It's A Bitsy Winnie Bikini: Kyo ble så irritert på alle de grusomme versjonene vestlige artister pøste ut av hans Sukiyaki, som egentlig ikke het Sukiyaki engang men "Ue o muite aruko", at han bestemte seg for å ta en grusom hevn. Ved å spille inn den grusomste coveren av Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini som tenkes kunne.

Uten hell. Dette er på ingen måte og langt nær blant de verste av det slaget. Jaja, som plaster på såret tar vi oppskriften på Sukiyaki:

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 45 min.


Ingredienser:
Til 4 personer:

600 g hel entrecôte, skåret i tynne skiver mens den er halvfrossen
2 ts olje, f.eks. maisolje.
1/2 hode kinakål
1 purre eller 3-4 vårløk
1 løk.
2 gulrøtter
5-6 sopp, f.eks. aromasopp.
Evt. tofu (soyabønnepasta) i terninger.
Glassnudler eller vermicelli.
4 egg.
1 flaske ferdig sukiyaki-saus, eller saus av:
2 dl japansk soya (Kikkoman)
0.7 dl sukker
3 dl vann
1/2 dl sake (risvin) eller 1 dl hvitvin

Tilberedning:
Lag sausen først: Kok soyasaus, sukker og vann, ta av platen og tilsett sake. (Det kan virke råflott å kjøpe dyr japansk risvin for å ha en skvett i sausen, men sake er også den perfekte drikken til måltidet. Serveres oppvarmet – i vannbad! – i ørsmå begere. Får du ikke tak i sake, er øl
best.) Skjær grønnsaker og kjøtt tynt og pertentlig og arranger pent på ett eller flere fat. Nudlene trekkes raskt i kokende vann og får renne av. Varm pannen, og begynn med å frese noen skiver entrecôte i oljen før 1-2 dl av
sausen helles over. Så, når det putrer litt, begynner man å legge i mer kjøtt og grønnsaker. Hver koker det de helst vil ha.
Hver gjest får en en liten bolle og et rått egg, som man pisker lett med spisepinnene før man begynner å hente godsakene fra gryta og dyppe i egget. Server kokt ris til, og gjenta prosedyren med mer saus, kjøtt og grønnsaker til alle har fått nok. Det tar fort en halvtime eller mer.


Trio Melodicon - Roter Mond: En av disse fasinerende låtene der kompet og vokalen ikke riktig høres ut til å være på samme planet, men likevel glir perfekt sammen på en småpervers måte. Kompet minner forøvrig ikke så rent lite om noe et hjemmeorgel produsert omkring 1981 kunne komme opp med hvis man var uforsiktig med rytmevalg og tangenter. Litt stil over dette.

Big John Burson - I'm Feeling Fine: Talentkonkurranse? I Amerika. Susan Boyle - Bend Over. Nei, blir kanskje litt feil. Roll over Susan Boyle? Hmf, det får bli en annen dag. På et annet fyrtårn. Far far away.

Vi kan jo se på mannen også, når vi først er igang.Ikke stort å se på, når sant skal sies.

Shang Shang Typhoon - Let it be: Japanesk ethno pop får vi aldri nok av. I alle fall ikke når det holder så høy kvalitet som dette her.
Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - One Note Samba: Jada, skal snart ta en pause fra Perrey & Kingsley nå. For å komme sterkere tilbake siden.

Da vi har hatt endel bilder av dampdrevne synthesizere her på Musikalsk Førstehjelp, tenkte vi å fleske til med noen snertne små elektroniske databehandlingsmaskiner.

Sylvie Vartan - Le Loco-Motion: The Loco-Motion er en poplåt fra 1962 (gjesp) skrevet av Gerry Goffin og Carole King, den har (ZzZzZzZ) vært på Top 5 i statene 3 ganger i 3 forzzzz- 3 forskjellige tiår. Little Eva i 1962, Grand Funk Railroad i 1974, og en eller annen som heter Kylie Minogue på 80 tallet en gang. Herregud så kjedelig slik musikkteori kan være. Jaja, Sylvie Vartan, var i alle fall klart penere enn alle disse, og flere til.

Sylvie Vartan, penere enn det meste.

Jorma Kalenius - Takaan Sen: Ja så var det disse finnene og de alldeles ubegripelig lydene de kaller språk igjen da. Dette er i alle fall Stuck On You, såpass hører vi. Vi tror også at dette ble utgitt i det herrens anno domino 1960.

Freeman Stowers - Railroad Blues: Skral lyd, men det er som det skal være på gamle plater. Fra 1929 dette, antar vi. Deromkring. Og noe av det upperste som er gjort på munnspill (med et mulig unntak for Sonny Boy Williamson den ekte, dvs John Lee Williamson. De etternølerene som enda ikke har slått kloa i innspillingene til Sonny Boy og Big Joe Williams fra 1947 fortjener ikke å ha ører til å høre med. Løp og kjøp.)


Larry Paulette - Rubber Duckie: Vi har sagt det før og sier det igjen: Det er ikke noe suspekt med badeender, badeand har vi da alle. Eller med voksne menn som synger. Men voksne menn som synger til badeanda si, skal man vokte seg vel for.

Hvis han da ikke har en av disse:

Rubber Duckie you're the one
You make bath time lots of fun
Rubber Duckie I'm awfully fond of you

Rubber Duckie joy of joys
When I squeeze you, you make noise
Rubber Duckie you're my very best friend it's true
I find a little fellow who's cute and yellow and chubby
Rub a dub dubby
Rubber Duckie you're so fine and I'm lucky that you're mine
Rubber Duckie I'd like a whole pond of you
Rubber Duckie I'm awfully fond of you

Natalia de Andrade - Un bel di vedremo: Dum-di-dum, dum-di-dumdidum daaah!

Mrs Miller - Act Naturally: Vi som liker musikk tenker naturligvis Ringo Starr når vi hører denne her. Han sang den på Help i 1965. Folk som ikke er så skolerte udi emnet musikk, tenker kanskje heller på Buck Owens and the Buckaroos. Slike arme mennesker må vi forsøke å hjelpe og rettlede. Noen andre, veldig veldig få, vil legge til at det var Johnny Russell og Voni Morrison som skrev Act Naturally. Og slikt er det intet vettugt menneske i verden som vet. Slike kan vi nok ikke gjøre noe for, er vi redd. Sterilisering og lobotomi?

Woody Phillips - Sabre Dance: Før du nå løper ut for å kjøpe Woody Phillips plater, se deg godt for. Det er en annen Woody Phillips der ute, den onde Woody Phillips, Country Woody Phillips, som også gir ut plater. Slemme countryplater. Plater som vil ødelegge stiften på CD-spilleren din og få nyrene dine til å svikte. Pass på så du ikke kommer hjem med en av dem.

The Hullabaloo Singers and Orchestra - You've Lost That Lovin' Feelin': Holdt rent på å glemme easy listening i kveld, det kan vi ikke ha noe av. Så vi skraper fram noe av det easyeste som er klint utover en vinylplate med myk pensel, pensel laget av velvalgte rompehår fra jomfruelige kaniner. DET, er mykt det.

Definisjonen på mykt.

Litt bonusmateriale fra Hullabaloo TV Show fra 1965, men husk: Det er ingen skam å snu. Man MÅ ikke se hele klippet.
The 5.6.7.8's - Long Tall Sally: Nam.

Four Freshmen - Swinging On A Star: Jo. Vel. Four Freshmen får vi vel forsøke å styre unna for fremtiden, men Swinging On A Star kommer vi nok tilbake til.

Og så vinker vi farvel til disse karene.

Sunshine Ruby - Too Young To Tango: Finland er som vi vet tangoland, men da Sunshine Ruby ikke er finsk og dette ikke er tango får det passere for denne gangen. Under tvil.

Forøvrig høres det ut som om lille Ruby har hatt en slem onkel til danselærer, som ikke har vært helt ærlig når han har gjennomgått tangoens teori og utførelse.

Forut for sin tid den jenta, dette må da være grønt nok selv for Natur og ungdom?

Uwe Johst & Heino Schildt - Aloa Ohe:

-Tvi, Her lukter kristenmanns blod, sa Trollet.
-Ja, her fløy en ravn i sta, sa kongsdatteren, og hadde et manneben i nebbet, som han slapp ned gjennom pipa; jeg kastet det nok ut, og sopte lenge og vel etter også, men det lukta henger vel i enda.
-Vi skal heller ikke se bort fra at herrene Uwe og Heino har kjøpt en bedehuseffektbox på fretex, buldret det fra Fyrtårnet. Hvis de bare kobler fra den, blir det nok musikk av dette også skulle jeg mene.

Los Locos Del Ritmo - Yo No Soy Rebelde: Her var det mye rart. De skal til å starte på Heartbreak Hotel, men slik går det ikke. Vi er fortsatt i tvil når det gjelder disse karene.

Nja, nei, vet sannelig ikke helt.

Sandie Shaw - Sympathy For The Devil: Sandie har visst sluttet å leke med dukker og tau, tatt på seg sko og slått seg sammen med de narkomane djeveldyrkerene i The Rolling Stones. Og det kommer hun - når sant skal sies - meget godt fra. Helt klart godkjent dette. En av de bedre Sympathy For The Devil vi har hørt.

Sandie. Uten sko.

Fred Hector - Puppet On A String: Og hva er da mer naturlig enn å - i Helvete... Polka? FRED!! Ved Neptuns skjegg din pappskalle og fusentast, forbistrede landkrabbe og fehode, svarte kanoner for en sirkusklovn!! Som vår gode venn Kaptein Haddock ville sagt.

Shooby Taylor - Folsom Prison: King of scat, William "Shooby" Taylor. The Human Horn. Når musikkhistorien skal skrives kommer man ikke utenom denne bautaen av en mann. Man kan lese historien om Shooby her.
Cam Clarke - Son Of A Preacher Man: Homoversjonen av Dusty Springfields hit fra 1968. Jaja. Dusty kan nok sove rolig enda noen netter.

Dinah Washington - Big Long Slidin' Thing: En litt smågrisete historie om en mann, en trombone og Dinah Washington. Og dette er en klassiker, hvis noen skulle være i tvil om det.

BONUS!!!

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

3 kommentarer:

Tale sa...

Går ut fra at Adolph ikke ville finne på å presentere enn matoppskrift som han ikke selv har laget og smakt?

Tale får fort mer enn nok av ethno pop - også japansk. En genetisk svakhet kanskje..

Takk for advarslen, men jeg tror ikke det er noen stor sjanse for at jeg skal kjøpe feil Woody Phillips plater. Ikke noen Woody Phillios plater når jeg tenker meg om...

Og ikke minst takk for at jeg slapp å se hele klippet!

Adolph sa...

Skulle Adolph utelukkende presentert oppskrifter han har prøvd og smakt, hadde det blitt korte oppskrifter på Musikalsk Førstehjelp. Knekkebrød med gulost, spaghetti og grillpølse, slike ting.

Tale sa...

Tale baker brød omtrent annen hver dag, men jeg har aldri bakt knekkebrød, så det hadde jo vært en interessant oppskrift..