fredag 10. juli 2009

Musikalsk Førstehjelp 50

Goons - The Ying Tong Song: Da dette er Musikalsk Førstehjelp nr 50, og altså etslags lite jubileum, får vi driste oss til å gå litt hardt ut. Goons... ja - det kan bare gå en veg etter dette. Østover. Eller hvordan det var. I alle fall nedover.

Ser kanskje ikke så morsomt ut?

Didi & Die ABC Boys - Jung Wie Du: Det eneste vi og Google har funnet ut om disse karene, er at de har spilt inn en haug Beatlescovere, og det vet vi jo for vi har MANGE Beatlescovere i arkivet, at karene het Hans Loewenberg, Jochen Jenß, Winfried Müller, Didi Zill, Rainer Krause, og at vi egentlig kanskje ikke er så forferdelig imponert over dette. Men, det er morsomt med tysk.

Er den mannen full? Jaja, heldigvis et sort/hvitt bilde.

Cocktail Trio - Juanita banana: Nederlandsk? Ser slik ut. Det handler fortsatt om bananbondens datter som drar til byen for å gjøre seg feit som operasangerinne, antar vi.

De har laget coveret selv. Håper vi.

The Temple City Kazoo Orchestra - Miss You: Fin lyd.

The Rolling Stones:The Temple City Kazoo Orchestra:

Frank Chacksfield - Aloha Oe: Den lettere underholdningsmusikkens svar på Hermann Hermits, altså ikke helt der oppe med de store gutta, men ok. Såpass han kunne livberge seg. Og vel så det. Noen titalls millioner solgte plater skulle duge til litt brød under smørklatten får vi tro.

The Don Reeve Sound - A Walk In The Black Forest: En av de låtene Fyrtårnet All Stars kommer til å måtte ha med på debutskiva når den tid kommer.

Greit alternativ til en moog.

Helena Eyjólfsdóttir - Þú kyssir mig: Þú kyssir mig, det må bety Du kysser meg. Det vet vi. Det er en Helena Eyjólfsdóttir på facebook, men det er en annen Helena Eyjólfsdóttir. Tror vi. Hun ga ut sin første plate da hun var 11.

Jo men det holder lenge det. Mer trenger vi ikke å vite.

Helena Eyjólfsdóttir. Mange rare bokstaver der, altså.

Sueli - Estupido cupido: Estupido cupido ser ut til å være en serie eller noe lignende i Brazil. Sueli finner vi ikke noe om, men en viss Suely Franco er nevnt der serien eller hva det er er omtalt. Celly Campello nevnes ofte i parantes, og henne hadde vi med allerede i Musikalsk Førstehjelp 16. Med Estupido Cupido, naturligvis. Og The Golden boys i Musikalsk Førstehjelp 31, og både Joven Tardes og Sergio Murilo Com Lyrio Panicalli E Sua Orquestra i Musikalsk Førstehjelp 41.

Irriterende, Sueli er sikkert en vakker kvinne, og vi liker å ha bilder av vakre kvinner. Vi har sporet opp bilde av Suely Franco. Nok sagt.

Jocelyne - Nitty Gritty: yeye.

yeye

Ronnie Cord - Itsy Bitsy Teenie Wennie Yellow Polkadot Bikini: Mye brazil i dag. Akkurat denne ble nok mest med for å få den ut av bikinifolderen. Ronnie Cord har forøvrig en av de jævligste coverene av Jailhouse Rock vi har hørt. Noen gang.

Ja, det er unektelig en viss fare for det.

Leonard Nimoy - Music to Watch Space Girls By: Overraskende nok, har Leonard Nimoy en av de aller aller beste tolkningene av Music To Watch Girls By. Mye, naturligvis, fordi han denne gangen valgte å holde kjeft. Noen stor sanger var han som kjent ikke. Så egentlig er det vel ikke akkurat noen vesentlig grunn til å kalle dette en Leonard Nimoy låt heller, bortsett fra at den er hentet fra en Leonard Nimoy plate. Leonard Nimoy Presents Mr. Spock's Music From Outer Space. Og den bør man røske med seg hvis man kommer over den.


Denne dansen blir nok bare slått av The Osmonds på en av deres verre dager.

Muppet Show - Hawaiian War Chant: Denne saken bør nok vente til den tredje eller fjerde flasken med Gin er unnagjort på nachspielet. Da er den til gjengjeld en garantert hit!!
Mestarit Areenalla - Born To Be Wild: Finsk.

Cacka Israelsson - Zambesi: Fra den gangen det fortsatt var negere her i verden. Før de ble multikulturelle, fargerike og det som verre er.

Nei, ville ikke kjøpt bruktbil av denne mannen.

Werner Müller - A Whiter Shade Of Pale: En av de bråketeste trompetene på denne siden av Jeriko. En smule overraskende, da Werner ikke akkurat har valgt å profilere seg som direkte bråkete. Her høres det ut som om både trompet og trompetist har fått seg en tur i tørketrommelen umiddelbart før han sjanglet seg inn i studio.

Werner.

Helen Shapiro - Tip Toe Through The Tulips: Helen Shapiro ja. Høydepunkt på hennes karriære må ha vært turneen i 1963, selv om hun toppet listene første gang i 1961 med både You Don't Know og Walkin' Back to Happiness. Det er ikke så mange som har hatt The Beatles som supportband. Vi er ikke så overvettes begeistret for Helen, desverre. Går nogenlunde greit når hun holder seg til enkle, litt kjappe poplåter, og fullstendig til Helvete når hun forsøker seg på ballader og easyjazz standardlåter. Enslags anti-Julie London med andre ord.
The Buffalo Chips - Rubber Duckie: Wikipedia sier: A buffalo chip, also called a meadow muffin, is the name for a large, flat, dried piece of dung deposited by the American Bison from the large amount of grass that it eats. Stort bedre kan det ikke sies.

Buffalo Chips.
Karin Kent - Jelle zal wel zien: Nederland. Som vi hører er det mye hasj der nede. Når man blander hasjpsykose, musikk vestfra og ompa-tradisjon østfra, blir det slik som dette.

Joda. Ser ikke så ille ut.

Rick Powell - I Walk The Line: Rick Powell var kanskje ikke riktig Gill Trythall, men det var ikke Gertrud Marie Ingebritsen heller. Hvem pokker var Gertrud Marie Ingebritsen? Spør man kanskje. Til det er bare å si som sant er: Har ikke peiling. Hun er bare et eksempel på en som ikke er Gill Trythall. Og det er hun. Ikke.

Moooo-g

Dominique Michel - Ces Bottes Sont Faites Pour Marcher: Søt pike. Og på fyrtårnet er vi kjent for å like søte piker. Særlig søte piker som synger på fransk.

Vi tåler enda en av dem. Eller, en i det andre beinet også, som man sier:
The Phantoms - Walk Don't Run: Joda, helt grei denne.

Jerry Adriani - Personalidade: Så var det denne Jerry Adriani igjen da. Vi har fortsatt ikke husket å se etter hva slags kar dette egentlig er. Får ta det en av dagene. Kanskje.

Sakura - Ti Xing Ni: Camp Grenada. I Singapore. Ja. Blir ikke stort bedre enn dette.

Sakura & Rita Chao.

Lord Sitar - Daydream Believer: Akkurat dette lydklippet skal man være litt forsiktig med, ikke spill det av mens PCen arbeider med noe viktig. Det har en tendens til å få hele operativsystemet til å kollapse. Og til dere som bruker Mac: En mac er også en Personal Computer. Kræsjer den også. Vær forsiktig.

Minami Saori - Yume Miru Chanson Ningyo: Poupee De Cire, Poupee De Son. Japansk.

Ikke helt ulik Karen Carpenter?


BONUS!!!


Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

6 kommentarer:

Tale sa...

Trodde det var søte piker som sang tysk du likte..

Moni sa...

Nice site. Please visit my site, too.

http://monimaus-monalila.de.tl

Greetings from Austria

Moni

Adolph sa...

Vi liker ALLE søte piker som synger. Ittno knussel, eller hva det heter.

Adolph sa...

Moni

yepp. But something on that site made Firefox very angry.

I'll try later.

Tale sa...

søte piker som ikke synger da?

Adolph sa...

Til nød, for da spiser fanden som kjent fluer.