tirsdag 27. januar 2009

Musikalsk Førstehjelp 36


Rita Pavone & Paulo Anka - Wenn Ich Eine Junge War: Fra den ikke akkurat MÅ-HA skiva Ein Sonny Boy und eine Signorina fra... ja var det ikke 1964 da mon tro?

Av og til foretrekker Fyrtårnet coverversjonene...Anna-Lisa Ingemanson - Sol Over Klara: Den svenske fotterapeuten og musikeren Anna-Lisa Ingemanson, alt for lenge siden sist vi hadde med noe av henne. Desverre er det ikke så alt for mye å ha med, Anna-Lisa måtte finansiere sine egne utgivelser. Derfor har vi kilovis med vinyl av slike som ABBA, Gyllene Tider og Vikingarna, og bare noen ytterst få gram vinyl med Anna-Lisa Ingemanson. Verden er ikke rettferdig, folk bryr seg ikke om kvalitet lenger. Og har forsåvidt aldri gjort det.

Ös I Baljan - Cadillac: Og vi fortsetter med solid svensk rock, Ös I Baljan. Slik skal det gjøres, grabbar. Svensktop-band som Sten & Stanley, Kent, Rümperiet og hva de nå heter alle sammen har mye å lære av disse karene.

Charles R. Green - Music To Watch Space Girls By: En av de låtene Fyrtårnet nok vil ha med på sin eventuelle debutskive der, altså. Så klassisk at selv en hoven Ludvig Van må bøye seg beskjemmet i støvet.

The Two Petes - Whole Lotta Shakin Going On: Jaja. Det er nå det det er. Og ikke stort mer. Om noe.

Christa Williams - Diana: Fyrtårnet klør seg i hodet, blar forvirret i sine papirer og søker desperat gjennom hardisker, hjerne og CDer, Christa Williams så bra ut, var tysk, sang ikke så aller verst, og så har han ikke mer enn en låt av henne? Heh. Det må man gjøre noe med.

Da var det ordnet, Fyrtårnet har sørget for påfyll av Christa Williams samlingen.

The ABC Children's Chorus - These Boots Are Made For Walkin': Støvler er godt å ha. Når det regner.

Ed Carlos - Estou Feliz: Si det. Låta er grei, den kjenner vi. Ed Carlos? Boxer? Advokat? Skoselger? Google gir mange svar. Blant annet 42. Hva var spørsmålet igjen?

Shirley Watts - Aloha-Oe: Trekkspill og steel guitar, rent så nakkehårene reiser sin veg. Og hvis noen nå kunne få den helvetes nabobikkja til å slutte å ule, hadde det vært bra.

Godt man ikke har TV.

Harry Nilsson - Freckles: Hvis man blar seg tilbake til Musikalsk Førstehjelp 05, finner man samme låt med The Moylan Sisters, Fyrtårnet synes man skal gjøre det. Moylan Sisters så ut som to syke hester, men FOR noen stemmer.

R.I.P.

Mood en Fun - Johnny Ringo: Ja det må jodles litt i dag også. Skulle bare mangle.
Jerry Adriani - Cheque Sem Fundo: Fyrtårnet skal forsøke å finne ut noe mer om denne karen. Og vi skal komme tilbake til ham opptil flere ganger, vil man tro.

Legendary Stardust Cowboy - Cast Iron Apron: Dette er (en) av grunnene til at Musikalsk Førstehjelp finnes. Så lenge det finnes mennesker med opptil flere U2 plater i hyllene, men ikke en eneste plate med Legendary Stardust Cowboy, er det behov for musikalsk førstehjelp.

Legendary Stardust Cowboy synger Banana Boat song?

Bobby Hendricks - Psycho: Bobby Hendricks... det var en Bobby Hendricks i The Drifters, men neppe denne. Wikipedia påstår at denne Bobby Hendricks var med i en ubetydelig doo wop gruppe kalt The Swallows. Og alle som kjenner fyrtårnet vet hva fyrtårnet mener om Doo Wop. Det er mye, og det er ikke slike meninger man kommer til himmelen for å ha.

Fyrtårnet advarer på det sterkeste mot å spille denne saken her mer enn en gang daglig. Den kan være svært skadelig for deg og dine omgivelser, redusere blodgjennomstrømminga og føre til impotens, sams nedsette levealderen da den inneholder benzen, nitrosaminer, formaldehyd og blåsyre.

En klassiker til fortvilelse for nye lyttere.
Tinkerbell Records - Toot Toot Ding Ding: Såkalt haikemusikk. Svi denne på en CD, og ha den i bilen. Hvis du plukker opp en haiker, sett Toot Toot Ding Ding på autorepeat og syng med. Etter to Toot Toot Ding Ding Tsssh Tsssh Tshakketi Sjang hopper de av i fart. Uansett hvor fort du kjører.

Tested and Proven.

Chick Daniels And His Royal Hawaiians - Buckin' Horse Hula: Har Mr Ed vært på Hawaii? Høres slik ut. Og en flott sang er det. Og litt morsomt med en kylling som synger om en hest.

James Carr - Ring Of Fire: En sang om kombinasjonen mexikansk mat og hemoroider. Ikke noe man spøker med. Man må jo ha litt alvor også.

Frank Milano and the Golden Orchestra - How Much Is That Doggie in the Window: Tja, det kommer an på om man vil ha den kokt, stekt eller simpelten som spekehund det. Og hva slags vin man vil drikke til.

Det er i allefall noen som liker bogskinke.

Soviet Army Chorus - Kalinka: Verdens mektigeste kor, så mektig at selv en korhater som Fyrtårnet nikker anerkjennende.

Alvorlige karer.

Ikke fullt så alvorlige karer.

The Cousins - Kana Kapila: Enda ett av de bandene som ikke er søkbare på Google, ender bare opp med slesk lesbeporno og kjedelige mormonersider.

Lord Antics & the Lyons Band - Sell The Pussy: Men fra nyttår ble det forbudt i Norge.

Sebastion Cabot - It Aint Me Babe: Av og til blir selv Fyrtårnet målløs.


Die Waikikis - Waikiki Welcome: Siden det har vært så lite jodling og så mye hawaiimusikk i denne førstehjelpen, hvorfor ikke mer hawaiimusikk?

Albert Pla - El Lado Mas Bestia La Vida: Mon tro hva Lou Reed sier til dette? Fyrtårnet finner i alle fall fram godkjentstempelet (det store) og stempler så hardt han kan.

Flott video også.Sonia - Si Un Chico Fuera Yo: Og da er vi - på sett og vis - tilbake der vi startet.

BONUS!

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com
Ingen kommentarer: