fredag 14. oktober 2011

Musikalsk Førstehjelp 67


Vi har latt oss fortelle at det finnes folk der ute, hvis da slikt kan kalles folk, som påstår - med krav på å bli trodd - at Musikalsk Førstehjelp bare er tull og tant og fjas som vi hiver sammen på en liten halvtime når vi ikke har annet å gjøre. Intet kunne være fjernere fra sannheten enn det, å produsere et Musikalsk Førstehjelp koster fort opp mot et gresk statsbudsjett og antall timer som går med skal vi ikke engang forsøke å regne oss frem til.

For å imøtegå slike ondsinnede og tarvelige rykter, skal vi denne gangen slenge med en liten videosnutt for hver låt, enslags behind the scenes eller backstage sak, som viser i alle fall LITT av all den gråt og den tenners gnissel som må til for å produsere et - om vi skal være ærlige - temmelig ordinært Musikalsk Førstehjelp.

01 Alvin And The Chipmunks - Purple People Eater: Vi får starte på bunnen, og gjøre oss ferdige med djevelskapet med det samme. PTVI VØRE!!

Her ser vi en av lærlingene, Randolph, gjøre seg klar til å krype ned i en av de dypeste kjellerene våre på jakt etter en sjelden James Last innspilling. Som han heldigvis ikke fant. Derimot satt denne fryktelige Alvin & The Chipmunkssaken fast under den høyre støvelen hans.


02 Wild Man Jr. - I'm The Creature From Outer Space: Kanskje ikke balsam for ethvert øre der ute, men som det står i Skriften: Den største gleden du kan ha, er å være glad. Eller noe sånt. Vi som liker ting som dette, er gladere enn de som ikke liker ting som dette, og vi har betraktelig høyere IQ. I alle fall ifølge Töyzjävlar Instiitüütty i Helsinki.


Randolph på veg nedover.


03 Andre Kostelanetz - Java: Mh, spørs om vi ikke får geare opp litt her, få litt mer kvalitet inn fra sidelinjen, løpe henrivende nakent gjennom bed av... nei det var en annen blogg. Vi har i alle fall følelsen av at det KAN gjøres bedre...

Al Hirt 1963:Men coveret er i alle fall bra nok.
Imens er Tore på veg over til Naustet for å hente "inspirasjon" til redaksjonen. Det går med noen liter inspirasjon før man er ferdig med et Musikalsk Førstehjelp.

Som vi ser har enda en av disse helvetes EU-fiskebåtene fulle av polakker og annet russepakk forsøkt å flytte på Luringen igjen. Vi satser på en liten storm til natten, hvis ikke må vi nok sende ut noen litauere med spade og trillebør igjen.

04 Lust Control - Operation Rescue: En sang om å onanere til abortvideoer til man spyr ren alkohol, eller noe slikt. Helst slike ting de liker å synge om, jentene i Lust Control.


Randolph har fått for mye Lust Control.

05 Bonzo Dog Doo Dah Band - Monster Mash: Det er så mange som har laget sin egen coverversjon av Monster Mash. Så hvorfor skulle ikke Bonzo Dog Doo Dah Band også få lov? Naturligvis.

En solid midt på treet prestasjon der altså. Som ventelig er.


Tore lykkes med å bytte til seg en krukke brennevin mot en boks litauisk snus. Det lover godt.

06 Los Cinco Latinos - Solamente Tu (Only You): Vanskelig band å finne et brukbart bilde av dette, men den som leter suomi osv.


Og er det vanskelig å finne bilde, er det ikke enklere å finne noe fornuftig å si om det musikalske.

Men hva er dette? Forsøker Tore å gjemme spriten? Har han tenkt å drikke alt selv?

07 Cathy, Patty & Jeannie - Animal Crackers In My Soup: Om Cathy, Patty & Jeannie vet vi intet, om låta vet vi at den ble fremført av Shirley Temple i et oppskrytt stykke film kalt Curly Top i 1935. Og da får vi vel ta en titt på Shirley Temple da. Fra Curly Top. Dvs, dere kan titte, så går jeg og smører meg en brødskive så lenge. Med hjemmelaget tyttebærsyltetøy på.


Dengang ei, Rudolph har fått med seg lurendreieriet og iler til for å sikre redaksjonen nok dram til å stabilisere begge beina.


08 Link Wray and His Ray Men - Heartbreak Hotel: Link Wray. Den eneste som kan få en gitar til å synde.


Link Wray. Så vakkert at man kan få tårer i øynene. Selv uten å være homo.

09 Claus Ogerman - King Of The Road: Igjen en av disse tyske ompakara som utelukkende overlevde på feiende flotte covere. Både hva gjelder låtmaterialet, og ellers.

Et alldeles nydelig eksemplar av et kvinnemenneske.


Noen av gutta greier ikke å bli enige om hvem som gjør King Of The Road best av Claus Ogerman og Vidar Lønn Arnesen, og tar seg en tur utfor døra for å gjøre opp på ekte mannfolks vis.

10 Leo Addeo - Hawaiian War Chant: Jeg tror vi skal bevege oss videre med det samme, før vi gir oss til med å beskrive dette ...
Tore konfronteres - til ville protester - med det heller tarvelige forsøket på å gjemme redaksjonsspriten.

11 Elsa Lanchester - The Yashmack Song: Hvor skal vi begynne?For å ta det positive; fin på håret.

Randolph, som kommer fra innlandet, er ikke vant til slik sang og musikk.

12 Jerry Adriani - Hoje eu quero ouvir suas mentiras (Are you lonesome tonight): Denne Jerry Adriani var det noe kjent med. Vi får forsøke å finne ut mer om ham. En dag.

Våken?

Randolph røsker sammen noen bøker om Jerry Adriani, mens en stadig fullere Rudolph legger ut om en egen avdeling for Music to Watch Girls By.

13 101 Strings - Music to Watch Girls By: Ja for Orchester des Nordwestdeutschen Rundfunks Hamburg låter ikke så bra.Rudolph forsøker å overtale Adolph til å åpne et nytt Music To Watch Girls By deponi i sektor F-32, men Adolph mener bestemt at dette blir alldeles for dypt nede og langt borte. Og når alt kommer til alt er det jo Adolph som bestemmer slike ting.

14 R Engebretsen & H Borglund - Ved Idas Grav: Ok.


Faen også, de der Frem fra glemselen greiene skulle ligge her etsted!!

15 Birgit Lystager - jeg er en født optimist (Top Of The World): Ifølge Wikipedia, har en række tidligere Birgit Lystager-indspilninger vakt en vis interesse i Japan. Akkurat. Jammen da har vi en såkalt NRK-henger, vi kan høre på noe japansk musikk istedet. Polysics, for eksempel. Og My Sharona.


Jojo.


En måte å få en slutt på hissige disputaser på, er rulett. Birgit vant denne omgangen.

16 Lucia Pamela - Flip Flop Fly: Den første som ble vist på TV, den første som lot sin stemme høre på radio, hun har vært på månen, og ble kastet ut fra et tysk musikkonservatorium fordi hun var overkvalifisert. Hun var jo verdens beste konsertpianistinne må vite.

Og da er det ikke så rart at hun bare rakk å spille inn et eneste album.


Hm. Du slette tid.

17 Caterina Caselli - Puoi Farmi Piangere (I Put A Spell On You): En av disse låtene som er så bra at man må være en svensk dansorkestermuzaker eller ha en norsk oversettelse av Arne Bendiksen mellom hendene for å kunne lage en seriøst forjævlig versjon av den. Caterina Caselli er hverken den ene eller det andre og da hun heller ikke så så alldeles for ille ut... joda. Helt grei denne.

Helt grei denne.

Gandolph kjøper noe risbrennevin av en kineser. Eller noe.

18 Little Richard - Rubber Duckie: Kanskje ikke akkurat den første låta som renner oss i hu når vi hører snakk om Little Richard. Men det er greit. Little Richard er ikke akkurat noe vi ville dratt med oss opp i badestampen istedet for badeanda vår heller. Det jävlar til sig, som han sier svensken.

Forferdede unger ser for seg hele badestamper fulle av små gule Richarder og løper i dekning med angsten frådende fra kjeften.


19 Elis Regina - Baby Face: Men om vi ikke tenker på gule gummiender når vi hører Little Richard, er det ikke så unaturlig om vi tenker på Baby Face. Elis Regina (eller Elis Regina Carvalho Costa som hun også kalte seg) derimot, vil man neppe forbinde med noe som helst. Med mindre man er mer enn normalt opptatt av braziliansk populærmusikk fra 60-70 tallet naturligvis.

Pen naturligvis. Stygge unge damer har aldri drevet det til noe innen populærmusikken.

En av lærlingene våre, Dolph, forsøker å få oversikt over hvor mange brazilianske 60-talls plater vi egentlig har i arkivene våre.

20 Les Claypool - Robot Chicken: Interessant.


Mikrofonen ser ikke så verst ut.

Det ligger utrolig mange timers intens lesing og lytting bak et Musikalsk Førstehjelp. Og den som tror at man kan finne alt man trenger på internet får melde seg til sommerjobb på Fyrtårnet.


21 Hermanas Navarro - Rock, Coca Cola & Twist: Det beste man kan si om Hermanas Navarro og Rock, Coca Cola & Twist, er at The Andrews Sisters glimrer med sitt fravær. Ikke så rent lite bare det.

En ørliten Rom&Cola før man kjører hjem er ikke fyllekjøring.


22 Jimmie Haskell - We Get Messages: Experimental space surf rock sies det. Hvilket vi finner rimelig. I alle fall ikke direkte urimelig.

...


23 Jackie Chan - Sleep In My Arms: Dette her synes vi godt Jackie kunne spart seg (og oss!) for. FY, Jackie. FY!!
Slik skal vi se Jackie Chan.

Og det var at...?

24 Claude Fransois - Comme Dhabitude (My Way): Og før vi går helt fra konseptene og kjølhaler den godeste Claude Fransois for blasfemi, helligbrøde og oppfinnelsen av Aids, mannen må tross alt få lov til å fremføre sitt eget verk? Jepp, han skrev den, og ser vi bort fra Nina Hagen er det vel ingen som har gjort den bedre heller.


En av de få som faktisk har forsøkt å skru inn en lyspære mens han sto i badekaret, Claude Fransois ble 39 år...

Kanskje ikke verdens smarteste kar dette her?


Randolph på veg tilbake fra Naustet. Igjen. Mer brennevin. Det blir noen turer.

25 Günter Noris - Stayin' Alive: Og da går vi rett over på BONUS!! videoen.

Det er nok det tryggeste.

Randolph viser hvor vi oppbevarer Günter Noris. Dette er ikke just i de øverste etasjene for å si det på den måten.


BONUS!!!Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

Ingen kommentarer: