torsdag 17. juni 2010

Musikalsk Førstehjelp 63

Før vi begynner, kan det være på sin plass å advare mot en usedvanlig vanskelig tilgjengelig leksjon, skal man komme seg helskinnet gjennom denne her bør man ha - som pedagogene gjerne sier - noen knagger å henge stoffet på. Man bør altså ha fulgt med i tidligere leksjoner hvis man vil ha fullt utbytte av denne.

Dr. Seuss - Fox in Socks:
Sterk åpning, en av de kanskje mest enerverende låtene, eller innspillingene, som er gjort. For sikkerhets skyld går vi for den lange versjonen. 7 minutter og 40 sekunder nervepåkjenning.

Nyt.

Doktoren og ett eller annet dyr.

Al H. Weston & Irene Young - okeh-okeh: Noen som ikke har åpnet medisinskapet enda? Vel; vi pøser på:

Toru and Kojima - God Only Knows: Da er det på tide å roe ned litt. Med Beach Boys, og en av deres beste låter. Og er det en av de beste Beach Boys låtene, er det en av verdens beste låter.

Eller ikke helt, vi spiller helst ikke Beach Boys på Musikalsk Førstehjelp. Men, Toru og Kojima er et nesten fullgodt alternativ.

Og det blir vi ikke stort klokere av?

Annette Funicello - Rock-a-Polka: Mikke Mus damen Annette Funicello. Med en ... kanskje noe svak låt? Skitt helvete. Får duge i påvente av noe bedre. Hvis vi finner det.

Joda, søt liten Minnie det der. Litt små ører.

Sakura - Aku Kechewa: På fyrtårnet ELSKER vi Sakura. Alt av Sakura. Så det så.

Frank Valdor - the Entertainer: Dette er også ting vi kan like. Mange morsomme lyder her. Flott arrangement, i alle fall bedre enn den mekaniske kjedelige måten ragtime bruker å fremføres på. Vi er ikke så begeistret for ragtime.

Frank hadde flotte cover på platene sine også. Et pluss i boka det og.

Julia Lee & Her Boyfriends - Spinach Song (I Didn't like it The First Time): Porno fra.. 1949? Noe der omkring. Dog skal det sies at vi lar oss imponere mer over disse boyfriendene hennes. Jay McShann, Vic Dickenson, Benny Carter, Red Norvo, Nappy Lamare og Red Nichols. Det lar seg høre. Hail Hail.

Grisejenta Julia.

Claudine Longet - Cry Me A River: Og da er det på tide med en video:Og en til. Nå vi først er i gang.Hank Mizell - Kangaroo Rock: Enda en av de mange dansene vi aldri har brydd oss med å lære.

Donny Osmond - I'm Into Something Good: Neida Donny. Det er du ikke. Langt derifra.

Mormonerporridolet Donny Osmond.

Freddy Quinn - So schön war die Zeit: Da er det vel rett på video igjen da...Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Strangers in the night: Det er mange gode innspillinger av Strangers in the night der ute, men det kan neppe herske noen videre uenighet om at Perrey & Kingsley's versjon er den ypperste av dem.

Bugs And Friends - All Shook Up: Hvorfor gjør de slikt som dette?

Nuvel, vi tenkte at dette fikk være en passelig start på den store styrkeprøven 2010. Makter man denne og de neste 4 låtene uten å ta en pause, kan man med god samvittighet tegne seg et diplom og henge det på veggen.

The Looney Tunes skjender Kongen.

Alvin And The Chipmunks - Bad Day: Denne låta er ikke bra i utgangspunktet. Og bedre blir den ikke etter en runde gjennom Chipmunk-kverna.

Alvin og de andre pelsdyrene.

Henger med enda? Det skal bli verre....

Smurffit - Smurffirundi: Det kom et skip til Bjørgvin i 1349. Bjart satt nede på bryggene den dagen og så skipet komme. Det var en finsk kogge, - det kunne han se på de små blå rottene som forlot skipet og på den avskyelige blåfargen på vimpelen i masta.

Charlie The Hamster - Say A Prayer: Vi har hatt opptil flere hamstere på Fyrtårnet. Vi har aldri sett noen tegn på kristenhamsters blod i dem. Ei heller har noen av våre hamstere laget slike ulyder som dette.

Og godt er det. I så fall hadde vi sluppet katten ut av sekken og inn i buret.

Verdens minst sympatiske hamster?

Little Marcy - The Lighthouse Song: Ikke våre ord, og vi skal ikke ha sagt det, men ifølge rykter vi har latt oss fortelle, skal Little Marcy ha vært elskerinnen til Titten Tei i gode gamle dager.

Lille og Store Marcy.

De som har holdt ut, kan nå ta seg en velfortjent pause mens de tegner diplom. Vi andre går rett videre til:

Brian Cant - One Potato Two Potato: Pass. Dette har vi virkelig ikke noe vettugt å si om.

Beklager.

Hasil Adkins - Ugly Chelsea Clinton Hunch (Feed Her Commodity Meat, Bill): Men, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Som man sier. Og Hasil Adkins er alltid vel verdt å vente på.

Hasil

Das Medium Terzett - Geisterreiter: Hm. Das Medium-Terzett war eine deutsche Musikgruppe auf dem Gebiet des Schlagers und der volkstümlichen Musik aus Osnabrück sier wikipedia. Så da er det vel slik da. Får vi tro.

Flotte hatter har de også.

Grönwalls - Itsy bitsy: Interessant. Kanskje. Eller kanskje ikke.

Hvis du treffer på denne gjengen i et mørkt smug en sen høstkveld, ikke gjør det. Husk: Det er ingen skam å snu.

Eero & Jussi - Kaunis Nainen: Finland er mer enn smurfer og tango. Det er Roy Orbison covere også. Som det står i skriften: Alle sier at Toivonen drikker, men ingen spør hvorfor Toivonen drikker.
Henri Salvador - Juanita Banana: Du verden! Juanita på fransk der altså.

Enda en av Juanitas mange beundrere.

Så er det bare å bla seg tilbake til Los Tamara på Musikalsk Førstehjelp 04, Billy Mo på Musikalsk Førstehjelp 11, Gå Runt Show Musikalsk Førstehjelp 14, Peels Musikalsk Førstehjelp 34, Rottene - nei Smurfene var det kanskje, i alle fall på Musikalsk Førstehjelp 37, The Fevers finner vi på Musikalsk Førstehjelp 38, Moacyr Franco på Musikalsk Førstehjelp 43, Hooligans på Musikalsk Førstehjelp 44, Mercy Castafiore Musikalsk Førstehjelp 49 og så Cocktail Trio på Musikalsk Førstehjelp 50.

Frank Bennett - Creep: Stil er kanskje ikke alt, men faen ta! Av og til er det mer enn nok.Dr. Seuss - Fox in Socks (fast version): Sterk avslutning, en av de kanskje mest enerverende låtene, eller innspillingene, som er gjort. For sikkerhets skyld går vi for den korte versjonen. skarve 3 minutter og 41 sekunder lett nervepåkjenning.

Nyt.

BONUS!!!Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

Ingen kommentarer: