lørdag 14. mars 2009

Musikalsk Førstehjelp 40

Bill Cosby - What Ya Think 'Bout Lickin' My Chicken: Disco. Det er ikke bra. På ingen måte bra. Og dette er kanskje noe av det jævligeste av alt det forjævlige jævelskapet innen hele det jævla discohelvetet.

Og denne forferdelige mannen hisset seg opp fordi en oppdiktet datter kledde av seg for et velrenomert herreblad? Fuck You, Bill Cosby. Fuck You.

Julie London - Louie Louie: Fra Bills ulyder til noe ganske annet, paraplydrinkdronningen Julie London gyver løs på rufserock klassikeren Louie Louie. Litt som om sølvguttene skulle synge inn julen med Nei Nei Nei.

Fins det noe styggere enn kongebarna
Er noen mer naive enn pønkefolka
Fins det noe teitere enn AKP

Nei, nei, nei
Nei, nei, nei

Kanskje det ikke hadde vært så dumt?

Like før man skrev Fyrtårnets telefonnummer nå.

Trio Esperança - Meu Bem Lollipop: Fyrtårnet har slitt seg gjennom time etter time med forferdelig popmuzak fra Sør Amerika, det ene verre enn det andre, alt fra paraguaysk prog-rock til meksikansk crooning. Og det må sies, det er langt mellom godbitene.

Trio Esperança, har gitt ut mye. Og Fyrtårnet har hørt gjennom mye av det. Ikke imponert. Kjedelig.

Men, en sjelden gang glimrer de til, som her. Ikke i nærheten av Sakuras versjon i Musikalsk Førstehjelp 05 naturligvis, men bra nok til at vi kan sette av 2 minutter og 23 sekunder på det.

Vet ikke om det er disse, det mumles om en acapellotrio, og dette er ikke acapello, av og til er det tre kvinner, andre ganger to kvinner og en mann, på dette bildet er det en kvinne, en mann og et barn? Skitt samme

Trio Esperança?

George Van Dusen - The Yodelling Chinaman: Helt grei jodling. Han hadde også låter som The Yodelling Sailor og The Yiddish Yodeller, får forsøke å grave dem frem.

Ikke helt ulik John Wayne Gacy, Jr?

John Wayne Gacy, Jr

Hasse Thor - Aloha Oe: Hvor var det jeg la fra meg den hagla, hm, under trappa et sted men det er så jævla mye trapp i et fyrtårn. Kjøpe ny. Og nye patroner. Med grovere hagl.

The Tyrolean Mountain Boys - The Chicken Yodel: Siden vi har slurvet med jodlingen i det siste, tenkte vi det var best å hive innpå litt ekstra denne gangen. Uten at det skal gå på kvaliteten løs, naturligvis.

Kerry Christensen - Beer Barrel Polka / Happy Wanderer: Jadda...Man skal forøvrig vokte seg for Kerrys sønn Joseph, som - ryktes det - skal ha gitt ut en plate med tradisjonelle sekkepipesoloer. Den vil vi IKKE komme tilbake til her på Fyrtårnet.

Kerry med skrekkspillet.

Richard Anthony - Peggy Sue: NRK er en ond ond kringkasterrorist. Man har i årevis plaget verden med det mest drepende kjedelige mølet verden har sett siden Baccara mønstret av danskebåten.

Jeg tenker da naturligvis på "Med hjarte på rette staden." Eller Heartbeat, som faenskapet egentlig heter. Og hvorfor heter det det? Jo fordi kjenningsmelodien heter Heartbeat, og hvem skrev den? Det gjorde naturligvis Buddy Holly. Men, for å holde kvaliteten nede på et - for produsenten - akseptabelt lavmål kan man ikke bruke Buddy Hollys originalversjon, langt ifra. Man lar en viss Nick Berry, som også spiller i serien, raute seg gjennom den. På den måten sikrer man seg at vi som setter pris på kvalitet løper ut av huset og finner nærmeste brennevinsflaske når helvetesskapet starter. Slå av? Skifte kanal? Nei, man har ikke tid, må bort, fort.

Hva det har med Richard Anthony og Peggy Sue å gjøre? Jo, det var Buddy Holly som skrev Peggy Sue også.

Bedre enn Nick Berry.

Leona Anderson - Indian Love Call: Ikke bare en stor sanger, hun var en stor skuespiller også. Hvem husker ikke hennes fabelaktige innsats i rollen som Mrs. Slydes i denne klassikeren her?Symarip - These Boots Are Made For Stomping: OG vi går videre... fort.

Du verden...


Arthur Smith - Banjo Boogie: Arthus Smith er - for en relativt moderne lytter - nok mest kjent for sin Guitar Boogie. En sak enhver gitarist med respekt for seg selv skal kunne spille baklengs med gitaren på nakken, ryggen, med beina og tunga. Dette er altså hans Banjo Boogie.Og et intervju med mannen? Hvorfor ikke.Woody Phillips - The Ride Of The Valkyries: Dagens klassiske. Woody Phillips på elektrisk drill, båndsag, hammer og er det ikke en kappsag vi hører der bak?

Vi tåler en til.Agostinho dos Santos - Até logo jacaré: Født i São Paulo 25 april 1932, død i Paris 11 juli 1973?

I alle fall, en fin sang om krokodiller.

Natalia de Andrade - A notte: Det blir mye klassisk musikk i dag. Jaja. Det er jo folk som synes Mozhart og Bachrms og hva de nå hette alle sammen hadde noe viktig å bidra med også.

DeZurick Sisters - Sippin' Cider Through A Straw: Herregud, den som hadde et rent og fint opptak av dette...

Tiny Tim - I Saw Mr. Presley Tip-Toeing Through The Tulips: En Konge hyller en annen Konge.

Kong Tim.

Jerry Adriani - Me beija assim: Det var han ja. Hm.

Kan dette være ham?

The Peter Knight Singers - Music To Watch Girls By: Ja da tusler Fyrtårnet ned i kjelleren, og ser om han kan finne noe orange noe som har høy nok Viskositet til å flyte oppå den grønne gørra i drinken. Snart tilbake.

Legendary Stardust Cowboy - Radar: Ord blir fattige når Legendary Stardust Cowboy skriver lyrikk.

Brazilian Bitles - Nao tem jeito: Men, roter ikke de brazilianske Bitlesene sammen sammen etpar britiske band her nå?

Forvirret?

Little Marcy - The Lighthouse Song: Nå skal Lille Marcy ha alldeles klart for seg, at det er MYE arbeid med et Fyrtårn. Det nytter ikke å sitte på ræva med foldede hender og stole på at Jesus ordner opp. Langt ifra.

Little Marcy til venstre.

Mrs Miller - Up, Up And Away: Bare for at alle skal forstå HVOR stor Mrs Miller faktisk var, legger vi til et klipp av originalversjonen:


Ikke sant?

Yann Tomita - Whats The Time - Doopee Time: Rar musikk. Og fin musikk. Denne platen har hatt meget høy rotasjon på Fyrtårnet, og taes frem jevnlig.

A. J. Marshall - This Guy's In Love With You: Har han ikke fått noe enda? Herregud. GI DEN DESPERATE MANNEN LITT SEX!

Gil Trythall - Ode To Billy Joe: Kanskje mest kjent med Mamas & Papas, men Gil er ikke så verst han heller.


BONUS!!
Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

2 kommentarer:

Tale sa...

Tale gjør et tappert forsøk på å lese seg opp på Woddy, her. Men jeg får ikke dette til, jeg :-(
Jeg hører båndsliper og sirkelsag, men hvor er båndsaga???

Adolph sa...

Den Wrrrn Wrrn-lyden minner damistenkelig om en båndsag?