onsdag 22. april 2009

Musikalsk Førstehjelp 44

Nei, det er vel bare å komme igang?

The 5.6.7.8's - Road Runner: Kvinnelig garasje fra Japan. Kan det bli bedre? Beep Beep.

Beep, Bip, og Beep Beep. Fra Japan.The Delicates - Black & White Thunderbird: Amerikansk kvinnelig Beep Beep, fra 1959. Ikke akkurat noe garage dette, men litt storsinn får en da vise.

Beep, Bip, og Beep Beep. Fra USA.The Playmates - Beep Beep: Men her er nok grensen nådd. Og det et år før The Delicates Beepet. The Playmates vil vi garantert ALDRI høre mer fra på Musikalsk Førstehjelp.

For første gang, siste gang, bang.Hooligans - Juanita Banana: Den mexikanske bananbondens datter, Juanita, drar inn til storbyen og blir mektig berømt for sin tolkning av Caro Nome fra Verdi's Rigoletto. Og når sant skal sies, vi har hørt mye fæl opera, ikke minst Verdi, så Juanita behøver ikke å skjemmes over denne tolkningen.


Denne låten er så flott at vi tar en til med det samme.

Woody Phillips - Taccoata In D Minor: Og når man først holder på med klassisk musikk, litt Bach skulle ikke skade noen? Bare man passer på å bruke vernebriller og ikke skrur av sikkerhetsvisirene på sagen, naturligvis.

En plate som må finnes i minst et eksemplar i ethvert møblert hjem.

Anna-Lisa Ingemanson - Kristallen Den Fina: Drev fotterapeuten Anna-Lisa med krystallterapi på si? Hvem vet?

Tiny Tim - She Left Me With The Herpes: Tiny Tim deler personlige problemer.

She left me with the herpes,
Oh, why did she do that?
Last night, I sat upon a chair and gave it the cat.
The cat gave it to Rover
And to the mousie too
The mousie gave it to the bird,
I don't know what to do!

A mother said her daughter
Was a nice girl and refined,
It must have been another girl
Certainly not mine,
That darling mother's wrong;
Sue's the only girl I knew
Since Roosevelt won the election in 1932!

She left me with the herpes,
Even roaches won't come near.
Mosquitoes will not bite me 'cause they sense my blood's not clear!
My chamber maid is suing,
And taking me to court,
She cleaned my room the other day,
And you know what she caught!

I left her with the herpes,
Like it was left for me,
And there are many listening to this song who have the same, you see.
The only good advice I give is take a book to bed.
And let her take blood test every day that you are wed!

She left me with the herpes.
I don't know what to do.
My life's a social wreck.
Boo hoo hoo hoo hoo hoo!
If anybody out there can come up with a cure,
I'll be the very first in line, on that you can be sure!


Av en eller annen grunn tar vi oss i å undres på om
ikke denne angivelige herpesen bare er... skryt?

Alfred A Alfra - Your Cheating Heart: Country. De med stetson og lisseslips må få dosa si i dag også.

The Frivolous Five - What Now My Love: Og så en godbit for alle Herb Albert elskerene der ute.

Claudine Longet - Lets Spend The Night Together: JA!!! Det var en god ide. Når?

Fyrtårnet løper opp trappene og rer opp sengen. Med en gang.

Wild Man Fischer - Do the Wildman (And Other in Dances): WARNING!!! Not tested on humans! Do Not Try This at Home! The Wildman dance can seriously damage your health!!!

For sikkerhets skyld.

Frank Haffort- The Mocking Bird: Det er da ingen grunn til å bevege seg utendørs! Pilsen står i kjøleskapet og kjøleskapet er jo inne, og med Frank Haffort på stereoen kan vi jo alltids late som om vi er ute.


The Don Reeve Sound - Wandrin' Star: Ikke riktig helt der oppe med Lee Marvin (Musikalsk Førstehjelp 26) kanskje, men det skal godt gjøres å spille noe stygt på et Hammondorgel.

Bill Walker Orchestra - Daddy Sang Bass: Bill Walker var ikke fornøyd med Carl Perkins'(var det ikke det da?) Daddy Sang Bass, det var særlig teksten han mente var under pari. Noe av den var jo grei nok, "Daddy sang bass, Mama sang tenor" fikk godkjentstempel, resten av teksten visket han ut med hard hånd. Bill bestilte ny tekst fra tekstforfatteren sin, den beste som var å få for penger på den tiden, samlet sammen orkesteret sitt og kastet seg over notepapiret. Her skulle det arrangeres.

Desverre for Bill rakk ikke tekstforfatteren fram med den nye teksten før studiotiden Bill og gjengen hadde til rådighet gikk ut. Og den gamle hadde han jo visket ut. Bill måtte skrive ny tekst selv.

Bill var ingen stor tekstforfatter.

Tekstforfatteren fikk noen små problemer med Morrisen sin.

Smurfs - You're a Pink Toothbrush: Vi har eksperimentert med diverse smurfefeller, rettere forskjellig åte på klappfeller. Tannkrem fungerer dårlig, men en brødbit dyppet i øl ser ut til å gjøre susen...

Smurf tatt på klappfelle 22/04-09

Jean-Jacques Perrey & Gershon Kingsley - Cosmic Ballad: Slik høres altså ballader ut i Andromeda og deromkring. Fasinerende. Og vakkert.

Godfrey Daniel - Whole Lotta Love: Kanskje noe av det aller styggeste som er gitt ut på plate noen gang. i 1972 mener vi å huske. Mens vi forsøker å glemme.

Tommy Miles - Walk Through A Black Forest: Hm. Ble plutslig så sulten. Skulle hatt en ørliten kvast persille.

Ben Folds - Bitches Ain't Shit: Vi har et litt anstrengt forhold til Hip-Hop, rap og slikt her på fyrtårnet. For en tid tilbake var det en slik tagger som de kaller det på besøk her. Han skriblet på tårnet. Akkurat den saken skal vi la ligge, det er tross alt ikke alle som vet hva utfar er for noe. I alle fulle fall, den karen rabler ikke på fyrtårn mer.

Vi synes ofte at disse raperene har ok tekster, men så er det denne bråkete dunkingen og oppjagete stressende masete måten å synge, eller raute, på da. Og så all denne vaggingen og hoppingen på scenen, ser helt latterlig ut. Slikt høver kje fagna folk.

Derfor liker vi Ben Folds, som tar Dr. Dre's lyrikk og fremfører den slik den skulle ha vært fremført fra starten av.The Nutty Squirrels - Bang!: Det var disse ja... vi forstår fortsatt ikke helt hvilket publikum The Nutty Squirrels egentlig skulle treffe.DeZurik Sisters - My Honey Moon Bridge Broke Down: Skal vi se... DeZurik sisters var Mary Jane DeZyrik og Caroline DeZyrik, helt til Mary Jane DeZyrik trakk seg i 1948 og ble erstattet av lillesøster Lorraine DeZyrik. Og når en av disse var syke, steppet søster Eva DeZyrik inn. Hm. Må ha vært en fordervelig kakling ved frokostbordet der i gården?

Men, spiller egentlig ingen rolle, alt tilgjengelig DeZurik Sisters materiale er MAry Jane og Caroline. Tror vi.

Sylvie Vartan - L'homme En Noir: Fyrtårnet er ikke noen fan av Roy Orbison. En stemme fra de dypeste avgrunner under Helvete. Fryktelig, som å bli stekt i tran og innsmurt i krisesåpe fra krigen. Eller måtte høre en hel låt med Ole Ivars. Tortur.

Men Sylvie Vartan... kan vi like. Selv om det er begrenset hva hun kan få gjort med en låt som er så svak som denne. Vi glemmer hele Roy og den dynga med møkkalåter og utrivelighet som omgir ham.


Denne her derimot, Garde moi dans ta poche, skal vi nok komme tilbake til.

Ogden Edsl - Rap Yodeler: Får nesten litt dårlig samvittighet. Skulle kanskje ikke vært så slem med disse burperene. Eller raperene. De er jo, tross alt, bare barn. Som ikke har lært seg å dra opp buksene før de går ut blant folk. Vi får ta en rap-låt til da. Bare for å skvære opp.

Hm..

Richard Clayderman - Gimme! Gimme! Gimme!: Hva i Helvete...? Er den platen her enda? Vi har gitt klare instruksjoner (i TRE kopier) om at den plata skal destrueres! Vi har sogar kjøpt inn et fat (159 liter) flybensin til det bruk! Vi tror vi får ta en gjennomgang av rutinene! Her skal hoder rulle og bakender bli både røde og stripete.

Los Locos Del Ritmo - Un Gran Pedazo De Amor: Det sies at mexikansk mat er sterk. Så sterk at det å kysse en mexikaner er som å røyke en cigar. Fra feil ende. Og at den eneste måten en mexikaner kan vite at det er på tide å spise, er at det har sluttet å svi i rasshullet. Og at de fyrer på sigarettene ved å blåse på dem.

Vi kan altså slå fast at mexikansk musikk ingenlunde er like sterk som meksikansk mat. Dette blir vel mer som vassgraut å regne. Vassgraut uten mel.

BONUS!!!Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

7 kommentarer:

Tale sa...

Å NEI!

Her er jeg litt slapp med kommentarer bare noen dager også går du hen og dreper smurf igjen?!

*snufs* Stakkars lille smurfen!

Jeg begynner snart å skrive kommentarene mine baklengs hvis du ikke lar smurfene være!

Adolph sa...

Jeg har satt opp skilt, rundt skilt med rød ramme, rød strek tvers over, og bilde av en smurf inni.

Respekterer de ikke skiltet, får de ta det som kommer.

Tale sa...

tralk tleh re ted ,resleravseb egiditmerf esel å åp dit ekurb ettåm å lit remmok uD !fmrG

Adolph sa...

gkjgtn ghoehd soefkåap lse fioif e wæigjws sjøl!!

Tale sa...

!trabrøh re ekki mos led leh ne edgal sivlE :tset ne rat geJ

?verks elaT avh etnøjks ekki mos mud re mos hplodA relle , revirks hplodA avh rennøjks ekki mos mud re mos elaT ted re ,mH

Adolph sa...

Jeg har satt opp skilt, rundt skilt med rød ramme, rød strek tvers over, og bilde av en smurf inni.

Respekterer de ikke skiltet, får de ta det som kommer.

gkjgtn ghoehd soefkåap lse fioif e wæigjws sjøl!!

Tale sa...

..revatskob esel å nne ennøjks tepergeb i rem reggil etD