søndag 26. august 2007

Musikalsk Førstehjelp 05

Tenkte å begynne med en virkelig klassiker i dag, Ross Bagdasarian og en båndopptaker som ikke holdt tempoet ordentlig. Da navnet Ross Bagdasarian and the Tamias var noe vel krevende for amerikanske barnetunger, endte han opp med David Seville & The Chipmunks.

David Seville & The Chipmunks - Ragtime Cowboy Joe: Alvin, Simon, Theodore og David der altså, med en feiende flott sang om Joe. Som var Cowboy. Og spilte ragtime. Eller noe slikt.


Wing Han Tsang - Goodbye to Love: Wing Han Tsang er en utrolig trivelig dame, svarer på mail gjør hun til og med. Send en mail til Madonna, og du er heldig hvis managmentet svarer. Wing derimot, hun svarer. Kjekk dame.


Anna-Lisa Ingemanson - Daiga-Daiga-Duu: Anna-Lisa Ingemanson skulle være godt kjent for de fleste, vi siterer fra Sunkit:

Hennes troligen största offentliga uppträdande var på den omsusade soulklubben Zanzibar i Stockholm (Micke Goulos soulklubb på legendariska Ritz vid Medborgarplatsen), i mitten av 1980-talet. Hon dök upp med pudel och kassettbandspelare, eftersom »min pianolärare inte får vara uppe så här sent«, satte bandspelaren, med komp, på axeln och sjöng sedan atonalt i en knapp timme medan pudeln ylade och publiken hotade klubbvärden till livet. Stor succé!


Vinnie Spit & Miss Jaqueline - Asshole Man: En noe mer moderne låt en det meste jeg har presentert så langt. Vinnie har gitt ut... jævlig mye. Platt, barnslig, grisete og dårlige plater. Men, denne er god. Linjen "Make my tongue your toiletpaper", er så god at den må være fra et shakespearstykke, men hvilket? Tips mottaes med takk.


David Allan Coe - Rails: Det meste har vært sagt om DAC, og det meste med god grunn. Mye innetid i fengsel, klansmann og bigamist og what have you. Og naturligvis en stor musiker. En av verdens mest sjarmerende drittsekker.


Sakura And The Quests - My Boy Lollipop: Det kommer kanskje som et sjokk på mange, men nei, det var ikke Rune Larsen som skrev denne. Og jaggu dukker ikke disse The Quests opp her også... Uansett, en glimrende tolkning av en vakker sang.


DeZurik Sisters - Sweet Hawaiian Chimes: DeZurik Sisters på Hawaii. Nå er jeg normalt ingen stor fan av hawaiimusikk, dog gjør jeg glatt et unntak for denne her. Noe dårlig lyd, trolig et radioopptak, litt lite jodling, men skitt au.


Mrs Miller - A Hard Day's Night: Mrs Elva Miller med en av sine mest kjente låter. Legg særlig merke til den fabelaktige vibratoen.


Fat Daddy Holmes - Chicken Rock: Hønerock. Det er ikke stort jeg vet om Fat Daddy Holmes, han dukker opp her og der på samleplater av typen 1950's Punk & Rockabilly & Surf & Rock'N'Roll Instrumentals, med relativt ukjent stoff fra 50 tallet, ofte med denne her.


Mary Schneider - Brahm's Lullaby-Mozart's Cradle Song: Mary Schneider, fra Australsia. Det finnes ikke den ting Mary Schneider ikke kan jodle. Klassisk, pop, country, folkeviser, er det noe som minner om en melodi der kan Mary Schneider jodle den. Den absolutt største nålevende kvinnelige jodleren.


Girls with Attitude - There's Nothing In My Dreams: Girls with Attitude, lystige som alltid. De skal - sies det - være fra Cannada, og resultatet av en ivrig fars forsøk på å lage et kanadisk Spice Girls.


Little Jimmy Osmond - Long Haired Lover From Liverpool: Og dette er jo bare tull, Jimmy Osmond kom som resten av Osmondsene fra Utha, ikke Liverpool. Men så er han mormoner, og slike er jo ikke kjent for å være så nøye på dette med sant og usant, mitt og ditt og slikt.


Alan Gillett - Come on home: Rockens svar på Fred Astaire tråkker til igjen.


The Peanuts (Emi & Umi Ito) - A Guy Is A Guy: Søstrene Emi og Umi Ito. Fra Japan, har mye musikk av disse to. Men vet utrolig lite om dem. På tide å lese seg opp.


Dean Milan - Baby Be Mine:
Så var det Dean da, vegetarianeren Dean Milan med en av sine beste låter. Som vanlig på Deans låter er lyden noe skral, men det er slik det skal være på Lo-fi utgivelser. Helst skal mikrofonen pakkes inn i gamle møkkete underbukser, da får man det som kalles autentisk lyd. Men han synger godt.


Moylan Sisters - Freckles: Kanskje Moylan Sisters beste dette, B-siden av Huckelberry Finn fra 1941. Huckelberry Finn kommer senere.

Georgia and August greenberg - Snow Is Falling: Fra en hysterisk morsom plate/utgivelse på nettlabelen comfortstand. Som vel er nedlagt, mener jeg å huske. Men arkivet deres er der enda. Last ned. Det mest fascinerende med dette er arrangementene og kompet, samt at de, i motsetning til fx Girls With attitude, liker å synge.


Leona Anderson - Chloe: Man kan ikke snakke om musikk uten å sette av tid til Leona Anderson. Leona var innom det meste, både klassisk og pop, Chloe er nok mest pop. Og får fram det beste i Leonas stemme. Leona skal ha forsøkt det meste av stemmepedagoger på den vestlige halvkule, uten å finne noen som var i stand til å lære henne noe som helst.


Chickenwolf - Born To Be Wild: Chickenwolf kakler Steppenwolfs Born To Be Wild.


Robin and Crystal Bernard - The Monkey Song: Robin og Crystal Bernard forklarer hvor latterlig og ulogisk Darwins tåpelige teori er, i motsetning til den logiske og fornuftige forklaringen som står i Bibelen.


Hanley Johnson - Yep-Py-Ki-Yo Christmas: Egentlig en julesang, men her begynner jula tidlig i år. Har mange mange juleplater å høre gjennom i ukene som kommer.


Little Marcy - Daniel in the Lion's Den: Treklossen Little Marcy og Store Marcy doserer fra Bibelen. Legg merke til hvordan hun kombinerer lignelsen om den barmhjertige samaritanen Daniels tur i løvehulen, en barmhjertig kort låt. Grrr Grrrrrr.


Henry Phillips - Gotta Get A Girlfriend: Henry Phillips forsøker å skaffe seg et kvinnfolk. Og som vi vet, det er faen ikke lett. Men Henry har en plan.


Wee Willie Shantz - Hush Puppy Hush: Noe av det rareste som er innspilt. Inklusive avantgarde japansk støypop. Man skal ha få musikalske fordommer for å komme gjennom dette her.


Donald Duck & Clara Cluck - Part from Mickey's Grand Opera: Og så litt klassisk musikk til slutt, med høne og det hele. Høne, and og hund.

Ask, and Ye Shall Receive: adolph.preussen@hotmail.com

8 kommentarer:

Mirabai sa...

Har du mailet Wing Han Tsang?

Anna-Lisa høres litt ut som gutta i klassen min som ikke helt turte å synge, men da refrenget kom, slo de virkelig til og de sang for full hals.....DAIGA, DAIGA DUUUUUUU! Herlig....

Han Asshole Man'en med kuken i handa var jo en riktig poet. Slik poesi går rett hjem hos meg.....

Det er flaut, men jeg digga Rune Larsen med dLollipopsangen. Jeg aner ikke hva som var galt med meg. Jeg er litt satt ut av meg selv egentlig. Skulle tro jeg ikke hadde lært noe hjemme.....

Jeg begynner å lure på om bestemor spilte Dezurik sisters da jeg var liten, for jeg syns det er så vakkert og samtidig så kjent. Drømmer meg bort til de vakre stemmene og lette tonene. Sitter og vugger fra side til side.

Mrs. Millers vibrato(r?)(trodde det het vibrator jeg :/) gjør jo at hun henger litt etter.

Fat Daddy var jo kult. Likte den kyllingrocken jeg.

Mary hadde en nydelig jodlestemme, men jeg liker at jodling går litt fortere. Men det var jo behagelig.

Jeg syns det er utrolig komisk at de jentene kaller seg Girls with attitude, for makan til daffe jentestemmer må man lete lenge etter. Blæææææææ! Nothing in my dream?

Var Alan Gillett han hoppefyren? Jeg syns liksom jeg hører at han hopper her også....

Stakkars veggis. Han høres ikke frisk ut. Han har nok spist for mye tofu, and that's it. Man blir nok litt blek av å ikke få i seg noe annet.....

Fregner er søtt, jeg har det :)

Leona har prøvd stemmepedagogikker uten hell, men det stopper ikke den dama tydeligvis. Skjønt.....

Også Born to be Wild som er så kul da....høres ut som noen har det veldig morsomt, men det er vel bare hønene....

Snakk om å øke spenningen før en sang. Jeg gleder meg til the Monkey song.
Og så provoserende den faktisk var. Hadde ikke trodd jeg skulle bli irritert av en sånn uskyldig jentesang, men jeg ble det >(

Ikke noe fare med julesang Adolph. Jeg kom ikke i julestemning av den jeg iallefall.

Huff, det er ikke lett å være mann skjønner jeg. Smittsom latter i bakgrunnen.....:D

Wee Willie virker som en merkelig fyr. Dette var Salvador Dali som musiker..... eller kanskje det er Piccasso?

Donald hørtes veldig sinna ut. Litt slitsomt å høre på, syns jeg. Ikke noe jeg kommer til å høre på i Volvoen.....

Gleder meg til neste fostring....

olepetter_9 sa...

Hvor finner du all den musikken hen? Tror nesten ikke jeg har hørt om en eneste en av de du finner fram... Vel, med unntak av Corky
:-D

Adolph sa...

Må jo maile Wing for å få kjøpt plater da skjønner du. Men jeg legger ikke ut noe som helst av det hun ikke har lagt ut selv. Kjøp Wing, trivelig dame.

Rune ja, det er vel ikke den samme lollipopsangen men likevel. Jeg kan ikke tenke meg at din bestemor spilte DeZurik, har ikke funnet spor av at de har solgt noe hit, og de var mer et radioshowfenomen enn et platefenomen. De ga ikke ut mye.

Alan er han som hopper ja.

Donald er alltid sint.

-----
olepetter9

Her, der, det meste har en tendens til å ende på wfmu, hadde en mistanke om det så jeg flyttet Leona fram to hakk, men jaggu...

Har en 15-20 blogger som poster musikk, som jeg passer på, og 7-8 grupper på usenet som overvåkes nøye.

Mirabai sa...

Jeg mente spilte på radio. Ble sagt litt klønete. Hun hadde ikke kasett eller platespiller da jeg var liten, men hun hadde radio. Jeg lurer på om...og det faller meg noe i hodet mens jeg skriver her. At jeg ikke er så gammel at jeg har fått med meg de søstrene på radio. Tviler på at radioen spilte dem så mye da jeg var liten. Gikk nok mer i 80tallsmusikk tipper jeg :D De føles så kjente på en måte.....

Admiral_Gullars sa...

Donaldsangen: Lost for words...

Adolph sa...

Har sagt det før og sier det igjen: HVOR ER NRK P2? De spiller jo bare feite skrikekjerringer og treige kjedelige pianoklaskere ingen med vett på musikk ville ta i med ildtang. Dette, er klassisk musikk slik den skal være.

Mokkaen sa...

David Seville og gjengen- mistenkelig smurfete
Wing stiller vel i samme klasse som Anna-Lisa?
Vinnie hadde jo et godt bidrag til den anale perioden som har vært på VGB nå.
Ante ikke at dette var Mrs. Millers låt. Det burde jeg ha tenkt meg.
Little Jimmy skulle være mer forsiktig, det kunne jo være en invitasjon til katolske prester i den teksten der.
Dean Milan gir oss nok en grunn til å endre kostholdet.
Henrys plan for å skaffe kvinnfolk fører nok fram skal du se.
Vel, so far, so good:)

Adolph sa...

David og Alvin er ikke smurfete, nei. De var først. Lenge først.