onsdag 29. august 2007

Musikalsk Førstehjelp 06

Vi fyrer løs uten noe snikk snakk, tysk powerdisco fra 70 tallet:

Abba - Waterloo: Litt tysk discopop der altså.


Zillertaler Türkenjäger - Sex Anal im Zillertal: Det blir nok mer Zillertaler Türkenjäger her er jeg redd, så jeg tenkte å starte litt forsiktig med en lite provoserende låt. Til Zillertaler å være. Ikke om negere, jøder og kommunister denne gangen, her handler det om sex i analen. Noe jeg personlig ikke helt har sansen for. Men herregud, det er et relativt fritt land.


Dean Martin & Ricky Nelson - My Rifle, My Pony, and Me: Dino var mer enn sprit, fyll og billige vitser, desverre. Men her en stupfull Dean Martin i duett med Ricky Nelson, i en gripende scene fra filmen Rio Bravo (1959). En av de siste ekte amerikanske westernfilmene, før italienerene gearet ned, ga gass og bød på Ferrariwestern. Med Sphagetti. Ikke all verden til westernfilm, men god til å være amerikansk.
Spike Jones - Cocktails For Two: Aldri en dag uten Spike Jones. Den ravende gale musikkens bestefar. Mannen som kunne gjøre en hvilken som helst søppelfylling om til et swingende Big Band på 2 minutter og 58 sekunder.


Almeda Riddle - My Little Rooster: Fra filmen Gummo, en film som må sees. Bare scenen der Rabbit, en gutt med rosa kaninører, står på en gangbro over en motorveg og pisser på bilene som passerer under ham er grunn god nok. Ikke minst når Almeda Riddle fremfører My Little Rooster i bakgrunnen.


Anna-Lisa Ingemanson - Frammande lander: Har jeg nevnt at Anna-Lisa var fotterapeut? Det gjelder å passe godt på beina sine.


Todd Yohn - Coochie: Litt god gammeldags blues må vi ha. Og når det dessuten følger med en god og viktig tekst, kan det ikke bli stort bedre.


Tiny Tot Calvin - Say Will You Be Ready: Det er noe sjarmerende med små barn som synger om å bli vasket i Jesu blod... Pervers religion på sitt absolutt sykeste og mest destruktive dette her. Fanden vet hvor det ble av Tiny Tot Calvin, men hvis han ikke allerede er henrettet for voldtekt, drap og skjending av lik sitter han nok på dødscelle. Eller gjemmer seg i avsidesliggende skogsområder i Montana eller West Virginia. Lyden av en ødelagt barndom.


The Scooters - Shout: Forsøkt å google The Scooters? Temmelig håpløst ja. MEN, det er japansk, det er klassisk 60talls garasjerock, damen som synger har ikke peiling på hva teksten betyr (You know you make you wanna shout? I wanst to do know?!!) men pugget det har hun, så godt hun kan og det skrangler avgårde så fort trommeslageren makter og vel så det. Fantastisk låt. Spilles høyt.


Wesley Willis - Elmo Pimps Hoes: Wesley Willis med sjokkerende nyheter om den senere tids utvikling på Sesame Street. Og da er det nok ikke bedre på Sesam Stasjon heller, tenker jeg. Men fin trompetsolo.


Mary Schneider - Yodelling the Skater' waltz: Mary Schneider gir nytt liv til steindøde klassikere, denne gang en i utgangspunktet kjedelig vals av Émile Waldteufel eller noe slikt. Med andre ord, selv den fæleste sviske kan bli bra musikk når et geni som Mary Schneider kaster seg over den.


Kokessies - Take a Walk on the Earth: Mer veldig veldig japansk japansk indiepop, Kokessies opererte i klassen acid folk band, hva nå det måtte være. Men det er ganske mange av dem. I Japan.


Timothy Edwin Schreiber - Damn Your Booty Dont Stop: Timothy har problemer, vet ikke riktig hvor han skal feste blikket virker det som. Men en snerten liten sak dette, klassisk lengde også. 01:36. Han kunne ha raljet gjennom en gang til, man når Timothy har sagt det han har å si, har han sagt det han har å si. Og da så.


Buchanan Brothers - (When You See) Those Flying Saucers: Flyvende tallerkener er ikke til å spøke med, det KAN jo være vårherre som kommer for å dømme levende og døde. Så ta deg i akt. Dette var faktisk en utbredt oppfatning i religiøse kretser der borte i hine hårde dage, tykke bøker ble skrevet og foredragsholdere/evangelister reiste på kryss og tvers over hele USA og skremte både vett og penger fra enker, faderløse og andre som ikke hadde vett til å stå imot. Det ble altså mye penger, og lite vett i kollektbøssa.


Jim Henson - Rubber Duckie: Det er noe skummelt med voksne menn som synger ømme ballader til badeanda si. Særlig når mannen heter Jim Henson, og er far til en frosk (Kermit), en gris (Miss Piggy) og The Animal (et dyr). OG har en badeand som bestekompis. Skummelt.


Leona Anderson - Habanera (from Carmen): Leona Anderson på sitt aller aller beste. Det er så rygghårene reiser seg og grisebanker gåsehuden, Bizet snur seg etpar ganger i graven og jeg lurer på: Hvorfor spiller de ikke Leona Anderson på P2? Hva har de åndssnobbene mot skikkelig, seriøs musikk? Kan de ikke spille noe annet enn kjedelige tolkninger fremført av talentløse gaudere uten visjoner?


The George Garabedian Players and the Awful Trumpet of Harry Arms - Spanish Flea: Harry Arms fortsetter frontalangrepet på Herb Albert, denne er dedikert til Starlett.


Sam Chalpin - I Want To Hold Your Hand: Sam Chalpin, med enda en Beatlescover. Når jeg tenker på det, har jeg nok coverversjoner av Beatleslåter til å sette sammen 10-15 slike samlinger som dette uten å måtte fire på kvalitetskravene. Hm.


Mrs Miller - Catch a falling star: Mrs Miller solgte 200 000 kopier av sin første plate. På en uke. Det er mer enn hva DU har gjort.


Floyd Cramer - Java: Bedre kjent i Al Hirts versjon.Men med Harry Arms tilstede tenkte jeg at det kunne bli for mye trompet. Så derfor.
Advarsel, denne låta skal vi komme tilbake til, dette er bare for å rydde plass i øregangene.


Peggy Peters - Java Boy: Rydde plass til denne. Peggy Peters, eller Tina Rainford som hun egentlig heter, Java Boy. Det gikk ikke så bra med Tina, masse sprit, masse dop og rikelig med artigpiller på toppen, det ble for morsomt. Mulig hun har kommet seg, jeg gir vel egentlig faen. Det er lenge siden hun kalte seg Peggy Peters og ga ut morsomme coverversjoner.


Lale Andersen - Lili Marleen: Mange, om ikke de fleste, dvs de som har hørt om Lili Marleen, tror at det er en Marlene Dietrich låt. Det er det ikke. Dette her, er Lili Marleen slik Lili Marleen skal være, med Lale Andersen. Fra 1939. På tysk, naturligvis. Fusk liker vi ikke.

Historien om Lili kan man lese her: http://ingeb.org/garb/lmarleen.html, tysk til venstre og engelsk til høyre.

Jonathan and Darlene Edwards - Stayin' Alive: Jonathan and Darlene Edwards leverer referanseutgaven av Stayin' Alive, etter dette vil du aldri mer ha lyst til å høre på Bee Gees.


Rodney Carrington - Fred: Hvis du ikke synes denne er morsom, forteller Rodney Carrington hvordan du kan gjøre den morsom.

Fyrtårnet vil ikke direkte oppfordre til å prøve. MEN, på den annen side.


Rodney Carrington er forøvrig en standup, som varierer fra det gnistrende geniale til kjedelig møl selv Standup Norge ville rødmet av skam over å presentere.

Margie Brandon - Just What You Mean To Me: Margie Brandon og trøorgelet gir seg kjærligheten i vold. Har hørt noen versjoner av denne, men dette er den eneste som duger. Resten er bare søtt skvalder og tom flinkisme.


Se der, nye 25 låter klar til å løfte kulturnorge noen hakk oppover.Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

7 kommentarer:

Mirabai sa...

Jeg hater Abba, men jeg liker Vulle vu(vet det er heeeeelt feil, men jeg kan ikke fransk). Abba på tysk, ble ikke bedre. BLÆ!

Classy med den flushen på slutten, og jeg som hadde tenkt å skippe mot slutten.....glad jeg IKKE gjorde det altså :D

Dean Martin og Ricky Nelson var vidunderlig. Pinlig, men jeg er jo så ung....hvem er hvem av dem? Regner med gitaristen er Ricky?

Jippi, jeg har jo sett Gummo, takket være deg :) Den scenen er kanskje det beste syns jeg.

Todd Yohn var en skikkelig romantikker da....sånt faller jeg iallefall for. Jeg lager middag for ham i bare blondeforkle any day ;)

Jeg syns liksom ikke Wesley Willis er så bra. Han er koko, og synger litt ute av rytme på en måte. Er det et kjempedårlig forsøk på å rappe? Høres veeeldig ut som broren min når han rapper :D

Du vet jo hva jeg syns om jodling. Jeg eeeeeelsker det, og dette var jo herlig. Mary Schneider kan jodle altså....

Flyvende tallerkener kan være vondt å få i trynet.....

Jim Henson var veldig skummel ja. Litt pervo.....og jeg er veldig trøtt. Det betyr veldig mye hylelatter....:D

Sam Chalpin virket en smule vaklende....ikke helt sikker liksom.

Er det sant at Mrs. Miller solgte så bra?

Java Boy var morsom.....

Jonathan.....nei og nei. Jeg bør vel la være å si det, men jeg syns Bee Gees er kule. Jeg digger dem faktisk og dette var vondt for mine ører.....Herregud!

Hvilken Fred rir Fred, og hvem rir Fred igjen? Ble litt forvirra jeg :D

Takker igjen for fantastisk musikalsk fostring.

Adolph sa...

Ricky spiller gitar, Dino synger, og John Wayne skjenker seg kaffe. Men Wesley er, rettere var - død som han er - en stor rock and roll star, kom ikke der.

Mirabai sa...

Jeg syns ikke Wesley var bra, men jeg vet jo at min mening ikke er riktig :D

Tenacious D er store rock and rollers altså, så kom ikke der med den heller ;D

Admiral_Gullars sa...

Lili Marleen er det akkurat som om jeg har hørt før...

Adolph sa...

Kanskje Admiralen har lest litt på bloggen til han der El Gringo på vgb?

Den har vært omtalt der, mener jeg å huske.

Mokkaen sa...

Der gikk hele lørdag ettermiddag med til musikalsk fostring. Youtube videoene fikk jeg ikke sett, no longer available.
Dean Martin & Ricky Nelson: var fin den.
Anna-Lisa nå igjen! NÅ er vi vel ferdig med henne?
Todd ga oss smektende toner, og da er jo ikke teksten så viktig.
Wesley Willis: her gjorde jo trompeten susen.
Vet ikke hva som er mest skremmende av flygende tallerkener eller menn som synger til gakk-gakken sin.
Leona Andersen: her bare knakk jeg sammen i latter. Leste først din anmeldelse, og ventet meg, eh,,noe annet. Men frysninger fikk jeg. Langt inn i sjelen.
Staying alive: herregud, noe av det verste jeg har hørt.

Adolph sa...

Vi blir ALDRI!! ferdig med Anna-Lisa. ALDRI!! Det blir mye mer Jonathan and Darlene Edwards også.