torsdag 12. november 2009

Musikalsk Førstehjelp 55


Larry Collins - Whistle Bait: Med andre ord halvparten av the Collins Kids. Nå er naturligvis alle både godt og vel oppdatert på Larry og Lorrie Collins og deres karriære, så vi skal ikke bruke noe mer tid på den.

Her er i alle fall begge to, og en gammel kjenning.
All-Star Orchestra - King Of The Road: Noen vet å skaffe seg solid fallhøyde. All-Star Orchestra er ikke akkurat smålåtent i seg selv, og når disse selvutnevnte stjernene videre hevder å være king og the road mangler vi nesten bare et Roll over Jesus, tell God Father the news her. Så, hva får vi?

En litt dvask cha-cha-cha greie kanskje mest egnet for traurige realityshow på søppeltv.

Mjo, ting tyder på at den godeste Roger Miller ikke akkurat behøver å hamstre Rohypnol med det første.

Roger

Yodelling Slim Clark - Yodelling Mad: Dedikerer denne til Tale. Som jo er en pasjonert elsker av jodling i alle former og fasonger.

Yodelling Slim Clark. Med gitar og greier.

Cliffie Stone - Ragtime Cowboy Joe: En god gammel Chipmunklåt der, altså. Ikke så verst denne her, men Alvin og karene kjører i en HELT annen divisjon. Hvilket man kan høre ved å jamføre dette med David Seville & The Chipmunks fra Musikalsk Førstehjelp 05.

Cliffie Stone, høres ut som en stripper på en bule i utkanten av Austin.

Sounds Orchestral - Puppet On A String: Det ble mye cowboyhattmusikk her nå. På tide med noe annet, men ikke så helt uten referanse eller hanger som de kaller det i NRK. Javel? Spør den bolde leser. Hvordan henger man sammen en tidlig britpop eurovisionlåt fremført av en noe middelmådig british studiobasert easy listening gruppe med en relativt labert fremført versjon av Ragtime Cowboy Joe og andre slike? Mjo, la oss se. Puppet On a String er en Sandie Shaw låt, og Sandie opptrådde uten sko, hun var barføtt. Hvilket er langt bedre enn å gå i cowboyboots. Har du så stygge tær at det ser bedre ut med boots, bør du seriøst vurdere å oppsøke en fotterapeut. Anna-Lisa Ingemannson er desverre ute av sirkulasjon, men du finner en slik nær deg (http://www.gulesider.no/). Videre: Man turde vite sånn omtrentlig hva vi på Fyrtårnet mener om fulle trøndere (med hatt) på køntrifestival. Nettopp. Man bør holde dem i bånd. Hva er da mer naturlig enn Puppet On A String? Rest my case.

Donny Osmond - Old Man Auctioneer: OG vi går fort videre!

Odin - I'm Out of Here: Har Odin hørt Donny Osmond?

Eden Electronic Ensemble - Elite Syncopations: Mooooog!!! ajajaj... det KAN ikke gå galt når man fyrer opp en dampsynth! Fyrtårnet tramper takten så fort vi kan og luftspiller på oss brokk! SKÅL!! ta-pi-tapi-ta, ta-pi-ta-pi-ta, vhoiii-pouii-wloudiiii-pata.


France Gall - Hippie Hippie: Kanskje ikke det beste Isabelle Geneviève Marie Anne Gall har prestert dette. Lukter markedsavdeling lang veg. Hippier er in nå. Vi må ha en fin sang med hippie i tittelen. Da kommer alle hippiene til å kjøpe singelen, og vi tjener masse penger.

Litt som om Åge Alexandersen skulle forsøke seg på Hip Hop kan hende?

Hun var kanskje ikke en ekte hippie, men en ekte søtnos var hun. France Gall.

Jerry Colonna - Barmaid: Gode tekster er noe vi setter pris på her på fyrtårnet. Og som det står i Håvamål: Sei det som tarvst eller tei! Jerry kaster ikke bort tiden på utenomsnakk.


Gerri Grangers - Don't Want Your Letters: Så det var til Gerri Grangers Kongen sendte brev altså. Eller var det kanskje Winfield Scott og Otis Blackwell som forfattet et brev i fellesskap og sendte det til Gerri, som så returnerte det. Eller, det ser ut til at det er Winfield og Otis som står som komponistpar på begge, kanskje de sendte brev til hverandre?

Joda. Kurant dame dette her.

Jeannie C. Riley - Harper Valley P.T.A.: Dette er bare rydding av arkivene, en tvers igjennom standard og kjedelig versjon av en ikke akkurat storslagen låt. Selv om Jeannie ble den første kvinnen som toppet både country og pop-listene samtidig. Med denne greia her. Litt trist, i grunnen.

Jaja. Godt med alt som er gjort.

Charo and The Salsoul Orchestra - Let's Spend The Night Together: Oooooohhhhh.... med slike bilder på coveret, tilgir vi absolutt enhver musikalsk skjendighet og avskyelighet.

Og så er det kanskje ikke så aller verst likevel dette, tross alt. Kanskje.

The Note-Ables - Cant Buy Me Love: Av en eller annen grunn tenker vi alltid Sverige når vi hører The Note-Ables. Jaja. Legg her særlig nøye merke til gitarsoloen (ca 1:15 og utover).

Eddie Albert - Blowin' In The Wind: B-skuespiller, gartner, humanist, aktivist, krigsveteran, men ikke noen sanger.

Larry Hooper - With A Little Bit Of Luck: Litt bassbrumling må vi ha. Larry Hooper kommer fra et heller ukjent fjernsynsshow fra gamle dager i statene, og låta fra en alt for kjent My Fair Lady.

Folk med så dyp stemme burde spille på et mer seriøst instrument enn det der!

Fritz Guckenheimer and his Sour Kraut Band - Stars And Stripes Forever: Ingen skal beskylde fyrtårnet for å promotere marsj. Når sant skal sies, har vi vanskelig for å se at marsj egentlig kommer inn under begrepet musikk. Musikk skal som kjent være lyd, mens marsj er det motsatte av lyd, hva vi kaller ulyd. I den grad det er lyd, er det lyden av ondskap og små hjerner som romler omkring i pappskaller.

Eksempel på karer som liker marsj.

Jerry Adriani - Tudo bem mamãe: Jerry Adriani.. hvor har vi hørt det navnet før? Må sjekke ut denne karen nærmere. En dag.

Dean Milan - Cherry Bomb: Nåja, vi må ha med litt komersiell popmusikk også. Ikke bare marsj, jodling og tysk orkestermuzak.

Florence Foster Jenkins - Der Hoelle Rache: Og når popfreakene har fått sitt, må naturligvis åndssnobbene i den klassiske leiren få godbiten sin.

Helmut Zacharias - Spanish Flea/Music To Watch Girls By/Miss Frenchy Brown: Vi har aldri forstått poenget med å smøre mange låter sammen til en ofte uspiselig graut. For eksempel, hvis man nå først har bestemt seg for å spille inn Spanish Flea, hvilket det ikke er noen fornuftig grunn til at man skal gjøre men HVIS man nå trosser all anstendig fornuft og bestemmer seg for å spille inn Spanish Flea, kan man ikke da like godt lære seg hele Spanish Flea i stedet for å henge på en bit av Music To Watch Girls By og et stykke Miss Frenchy Brown på slutten for å få en spilletid på ca 3 minutter?

Spiller fele også. Dette bare ende med forferdelse.

Johnny Buckett - Hippy In A Blender: Johnny Buckett liker nok ikke Hippyer. Til gjengjeld ga nok hippyene relativt faen i Johnny Buckett også. Akkurat som hippiene gjorde.

Roberto Delgado - Aloha Oe: Hm. Denne var ikke dum.

Ikke disse heller.

Kids of Widney High - Friends: Psykisk utviklingshemmende, nei. Det er ikke noe som heter det lenger. Mongloide, nei. Det er mang slags utviklingshemminger. Som ikke finnes likevel. Det er ikke noe som heter det lenger. Mennesker med spesielle hjelpebehov har vært nevnt, men det gjelder strengt tatt alle mennesker. Her på Fyrtårnet for eksempel, kan vi gjøre det meste selv, men vi har spesielle hjelpebehov når det kommer til hjernekirurgi og hekling av duker. Hardangersøm er vi heller ikke særlig gode på. Klippe kan vi, men å bøte er vi ikke så flinke til. I alle fall, mennesker med spesielle hjelpebehov er et komplett meningsløst begrep. Åndssvake kanskje, men da vi ikke vet hva ånd er for noe kan vi ikke godt gi oss til med å vurdere hvorvidt den er sterk eller svak heller. Det er nå som det er.

Larry Collins - Whistle Bait: Med andre ord halvparten av the Collins Kids. Nå er naturligvis alle både godt og vel oppdatert på Larry og Lorrie Collins og deres karriære, så vi skal ikke bruke noe mer tid på den.

Her er i alle fall begge to, og en gammel kjenning.
BONUS!!!

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

3 kommentarer:

Tale sa...

Larry Collins: Den guttungen må da gå på speed?

Yodelling Slim Clark: Takker så mye. Jeg har lastet den ned og skal ta godt vare på den. Hvis jeg noen gang skulle bli deprimert skal jeg spille den som en påminnelse om at ting kan bli MYE verre.

Cliffie Stone: Hvor i huleste har chipmunken gjort av seg? Fant ikke et eneste ekorn, jeg.

Sounds Orchestral - Puppet On A String: Den kjøper jeg! ja, ikke låta altså! Nei, sammenhengen. Helt logisk.

Donny Osmond - Old Man Auctioneer: Langt foran deg!

Odin - I'm Out of Here: Høyst sannsynlig. Stakkars.

Og der blei det brått slutt høres det ut som. Ikke en gang MF kan jeg kose meg med her jeg sitter helt alene. SUKK

Adolph sa...

Hva den guttungen gikk på vet ikke jeg, men noe må det ha vært. Og ikke Gud, dette er noe helt annet.

Vær så god.

Rottene er her:
http://fyrtaarnet.blogspot.com/2007/08/musikalsk-frstehjelp-05.html

NRK-logikk

The Osmonds var, og er, ondt. Veldig ondt.

Anonym sa...

hvorfor ikke:)