torsdag 14. mai 2009

Musikalsk Førstehjelp 46

Wild Man Fischer - My Name Is Larry: Fisher tar en kjapp gjennomgang av slekt og familie. Noe enhver burde gjøre innimellom.

Monkeys VS. Donkeys


Benny Golson - Music To Watch Girls By: Nei, dere slipper ikke unna denne denne gangen heller.

Benny.

Anna-Lisa Ingemanson - Längtan Till Landet: Når vi på Fyrtårnet tenker Sverige, tenker vi Anna-Lisa. Sånn er det med den saken.

Tony Randall - Doo Wacka Doo: B-skuespiller som ikke var noen A-crooner heller. På en måte kan man vel si at Tony gjorde en bedre jobb som skuespiller tross alt. Det var TV-serier som var hans styrke, og der er det som kjent - jamfør Karl & Co, Hotel Cæsar og Frustrerte Fruer - viktigere å være tilstede enn å legge noe sjel og innsats i rollen. Tony gjorde det stort han. I gamle dager.

Tony Randall med... Nei. Ikke datter. Tony med frue. Det står altså relativt bra til for Tony fortsatt.

Cy Payne Orchestra - Long Haired Lover From Liverpool: Nåja..
Tiny Tim - Sly Cigarette: Vi kan ikke alle være helsefreaker, KrFere og annet svineri, noen må være anstendige mennesker også.

Walt Disney Presents - It's a Small World After All: Kanskje en av de minst interessante tolkningene av en disneylåt der. Som man kunne vente.

The Blazers & The Yodelin' Guides - The Weggis Song: Det er med jodling som med øl, har man først tatt en må man ha en liter eller så i det andre beinet også.

Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Countdown At 6: Ja ikke vet vi hvorfor de kaller dette Countdown At 6, det er da visserligen Camp Grenada dette. Vi kan da vår musikkhistorie!!

Spike Jones - None But the Lonely Heart: OG, en til:Kerry Christensen - Yodeling On The Dance Floor: Det er med jodling som med øl, når man har fått en i hvert bein, må man ha en i det tredje også. For sikkerhets skyld.

Teddy and Darrel - Wild Thing: Om Teddy og Darrel var homser? Nå skal vi ikke dumme oss ut med tåpelige spørsmål her.

Veldig homo, Teddy og Darrel.

Paddy Kingsland - The Earthmen: Innimellom alle jinglene og kjenningsmelodiene for BBC, tok Paddy seg tid til å bedrive litt seriøs komponering. Men når sant skal sies... dette høres da unektelig ut som introen til en halvdårlig kriminalserie fra 1978 eller deromkring?

Han i bakgrunnen, tror vi.

Alberta Casey - Anim Kaj Koro Anima E Core: Noe får oss til å tenke på Dino når vi hører dette. Men vi kjenner ikke igjen melodien. Hm.

Tumasi Quissa - Iyagaaluit: Men denne er grei. Jambalaya. På eskimosk. Eller inuittisk. Høy rotasjon på Fyrtårnet naturligvis, dette er hva vi kaller festmusikk.

Iglo med utlagt bjørnefell.

Bobby Aro - Villiruusu: Finsk sisu med innlagt hakk.

Litt rar plate. Kanskje.

Tommy Seebach - Baby Elephant Walk: Det er noen låter som er slik at man bare trenger å skrive en eneste låt, og leve på den livet ut. Henry Mancini skrev to av dem. Baby Elephant Walk og Pink Panther Theme. Du skal veldig langt av lei for å finne et menneske som ikke kjenner den sistnevnte. Det er ikke alle som liker den, naturligvis, men alle kan den.

Viktigere for Pink Panther enn både tegnefilmene og Peter Sellers, og en av de absolutt største låtene som er skrevet de siste 3-4000 årene.Baby Elephant Walk ble forøvrig skrevet til filmen Hatari! i 1961, en film man overhodet ikke behøver å kaste bort tid på å se.

Eino Eino - Kukonpojat - Sininen kuu: Nåja. Riktig så blått behøver man da ikke gjøre det?The Nutty Squirrels - Salt Peanuts: Squirreljazz på sitt upperste. Noe helt annet enn chipmunks og rotter. Unskyld, smurfer, naturligvis.

Music to watch birds by?

Gil Trythall - Tennessee Waltz: Gil mooger seg videre gjennom Nashville. Ingen over, ingen ved siden. Strengt tatt var han nok temmelig alene i denne genren.

En skive som hører naturlig hjemme i ethvert møblert hjem.

Fred Lowery - The Lonesome Road: Det kommer ikke ut så mye plystreplater lenger. Heldigvis. Vi får nøye oss med de vi har. Og ifølge Katt Faen er det mer enn nok. Selv om Fred Lowery unektelig har en viss teknikk inne.

Nei, han er ikke redd. Han er blind.

Johnny Reimer - Du Burde Købe Dig En Tyrolerhat: Eller hvorfor ikke fleske til med både tyrolerhat, lederhosen og alpehorn? Da slipper man naboer og annet slikt tarveskap.

Du burde købe dig en av disse.


Rock Olga - Love Me Tender: Her er det vel bare å dra fram hele det svenske førstelaget innen Rock.

Burken, Little Gerhard, Rock-Olga & Rock-Ragge. Vårt hjemlige New Jordal Swingers blir liksom litt puslete sammenlignet med dette... Heldigvis.


Men WARNING!! WARNING!! Det ryktes at EN person har sett hele dette klippet i en omgang. Og kortsluttet.

Merton Brothers Style - Puppet On A String: Det var da som.. er det ingen på hele internett som vet noe om disse brødrene her?
Merton Abbey Station looking east in August 1967
Photo by Alan A Jackson

Peter Hinnen - Uga, Uga Muschka: Det er kanskje ikke så mye jodling i denne, men det som er er i alle fall bra. Vi får pøse på med ekstramateriale:
BONUS!!!
Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

Ingen kommentarer: